Chodím do školy do NZ.. ako grafička ale odbor sa mi neľúbi. už som síce tretiačka ale rozhodla som sa, že to dokončím a zmaturujem. Môžem študovať na výške na medicíne tak, ked nechodím na gympel alebo na takú školu s takým zameraním?? Dakujem za odpoved
zalezi ako spravis prijmacky, ale ide aj o to ze studenti z gymnazia a zo zdravotnych skôl mozu mat na strednej alebo mozu aj maturovat z predmetov, ktore su na prijmackach brane ako profilove,takze ziskavaju body aj za ne. Pokial tieto predmety (napr. biologia,chemia) nemas tak mas logicky mensiu sancu sa tam dostat.
jasne ze hej, sa som tiez na jebnutej skole lebo som bola pica a nesla som tam kam mi radili rodicia a tiez chcem ist na medinu a som uz v 4. rocniku. Dnes som si vybavila doucko z chemie tak sa budem drtit a ked sa na nu nedostanem, tak co uz...snad o rok alebo budem v tescu rozky predavat
@pelka1 ako vedela som, že na gymnázium nemám (na základnej som nemala boh vie aké známky, kvôli spolužiakom a angličtina mi vôbec nešla)... tak som chcela ísť za kaderníčku alebo kuchár/čašník... ale otec mi vybral odbor cestovný ruch na združenej strednej škole... ako samotný odbor nebol zlý, mala som fajn spolužiačky... no len tá škola je teraz SOŠ (bola združená OA a SOU) a na príjimačky ju berú ako sou a nedá sa s tým ani poriadne zamestnať... a predstav si, že kamaráti, čo šli za kuchára robia v 4hviezdičkových hoteloch za 1000 eur
so mnou je to pomerne take iste. Ja som sa hlasila na SPS no tam ma nezobrali tak som sla na SOS-odbor skola podnikania.Po skole by som mala byt podnikatelka a take kktiny, ze je to podobne ako OA....no holy kkt (sorry za nadavky Moj otec chcel aby som sla do Kosic na SZZ odbor farmaceuticky laborant, skola super, zamestnanie by bolo hned, potom vs v odbore...no nie ja kokot som sla na jebnutuu skolu..tak si triesmak hlavu o stenu kazdy den...teraz som sa rozhodla ist na zubarinu, tak zacinam driet ako kon, kedze chemiu sme ani nemali
BTW za kucharku by som aj ja sla, bavi ma to v podstate a plat je super ako vidim ale co uz narobime...
@pelka1 presne tak si na tom ako ja... nájsť prácu umenie, lebo všade chcú prax... a ja mám prax ze 2 týždne som si posedela v cestovke a sedela som na internete... môžem robiť čašníčku, ale pekné podniky a hotely chcú vyučené čašníčky lebo tie už počas školy získali 4 ročnú prax... môžem byť predavačka v butiku, ale tam pozerajú viac na vzhľad ako na inteligenciu... a potom niekde vo výrobe... na VS sa nedostanem na denné štúdium, lebo skoro všetko v ke je bez príjimačok a mám "zlý" priemer (bola som vyznamenaná, ale čo z toho, keď môj priemer 1,4 daju x 2 a vznikne 2,8?)... proste začarovaný kruh...
@sandy114 presne, ty mas aspon 2 tyzdne ale my prax vobec nemame, no minuly rok sme si "v ramci praxe" otvorili v skole cajovnu, lenze to bola taka prax ze v nej robili 4ia dokopy. A ked pozeram na nete zamestnania tak presne vsade chcu prax, ako nam hovorila ucka v skole ze dnes chcu aby mal clovek 20 rokov a 20 roc. prax + dobre vyzeral A preco neskusis nejaku inu skolu kde beru na zaklade prijimacok? mala by si vacsiu sancu...
sandy114 a co keby si skusila nieco, kde sa prijimacky robia. Ved si pisala, ze s inteligenciou problem nemas, tak sa potom urcite dostanes. Odbory, kde sa nerobia prijimacky su podla mna but natolko tazke, ze sa tam radsej nikto nehlasi, nepritazlive alebo pochybne. Skus skolu, ktorej aspon trochu zalezi na tom, kto tam studuje a aspon sa snazi robit vyber.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
BTW za kucharku by som aj ja sla, bavi ma to v podstate a plat je super ako vidim ale co uz narobime...