Ahojte, je tu niekto taký, kto z jedálnička vylúčil múku(to znamená nielen pečivo ale aj napríklad cestoviny a aj všetky cereálne veci, lebo to je tiež vo vačšine prípadov odžub) ? a taktiež nemyslím vás bezlepkových, vy taktiež papáte múku ale inú...
V p
tvoj nick je odpoveďou. proste: nič hutnejšie než semená, orechy a strukoviny už (pokiaľ jedna/jeden nechce ubližovať živočíchom) nejestvuje.
p.s. nie je to ani tak o tých potravinách, ako o mindsete.
časom to prejde, keď sa rozhodneš, že to prejde.
ja mäso papám, s takou varenou stravou nemám problém, skôr ma trápia raňajky/večere keď som bola zvyknutá zjesť chlieb s tým, chlieb s oným a hocijaké iné pečivo...
ale ďakujem za radu, máš pravdu že to je v hlave zakódované...
skúsim teda pohľadať viac receptov zo strukovín a tak...
Ryža, zemiaky, zelenina, ovocie, mäso, syry... Jesť sa dá všeličo, pestrú stravu si viem predstaviť aj bez múky.
Na raňajky napr. ovsené vločky, mlieko, orechy a nejaké ovocie...
O nejaké 2-3 hoďky napr. trochu gaineru (ideálne taký, ktorý ti bude moc chutiť), prípadne nejakú menšiu porciu jedla, napr. dusené mäso a zelenina (vlastne toto si môžeš rozdeliť na veeľa porcií, ja som napr. počas diéty jedol to isté každé 2 hoďky, niekoľko dní... dá sa zvyknúť
Obed... tam myslím že nie je problém, bez múky sa toho dá vymyslieť fakt veľa.
Potom opäť gainer / zelenina s mäsom. (kludne aj niekoľko krát)
Potom večera, opäť myslím že nie je problém niečo vymyslieť, a ak je, zájdi do reštaurácie, niečo si vyberieš. (Prípadne použi zase zeleninu a mäso
Potom napr. nejaký tvaroh, vajíčka, nočný proteín, všeličo... (prípadne zeleninu a mäso)
@lawey presne toto som minuly tyzden uvazoval ze zacnem robit. vylucit mucne vyrobky. skoro som umrel od hladu ked som jedol len zeleninu alebo neaky ten "syr" a pod
@chlorofyl no ja vtedy ked nejem tak potrebujem cukor... naposledy ked som s tym uplne stopla tka som mala ešte trstinovy...a to pravidelne aspon 2x denne lyžička cukru len tak .D
teďkom si datle nakupim a bude...
ale tak šak jedz cizrnu, humusy, a ktovieake strukoviny nech řa to sfučí a nebudeš cítiř hlad .D ale tak celkovo je to dosti sýte....a to je len psychično - ten hlad, keďže si vylučil dosř navykovu latku a mozog sa čuduje .)
@chlorofyl a ešte musim pripomenut, ze ked si odvykneš od pečiva a táq, tak zistíš že vůbec nnie je sýte a hned vyhladneš... normalne dve jablka a banan na ranajky ma dlhšie udržia syte ako 3 rožky... fakt to mám vyskúšanéé z tábora, kde pečivo šlo furt a max. jeden kus ovocia na den... ako hruza...do dvoch hodin hladna.
a cestoviny, to človek anni nevie že jedol
je to RAW strava ale zdá sa mi že čo robí tie koláče a tak, tak nepoužíva múku... proste skús si to pokukať, niektoré vyzerajú ozaj chutne používa tiež dosť rôznych semiačok a tak, možno ťa to inšpiruje
Uplne som muku nevylucil, ale dost vyrazne som ju obmedzil. Ked mam vecer pocit hladu, tak si dam banan, alebo za hrst lieskovcov a som vybaveny az do rana. Pripadne si dam rybu so zelinou, ale s tym sa mi moc nechce babrat, tak vacsinou skoncim pri sardinkach z konzervy
Ranajky ovsene vlocky, jablko, konopne semano a ryzove mlieko a bohate mi to staci do obeda. Inak ked si hocikedy hladna a nechces sa prezierat, tak pi vela vody.
@lawey datle su super, mam momentalne na ruke 2kg len na vecer to nie je moc vhodne (ak to potom nepojdes vybehat), lebo to ma mrte cukrov a teda zaspat v rozumnom case nehrozi.
@lawey ja som si toho presne vedomy ze to tak funguje. len ten mozog - to je doslova abstinency priznak. a rano papavam jablcko s bielym jogurtom zvacsa ale fakt som rozmyslal ze tie mucne produkty vylucim. akoze nechcem chudnut (teda, brucho chcem dat dolu ale chcem to fakt obmedzit lebo si myslim ze telu to ani neprospieva furt
@vachtlik pretože ako bolo už spomenute to organizmu neprospieva nerobim to kvôli chudnutiu, napisala som to aj na začiatku, že chudnúť nechcem...
múka hlavne tá biela je rafinovaná a nemá pre organizmus žiadnu hodnotu, pretože nema vitaminy, mineraly, ani proste nič, len ťa zasýti.... nejdem moralizovat len ja som sa tak rozhodla pre svoje zdravie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
p.s. nie je to ani tak o tých potravinách, ako o mindsete.
časom to prejde, keď sa rozhodneš, že to prejde.
ale ďakujem za radu, máš pravdu že to je v hlave zakódované...
skúsim teda pohľadať viac receptov zo strukovín a tak...
Na raňajky napr. ovsené vločky, mlieko, orechy a nejaké ovocie...
O nejaké 2-3 hoďky napr. trochu gaineru (ideálne taký, ktorý ti bude moc chutiť), prípadne nejakú menšiu porciu jedla, napr. dusené mäso a zelenina (vlastne toto si môžeš rozdeliť na veeľa porcií, ja som napr. počas diéty jedol to isté každé 2 hoďky, niekoľko dní... dá sa zvyknúť
Obed... tam myslím že nie je problém, bez múky sa toho dá vymyslieť fakt veľa.
Potom opäť gainer / zelenina s mäsom. (kludne aj niekoľko krát)
Potom večera, opäť myslím že nie je problém niečo vymyslieť, a ak je, zájdi do reštaurácie, niečo si vyberieš. (Prípadne použi zase zeleninu a mäso
Potom napr. nejaký tvaroh, vajíčka, nočný proteín, všeličo... (prípadne zeleninu a mäso)
teďkom si datle nakupim a bude...
ale tak šak jedz cizrnu, humusy, a ktovieake strukoviny nech řa to sfučí a nebudeš cítiř hlad .D ale tak celkovo je to dosti sýte....a to je len psychično - ten hlad, keďže si vylučil dosř navykovu latku a mozog sa čuduje .)
a cestoviny, to človek anni nevie že jedol
» www.youtube.com/channel/UC_cOrj...
je to RAW strava ale zdá sa mi že čo robí tie koláče a tak, tak nepoužíva múku... proste skús si to pokukať, niektoré vyzerajú ozaj chutne používa tiež dosť rôznych semiačok a tak, možno ťa to inšpiruje
Ranajky ovsene vlocky, jablko, konopne semano a ryzove mlieko a bohate mi to staci do obeda. Inak ked si hocikedy hladna a nechces sa prezierat, tak pi vela vody.
@lawey datle su super, mam momentalne na ruke 2kg len na vecer to nie je moc vhodne (ak to potom nepojdes vybehat), lebo to ma mrte cukrov a teda zaspat v rozumnom case nehrozi.
múka hlavne tá biela je rafinovaná a nemá pre organizmus žiadnu hodnotu, pretože nema vitaminy, mineraly, ani proste nič, len ťa zasýti.... nejdem moralizovat len ja som sa tak rozhodla pre svoje zdravie...
už som čosi o tom započula, má to nejaký súvis? (vieš viac?)