Neviem. A je mi to jedno. Skor ma na tom udivuje (teda ani tak nie, kedze na Cinu som uz zvyknuty) ako na to zareagovala CCP (doktori do basy, nic sa nedeje, ok tak uz sa deje, zazvarane vchody do bytoviek a podobne).
@james98 myslis ta ista WHO, ktora tancuje ako CCP piska? Ti poviem uz teraz, ze vysledok skumania bude, ze Wuhan virus nielenze nepochadza z Wuhanu, ale ani z Ciny
@tommyhot Popiera niekto, že vírus pochádza z Číny? To som si nevšimol. Ani samotná Čína proti tomu neprotestuje. Skôr asi pôjde o to, ako sa začal šíriť.
@hetfield to sa pod vladou CCP urcite nestane. Cina sa rozpada zvnutra pod tarchou centralneho planovania uz niekolko rokov. Presne ako Sovietska Unia. Oni to drzia pokope uz len silnou statnou propagandou. Davam tomu systemu tak 10-15 rokov. Cina moze ekonomicky ovladnut svet len ak sa zbavia sudruhov a otvoria trhy. Co este potrva par dekad.
Čína ekonomicky svet ovláda uš dávno Bol to plán Američanov a Rusov so súhlasom zvyšku sveta Vírus je z Číny , z tej laborky čo minulý rok vybuchla koncom roka Američania do toho mali prístup Šak toho boli plné noviny A jedna jebla v Rusku ešte v tom istom čase , ak si pamätáte Takže rúúúška doleee !
@hetfield pracujuci maju prakticky vsetky prava ake mas ty na Slovensku. Cina uz je do velkej miery serviced economy a velka cast z nich vysedava v kancloch. Zena pracovala v Cine v lokalnej firme 3 roky, mala zdravotku, socialku, benefity, mohla ist na platenu PNku atd. Samozrejme ked si robos a muklujes pre nejaku Taiwansku firmu v Cine tak ta zderu z koze.
V com je ale Cina komunisticka je centralne planovanie ekonomiky (hlavnej tej korporatnej casti, na najnizsej urovni /male restiky, kadernictva, bary atd/ je to pomerne volny trh) a samozrejme vsetky tie svinstva, ktore vyplyvaju z diktatury osvieteneho vladcu (takze ziadna sloboda slova, zhromazdovania atd).
@tommyhot myslel som hlavne tých robotníkov,od komunistickej krajiny by som čakal že robotníci tam budú mať podmienky ako to bolo kedysi napr u nás ale ked som videl tie dokumenty tak tie podmienky v tovarnach vyzerali ako vo viktoriánskom Anglicku
@hetfield oni blokuju len politikov z vladnej strany, inak samozrejme biznis fici vo velkom. Bez Taiwanu by Cina nevyrobila absolutne nic co sa tyka elektroniky. Minimalne nie pre zapadny svet. Tak takto maju aspon trochu exposure na ostatne trhy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
V com je ale Cina komunisticka je centralne planovanie ekonomiky (hlavnej tej korporatnej casti, na najnizsej urovni /male restiky, kadernictva, bary atd/ je to pomerne volny trh) a samozrejme vsetky tie svinstva, ktore vyplyvaju z diktatury osvieteneho vladcu (takze ziadna sloboda slova, zhromazdovania atd).