Myslíte si, že aj v tejto dobe existujú ľudia, ktorí zneužijú svoje zdravie pre vlastné účely?
píšem esej o komunikácii s pacientom, pričom - neviem, to na 100%, či sa tak deje aj v dnešnom svete - sa chcem zamerať na pacienta, ktorý je absolútne zdravý, ale si len nahovára, že je chorý (okej, hypochonder), ale ťahá to až do extrémov. prvý príklad,
@najivna : to je fakt, tuším som niečo také spravila aj ja raz, ale ja som hrozný herec, určite tá doktorka vedela, že klamem, ale aj tak mi dala razítko ..
skôr mne tu ide o také extrémy, ked je doktor naivný a pacient sa "len hrá" na chorého a tak.... ale už to tu @narazuvzdorna označila ako Munchhausenov syndrom - čo je asi presné pomenovanie tejto situácie.
lenže je asi dosť iné predstierať že si chorý lebo nechceš ísť do školy, a predstierať to tak že tomu sám veríš aj keď je to blbosť... proste veríš tomu, že si chorý aj ked nie si
poznal som dvoch chalanov, ktorí nechali v nemecku na sebe testovať lieky.........Bohužiaľ prvý zomrel po 4. rokoch a druhý hneď o rok po ňom...........filip
a ten účel?...boli to prachy, koré minuli za mesiac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
go google.
ale kto to nikdy neurobil vsak
skôr mne tu ide o také extrémy, ked je doktor naivný a pacient sa "len hrá" na chorého a tak.... ale už to tu @narazuvzdorna označila ako Munchhausenov syndrom - čo je asi presné pomenovanie tejto situácie.
a to poznam existuje o tom kniha...eeeeh nedovidim stadeto ako sa vola...pockaj
julie gregoryova-bezbranna
Ale ak tomu clovek veri, tak to je autosugescia.
Ak sa to stava stale, tak je to hypochondria.
a ten účel?...boli to prachy, koré minuli za mesiac