v tvojom prípade... podľa mňa nie... nedá sa. načo si išla do vzťahu, z ktorého nemáš takmer nič (po duševnej stránke), si v ňom ako keby len "z povinnosti", alebo "z ľútosti" alebo "z vypočítavosti" - alebo z niečoho podobného, keďže ti nie je ľahostajný?
úvaha, že sa dá dodatočne zamilovať, je podľa mňa len výplodom pragmatickej mysle - tento sa mi hodí, je to dobrý genetický materiál pre moje deti, je to dobrá voľba - a áno, možno k nemu pocítiš lásku, ale podľa mňa to nebude taká... živelná a osudová, taká, aby uspokojila túžbu po láske niekoho, kto "znova veľmi chce byť zamilovaný".
a je pre mňa rozdiel
- poznať sa s niekým dlhší čas a postupne sa zamilovať (bez vzťahu)
- začať si vzťah a dúfať, že láska príde časom (mne toto totiž pripadá strašne... povedzme, že zlé)
a čo je to za vzťah, keď ty do neho nedáš nič a ten druhý dá všetko čo môže???? ten vzťah nemá význam. Poznám také prípady a je to len na škodu lebo ten druhý sa len trapy..
@loveistheanswer uplne s tebou suhlasim ale ja si myslim, ze najvacsia zaruka toho, ze vztah vydrzi, je, ked ti dvaja zamilovani sa daju dokopy, az ked budu pripraveni aj zodpovedne brat tento vztah. ked ho nebudu brat doslova pôžitkársky. budu dávat vela, ale aj stastni, ze vela od toho druheho prijimaju. a musi to byt muz a zena, aby ten vztah mohol byt naplneny skutocnou laskou
@loveistheanswer nemôže, lebo človek bol stvoreny bud ako muz alebo ako zena. su tu dve pohlavia. naco by tu bolo druhe pohlavie, keby nemalo sluzit opacnemu? stacilo by jedno pohlavie, ak by clovek povolany k manzelstvu potreboval len rovnake pohlavie. ale ak je homosexualne partnerstvo správne, tak heterosexualne musi byt nesprávne. tak preco su nasimi rodicmi muz a zena?
lásku aku tu mame na mysli, si mozu dat len vzajomne opacne pohlavia. ak milujeme rovnake pohlavie, odsudzujeme vyznam opacneho pohlavia. pretoze vyznam existencie dvoch pohlaví spociva v prvom rade v tom, ze sa maju vzajomne urobit plne stastnymi.
muzi su dnes strasne citliví, maju zmatok vo svojej identite. nevedia, co znamena byt muzom, nevieme byt skutocnymi muzmi, takými, akých nás zeny potrebujú. niektore zeny si zasa na druhej strane privlastnuju vlastnosti muza, lebo muz nie je taký aký má byt. tam je pravda o homosexualite.
je to sebaklam, ak clovek dufa v naplnenie svojho zivota clovekom rovnakeho pohlavia
ak by sme mali komunikovat len preto, aby sme komunikovali a neposunuli sa dalej, malo by to vyznam? uznas ze nie. treba hladat pravdu rozum máme aj na to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
úvaha, že sa dá dodatočne zamilovať, je podľa mňa len výplodom pragmatickej mysle - tento sa mi hodí, je to dobrý genetický materiál pre moje deti, je to dobrá voľba - a áno, možno k nemu pocítiš lásku, ale podľa mňa to nebude taká... živelná a osudová, taká, aby uspokojila túžbu po láske niekoho, kto "znova veľmi chce byť zamilovaný".
a je pre mňa rozdiel
- poznať sa s niekým dlhší čas a postupne sa zamilovať (bez vzťahu)
- začať si vzťah a dúfať, že láska príde časom (mne toto totiž pripadá strašne... povedzme, že zlé)
lásku aku tu mame na mysli, si mozu dat len vzajomne opacne pohlavia. ak milujeme rovnake pohlavie, odsudzujeme vyznam opacneho pohlavia. pretoze vyznam existencie dvoch pohlaví spociva v prvom rade v tom, ze sa maju vzajomne urobit plne stastnymi.
muzi su dnes strasne citliví, maju zmatok vo svojej identite. nevedia, co znamena byt muzom, nevieme byt skutocnymi muzmi, takými, akých nás zeny potrebujú. niektore zeny si zasa na druhej strane privlastnuju vlastnosti muza, lebo muz nie je taký aký má byt. tam je pravda o homosexualite.
je to sebaklam, ak clovek dufa v naplnenie svojho zivota clovekom rovnakeho pohlavia