Ehm, na začiatok: vôbec mi nie je príjemné riešiť takéto intímne problémy, ale na internete toho veľa nie je a ak je, tak som internetový analfabet, len si zgustnite.
Vaginálna mykóza sa bežne vyskytuje u žien, takmer každá žena sa s ňou počas živo
ano, vyskytuje sa aj u muzov, chyta sa normalne pri sexe a k tomu 50% muzov nepocituje/nevidi priznaky, cize ani nemusia vediet o tom, ze su prenasaci. ale pokial maju muz a zena nechraneny sex, zena ma myslim ze 4-6x mensiu pravdepodobnost, ze ju chyti, ako muz, tj. muz, ktory ma sex so zenou, ktora ma mykozu, ju nie vzdy musi chytit - ale to nie je dobra zaruka, kedze aj ak ju ma, nemusi pocitovat priznaky.
canestan krem, volnopredajny, pribalovy letak. preliecit aj partnerku samozrejme, obaja naraz.
samozrejme ze mozu mat mykozu. len u muzov su vsetky priznaky menej "akutne".
kazdopadne, ak sa jedna o vyrazky a vyrastky, neviem ci by som sa uspokojila s vetickou "mam mykozu". sup za doktorom a on ti povie.
a len tak na okraj, ak mas fakt 21, uvaz ci by namiesto zakladania takehoto fora (kde ti aj tak nikto nediagnostikuje co to mas ani keby bol rovno MUDr) - nebolo vhodne rovno skocit za doktorom.
stačí sa poradiť s lekárničkou, ony sú zvyknuté ona ti poradí...ale kludne si kúp mycomax (jednorázová tabletka, môže ju užiť aj muž), a potom canesten krém a do 10dní by to malo byť ok
niekde som napísal, že som nebol u doktora? dnes som bol, nevedel presne o čo sa jedná, povedal, že jeden z tých výrastkov bude musieť ODREZAŤ!!! a poslať na analýzu. Chápeš, som chlap, penis je moje ego, dokážeš si predstaviť môj strach.
Taktiež prorokoval nepríjemnú hypotézu, že sa môže jednať o ľudský papilomavírus, čo by mohlo skončiť celkom tragicky, hlavne čo sa týka mojej priateľky.
Rozoberali sme to spolu, napadla nám aj táto možnosť, preto sa pýtame.
ach jáj, asi sa to celé zle pochopilo. Ja som sa pýtal na príznaky, nie na to, čo s tým, keď už to mám. Lebo neviem, či to mám. Chápeš. Nie som z Marsu, viem čo sa má robiť pri mykóze, žijem so ženou už niekoľko rokov.
@miakachan z mykozy by si ziadne vyrastky nemal, takze na tuto teoriu rovno zabudni. nahodou, mas dobreho doktora, ze to bude takto riesit. tvoj strach chapem, ale ja som pri zdravotnych problemoch vzdy taka, ze aj ked to je o nieco neprijemnejsie, chcem si byt vzdy ista co mi je - a tebe kedze ti spravia histologiu, tak to budes vediet urcite a neponecha sa to len v rovine doktorovho uvazenia. a mozes sa nasledne spravne liecit.
co sa tyka HPV, nic nedopadne tragicky...dnes uz je to tak, ze snad kazdy kto zije intimnym zivotom sa s HPV dostal do kontaktu...niekedy ho imunita prekona, inokedy nie. mal by si ale vediet, ze je vela druhov HPV a nebezpecne su hlavne HPV 16,18 - tie kvoli vzniku rakoviny a HPV 6 a 11 - tie kvoli genitalnym bradaviciam. aj keby si mal HPV, nemusis mat zrovna tieto druhy.
aj keby to bolo HPV tak to neznaci nic tragicke, tvoja partnerka si pojde dat urobit ku gynekologovi ster z krcka maternice - kedze je mlada tak pravdepodobne bude mat bud 1 al. 2, no a bude sledovana - preventivne prehliadky musia byt pre kazdu zenu samozrejmostou, lebo prave tam sa odhaluju hlavne predrakovinove stavy. mimochodom, rakovina tychto zenskych zalezitosti je mimoriadne dobre liecitelna, ak sa vcas zisti. to ze zeny na slovensku chodia ku gynekologovi raz za 5rokov a potom to dopadne tragicky, to je uz druha vec.
cize ziadne prehnane stresy. uz len jedna poznamocka, ak tvoja priatelka nemala pred tebou este dalsich 10 sexualnych partnerov, nech zvazi s gynekologom moznost ockovania proti HPV.
Caute, mne sa len raz stalo ze to na mna "skocilo" z chalana. A nechapem preco, ale zacalo sa mi to stale opakovat a po nejakej dobe mi doktorka doporucila vyskusat istu dobu wobenzym, brala som ho skoro 3 mesiace, ale uz sa to nevratilo takze super super. Vraveli mi ze su to enzymi a ze velmi pomozu. Ale si hlavne si od vtedy davam pozor
ahojte. mali sme s priatelom podobny problem, tak sme zacali googlit. viaceri odporucali uz ten spominany vobenzym vtedy, aksa mykozy casto vracaju... my sme kupili canesten krem a pre mna canesten tabletku do posvy. vycitali sme to na internete, aj tu napriklad: » zdravovek.eu/mykoza-u-muzov/...
no dobre to dopadlo nastastie. neopakovalo sa nam to tak sme nemuseli skusat vobenzym, ktory je trochu drahsi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
canestan krem, volnopredajny, pribalovy letak. preliecit aj partnerku samozrejme, obaja naraz.
ale citim sa zle, lebo nie som studujuci medik
kolko komentov sem este napisem >_____>
kazdopadne, ak sa jedna o vyrazky a vyrastky, neviem ci by som sa uspokojila s vetickou "mam mykozu". sup za doktorom a on ti povie.
a len tak na okraj, ak mas fakt 21, uvaz ci by namiesto zakladania takehoto fora (kde ti aj tak nikto nediagnostikuje co to mas ani keby bol rovno MUDr) - nebolo vhodne rovno skocit za doktorom.
niekde som napísal, že som nebol u doktora? dnes som bol, nevedel presne o čo sa jedná, povedal, že jeden z tých výrastkov bude musieť ODREZAŤ!!! a poslať na analýzu. Chápeš, som chlap, penis je moje ego, dokážeš si predstaviť môj strach.
Taktiež prorokoval nepríjemnú hypotézu, že sa môže jednať o ľudský papilomavírus, čo by mohlo skončiť celkom tragicky, hlavne čo sa týka mojej priateľky.
Rozoberali sme to spolu, napadla nám aj táto možnosť, preto sa pýtame.
ach jáj, asi sa to celé zle pochopilo. Ja som sa pýtal na príznaky, nie na to, čo s tým, keď už to mám. Lebo neviem, či to mám. Chápeš. Nie som z Marsu, viem čo sa má robiť pri mykóze, žijem so ženou už niekoľko rokov.
» www.solnajeskyneletnany.cz/novinky/pupinky...
co sa tyka HPV, nic nedopadne tragicky...dnes uz je to tak, ze snad kazdy kto zije intimnym zivotom sa s HPV dostal do kontaktu...niekedy ho imunita prekona, inokedy nie. mal by si ale vediet, ze je vela druhov HPV a nebezpecne su hlavne HPV 16,18 - tie kvoli vzniku rakoviny a HPV 6 a 11 - tie kvoli genitalnym bradaviciam. aj keby si mal HPV, nemusis mat zrovna tieto druhy.
aj keby to bolo HPV tak to neznaci nic tragicke, tvoja partnerka si pojde dat urobit ku gynekologovi ster z krcka maternice - kedze je mlada tak pravdepodobne bude mat bud 1 al. 2, no a bude sledovana - preventivne prehliadky musia byt pre kazdu zenu samozrejmostou, lebo prave tam sa odhaluju hlavne predrakovinove stavy. mimochodom, rakovina tychto zenskych zalezitosti je mimoriadne dobre liecitelna, ak sa vcas zisti. to ze zeny na slovensku chodia ku gynekologovi raz za 5rokov a potom to dopadne tragicky, to je uz druha vec.
cize ziadne prehnane stresy. uz len jedna poznamocka, ak tvoja priatelka nemala pred tebou este dalsich 10 sexualnych partnerov, nech zvazi s gynekologom moznost ockovania proti HPV.
no dobre to dopadlo nastastie. neopakovalo sa nam to tak sme nemuseli skusat vobenzym, ktory je trochu drahsi