Môžem si dať hneď po prijatí na VŠ žiadosť o prerušenie štúdia???
Bola som prijatá na katedru Záhradná architektúra a krajinné inžinierstvo na univerzite SPU v Nitre. Ešte v tomto mesiaci však odchádzame do zahraničia a ja by som si chcela dať aspoň na rok odklad aby som nemusela robiť prijímačky zase o rok. Máte s tým
Chystám sa určite tam aj pôjdem no len dnes mi prišla odpoveď, že som prijatá a tak, no a dala som to vedieť spolužiačke ktorá toto tiež rieši len na inej katedre SPU (plus je tiež prijatá ešte inde), no a jej vraj povedali že až po roku odštudovanom sa to dá........
skus zavolat na studijne... ale malo by sa to tak dat myslim ze prvy rok je bez udania dovodu a druhy musis dat dovod... ale to normalne musis ist na zapis zaplatit vsetko a az tak poziadas... ja tak robim na UPJS...
@xrumka a na akú školu chodíš? No ja som sa trochu pomýlila, jej povedali, že nie po 1 roku, ale po 1 semestri.... No len to neviem ako by som zvládala zo Švajčiarska
Pozor na to,že prerušený rok sa ti potom zaráta do štandardnej dĺžky štúdia - v praxi to znamená,že tretí ročník bakalárskeho štúdia sa ti započíta ako navyše /štvrtý rok bakalárskeho štúdia/ a budeš ho cvakať v hotovosti 600až 900 eur podľa školy,rodičia prídu o daňový bonus aj o prídavky na teba,pokiaľ si kandidát na sociálne štipendium,bude ti odobraté.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov