Pls neviete kde by mohol byt problem:z nicoho nic mi zacal mrznut disk D(na disku D mam fotky,filmy a podobne blbosti),ked ho otvorim,hned mi zamrzne cely pc A ked zapinam notebook nabehne mi kontrola disku C,co som nikdy nikde nezadavala a podla mna a
1 disk rozdeleny na 2 C a D,vidim,ze sa snazi niec oto robit,obcas to po 10 minutach aj ide,ale dost casto nemam na to nervy a tak ho natvrdo restartnem...a otvaram to cez tento pocitac...
@petronellka Tento problem som videl pri niektorych filmoch (bohuzial neviem co PRESNE to sposobovalo) otvaranych cez Tento pocitac. Ked tak to skus otvarat cez nieco ine (Total Commander) a nejak to tam prehadzat - v korenovom adresari nenechaj ziadne subory.
Teda ked tam mas 3 adresare a 3 subory, tak si na tie zvysne subory vytvor dalsi adresar a hod ich donho.
Potom to skontroluj cez Tento pocitac, ci bude chyba pretrvavat aj nadalej. (Neviem kolko tam toho mas, takze sa to tazko odhaduje, ale za predpokladu ze to sposobuje niektory konkretny subor, tak je to najrychlejsi sposob ako to zistit)
ak máš antivír tak v ňom bude zadaná úloha aby sa kontroloval disk pri štarte PC. alebo to robí windows. zisťuje chyby na pevnom disku. ale žeby sa to spúšťalo samo o tom fakt neviem.
Ono by to bolo v poho,keby sa to skontrolovalo a spustil windows,ale kedze sa nespusti windows,tak to ma stve,musim vzdy hned stlacit nejaku klavesu,aby sa nezacala ta kontrola...
@petronellka to ta bude otravovat stale...nechaj tu kontrolu prebehnut...poopravuje ti poskodeny suborovy system a potom ti to mozno uz nebude ani zamrzat ked otvoris Decko
@ao problem je ale v tom ze nevieme jak stary notebook ma...xp vzdy ako si zle vypal pc tak hned po dalsom starte ti pustilo scan disk...to je jedno ci mas fat32 alebo ntfs..a kto aj vie aj co je pricinou toho ze sa jej spusta...nemusi to byt len tym...aj ked vo win zadas ze to chces spustit tak sa ti spusti az po restarte a bude ta to otravovat az kym to nenechas prebehnut cele..
@kosmiklove No za x rokov pouzivania XP si na nic podobne nepamatam Klasicky scandisk som naposledy videl v 98.
A CHKDSK sa mi automaticky nespustil snad nikdy, tak fakt neviem.
Idealne by bolo, keby hodila nejaku konkretnu hlasku co jej to vypisuje pri zahajeni kontroly, podla ktorej by sa to dalo urcit presnejsie - CO jej to vlastne bezi.
Mam Vistu a zacalo mi to robit asi tak pred 2 tyzdnami,pred mesiacom som si preinstalovala windows,notebook mam novy,ani nie rok,teda novy ako novy ked necham tu kontrolu prebehnut,nic sa nestane,teda prebehne tak do polovicky a potom nic....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Zmrzne bez odpovede cely system, alebo vidis, ze sa to snazi robit aspon nieco (ale trva to velmi dlho)? Alebo ti zmrzne len prehliadac?
Prehliadas to cez "Tento pocitac", alebo cez nieco ine? (Total Commander, ...)
Teda ked tam mas 3 adresare a 3 subory, tak si na tie zvysne subory vytvor dalsi adresar a hod ich donho.
Potom to skontroluj cez Tento pocitac, ci bude chyba pretrvavat aj nadalej. (Neviem kolko tam toho mas, takze sa to tazko odhaduje, ale za predpokladu ze to sposobuje niektory konkretny subor, tak je to najrychlejsi sposob ako to zistit)
V novsich (XP+) systemoch si uz na nic podobne co by sa spustalo automaticky nepamatam.
A CHKDSK sa mi automaticky nespustil snad nikdy, tak fakt neviem.
Idealne by bolo, keby hodila nejaku konkretnu hlasku co jej to vypisuje pri zahajeni kontroly, podla ktorej by sa to dalo urcit presnejsie - CO jej to vlastne bezi.
@petronellka este ma napadlo ci nemas nahodou dodrbany hdd nespadlo ti to alebo si nebuchla po nom?
treba prefúkať kompresorom