Aké následky pre ľudskú psychiku (a/alebo celkovo život) by mohlo mať nepretržité rozmýšľanie? Aj keby nebolo o čom rozmýšľať, tak by sa jednoducho surovo dokola opakovala jedna a tá istá myšlienka. Čo všetko by to mohlo spôsobiť?
podla mna to je fajn prevencia proti demencii alebo alzheimerovi. otazne skor je (a to rozsirim tvoju otazku) aky vplyv ma ked si vela myslienok beres na seba sameho. tu je si myslim vhodna teza o vzniku rakoviny a zhubnych nadorov. proste nechat to jemne liznut mysel je OK ale ked to k tebe prirastie tak si v riti
@aventine ja to vidím tak, že keď kráčam ulicou čistou hlavou tak som maximálne v strehu, zlepší sa mi periférne videnie, celkovo "lepšie" vidím, lepšie počujem... akokeby som bol viac súčasťou prítomnosti, zatiaľ čo utopený v myšlienkách popredomňa preletí vták a ani si ho nevšimnem
to ste to tak nikdy nikto nevnímali? prečo vlastne meditujete?
@aventine ani šoférovať nevieš hneď jak sadneš za volant.. chce to proste tréning.. pozri, kráčaj ulicou, snaž sa pozerať na čo najviac vecí naraz a hlavne zhlboka dýchaj.. alebo keď kukaš telku, hráš nejakú hru, čítaš knihu, či niečo píšeš.. hocičo, prioritne z hlboka dýchaj
trénovať to môžeš kedykoľvek kdekoľvek, aj pred spaním
Ja nedokažem nebyť ponorený v myšlienkach, vkuse sa mi vynárajú myšlienky/spomienky a je to fakt otravné, neviem sa kvôli tomu často sústrediť. Niekto mi napríklad niečo rozpráva a ja sa chytím nejakej vety a tá sa mi začne opakovať a nepočúvam čo človek hovorí ďalej. A zistím to až neskoro, nedá sa proti tomu nič robiť Na druhú stranu je to super na kreativitu, pretože ťa vkuse napadne niečo nové, kreatívne, takže sa nesťažujem
@nerwous15 no takže chlorofyl píše že....podla mna to je fajn prevencia proti demencii alebo alzheimerovi.
v prvom rade si musíš ujasniť, aký je rozdiel medzi demenciou a alzheimerom, pretože alzheimer je je progresívne degeratívne ochorenie mozgu, ktoré sa prejavuje postupnou stratou pamäti, čoho sprievodným javom je demencia. teda každý alzheimer je demencia, ale nie každá demencia je alzheimer
@vreskot000 aha a čo zlé teda napísal? lebo čítam to už asi stý krát a stále mi vychádza, že hovorí o častom premýšľaní ako o vhodnej prevencii, pokiaľ je to v rámci normy
@nerwous15 vidíš. chyba. časté premýšľanie nie je vhodná prevencia, to vôbec nesúvisí. Medicína ako taká nevie vysvetliť dôvod, prečo prichádza alzheimer, pretože táto choroba ako aj iné typy demencie sú neurodegeneratívne poškodenie mozgu, ktoré je trvalé, nezvratné, a nedá sa liečiť
@vreskot000 práve preto ľudia majú možnosť založiť diskusiu, aby mohli takéto veci rozoberať, kde jeden druhému protirečia a objektívne riešia problematiku
ty si doňho začal vo veľkom v tom, že jeho názor je pičovina a bez vysvetlenia... o to som musel pomaly žobrať
no aj tak sa mýliš... lebo prevencie proti demencii existujú, sú to akékoľvek logické hádanky a vlastne čokoľvek, nad čím treba pouvažovať a v konečnom dôsledku to má logické riešenie, či význam, či čo.. študni si to na nete pred tým, než vypustíš takú opovrhnutiahodnú pripomienku... čistý HOAX
@vreskot000 a radšej si znova dôkladne prečítaj jeho správu, lebo píše o PREVENCII, aby si zas nevybehol s tým, že alzhaimer je mozgové poškodenie... nemám rád ľudí, čo nevedia poriadne čítať a vyťahujú potom pičoviny, v ktorých sa sami motajú
@nerwous15 tak povedz konkrétny príklad ty mudrc. ja pracujem v zdravotníctve, kde viacerí postihnutí týmito chorobami majú vysokoškolské vzdelanie, takže o tomto pravdepodobne vieš nič
@vreskot000 20 sekúnd googlenie, medik @https ://www.union.sk/prevencia-demencie
Medzi ochranné faktory, ktoré znižujú pravdepodobnosť vzniku demencie patria hlavne:
vyššie vzdelanie
stály tréning mozgu a pamäti (precvičovanie mozgu pomocou logických, pozornostných alebo pamäťových hier, prípadne skupinových tréningov mozgu)
dostatok duševnej a sociálnej aktivity (sociálne väzby stimulujú aktivitu mozgových buniek, čo spomaľuje degeneráciu neurónov)
správna životospráva
dostatok príjmu vitamínu E, C, B do organizmu
užívanie nesteroidných antireumatík
@nerwous15 to je teoria, nie prax. tak chod do domovov dochodcov, ja som zdravotník mne to hovoriť nemusíš. ja poznám zdravotnú sestru čo ma vysokoškolské vzdelanie, a už nežije, lebo zomrela na tuto chorobu. čo rozprávaš? na túto chorobu môže ochorieť hocikto. ale nemas skusenosti s týmto.
Overthinking is my thing. Ja neviem stopnúť myslenie, jedine filmy a pesničky mi pomáhajú. Ale mne zas nevadí rozmýšľať. Aspoň sa cítim, že zas neplytvám životom, aj keď plytvám. To akože fakt ľudia dokážu vypnúť a oddýchnuť si? Že nejaký čistý relax? Potom sa pridávam k ľuďom, čo to nevedia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
som pocula, ze nie
ale neverim
Ináč však ale ako fungujete, keď nemyslíte na nič? Však furt myslíme, nepretržite, nie?
to ste to tak nikdy nikto nevnímali? prečo vlastne meditujete?
trénovať to môžeš kedykoľvek kdekoľvek, aj pred spaním
Jj meltdowny su caste pokial nepraktikujes pravidelnu mentalnu hygienu
v prvom rade si musíš ujasniť, aký je rozdiel medzi demenciou a alzheimerom, pretože alzheimer je je progresívne degeratívne ochorenie mozgu, ktoré sa prejavuje postupnou stratou pamäti, čoho sprievodným javom je demencia. teda každý alzheimer je demencia, ale nie každá demencia je alzheimer
ty si doňho začal vo veľkom v tom, že jeho názor je pičovina a bez vysvetlenia... o to som musel pomaly žobrať
no aj tak sa mýliš... lebo prevencie proti demencii existujú, sú to akékoľvek logické hádanky a vlastne čokoľvek, nad čím treba pouvažovať a v konečnom dôsledku to má logické riešenie, či význam, či čo.. študni si to na nete pred tým, než vypustíš takú opovrhnutiahodnú pripomienku... čistý HOAX
@https ://www.union.sk/prevencia-demencie
Medzi ochranné faktory, ktoré znižujú pravdepodobnosť vzniku demencie patria hlavne:
vyššie vzdelanie
stály tréning mozgu a pamäti (precvičovanie mozgu pomocou logických, pozornostných alebo pamäťových hier, prípadne skupinových tréningov mozgu)
dostatok duševnej a sociálnej aktivity (sociálne väzby stimulujú aktivitu mozgových buniek, čo spomaľuje degeneráciu neurónov)
správna životospráva
dostatok príjmu vitamínu E, C, B do organizmu
užívanie nesteroidných antireumatík