môže byť obvinený, len od neho "požadovali" mobil a peňaženku, takže nejednal zrovna múdro, ako pri sebaobrane, keby naň vytasili oceľ alebo devinu, nepoviem nič... Že ho chceli okradnúť, môžu zahrnúť akurát pod jeho poľahčujúce okolnosti ...
@panpeterpan samozrejme, takže počká kým ho okradnú, zakýve im na rozlúčku a potom pojde na policajnú stanicu aby zistil, že tie veci už v živote neuvidí.
Nepoznám presnú situáciu, ale pokial vychádzam z článku myslím, že urobil chybu, že chvílu nepočkal. Tým, že ho od neho len požadovali, sa ničoho nedopustili. Mal počkať kým po ňom fyzicky pôjdu, vtedy by sa to už dalo klasifikovať ako nutná obrana a vtedy by takáto obrana bola v súlade zo zákonom.
@bublinqac a co mal dat mobil a tvarit sa priatelsky..este im dat aj navod na obsluhu ? este teraz ked ma clovek mobil aj za 500 eur....prosimta..a skusil by povedat ze neda..by mu polamali kosti a zlomili celust..je to snad lepsie ked nevinnemu toto spravia ako ked dakemu sprostemu grazlovi niekto pichne noz do tela ? premna rozhodne nie !
Myslim si, ze ak cloveka pristavia traja ludia s cielom obrat ho o majetok . . . je uplne normalne ak vyuziva moznost branit ako svoj majetok, rovnako aj seba. Som za American Old West, . . . byt tu ta doba tak vysia na strome, alebo lezia rozstrielani niekde v prachu.
Pri posúdení či je sebaobrana primeraná sa nedá postupovať všeobecne.
krk hrudník brucho? Bodol? 20,5cm čepeľ? Ak lupiči neboli ozbrojený tak to sa teda fakt nečudujem.
Útočil na smrteľné body. Opakovane. Je jasné že ho neváhal zabiť. Na druhej strane lupičovi tak mu treba. A stále je to vyšetrovanie typujem že dostane nejakú podmienku.
V širšom kontexte to vysvetlím tak nemôžeš niekomu odstreliť hlavu keď do teba drgne.
Ja na jeho mieste by som spravil to isté. A nechápem prečo to obvinenie neodopreli. Však je to sebaobrana.. Ako však sú jak jeb*utý, to sa mal teda nechať okradnúť?
Tak ak to je tak, že sa ani brániť nikto nemôže tak ja sa idem teda postaviť niekde do parku a budem od každého násilím brať telefóny. Však čo? On mi nemôže nič spraviť inak ho obvinia za to ublíženie na zdraví a ja jednoducho zoberiem mobil a ujdem.. No toto sú tie naše zákony..
škoda že už zlodejom neodtínajú paprče ako kedysi.. to by bolo jediné čo proti nim zaberie a zaručene by si to rozmysleli.. a myslím že henten si nabudúce sakra rozmyslí či bude kradnúť po tomto incidente..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A aj keby bol len 1 tak to schvaľujem.
ci si to len myslel, alebo ho fakt sli okradnut..
ci to len naznacili, alebo i spravili a dalsie veci..
spravne z cieho pohladu.. ja byt tym lupicom, urcite to spravim..
ja byt tym okradnutym, tak som samozrejme proti..
toto su medzery prava.. kedy prava na nieco moze ziskat i ten, ktory porusoval ineho prava...
Nepoznám presnú situáciu, ale pokial vychádzam z článku myslím, že urobil chybu, že chvílu nepočkal. Tým, že ho od neho len požadovali, sa ničoho nedopustili. Mal počkať kým po ňom fyzicky pôjdu, vtedy by sa to už dalo klasifikovať ako nutná obrana a vtedy by takáto obrana bola v súlade zo zákonom.
krk hrudník brucho? Bodol? 20,5cm čepeľ? Ak lupiči neboli ozbrojený tak to sa teda fakt nečudujem.
Útočil na smrteľné body. Opakovane. Je jasné že ho neváhal zabiť. Na druhej strane lupičovi tak mu treba. A stále je to vyšetrovanie typujem že dostane nejakú podmienku.
V širšom kontexte to vysvetlím tak nemôžeš niekomu odstreliť hlavu keď do teba drgne.
Tak ak to je tak, že sa ani brániť nikto nemôže tak ja sa idem teda postaviť niekde do parku a budem od každého násilím brať telefóny. Však čo? On mi nemôže nič spraviť inak ho obvinia za to ublíženie na zdraví a ja jednoducho zoberiem mobil a ujdem.. No toto sú tie naše zákony..
Chýba nám tu tvrdý režim a zmysluplné zákony...