@flysser na tvoju nizku mentalnu sposobilost som zvyknuty tak ma uz ani neprekvapuje
nepytal som sa na holy fakt, ci taka operacia uz vykonana bola, ale na to, ci si ludia myslia, ze k niecomu takemu mohlo dojst, pripadne mozu rozvinut za akych okolnosti asi, kedze na prvy pohlad sa to javi ako absolutne zbytocne
@3@4 urcite nie, lebo transplanatacia organu neni len taka jednoducha banalna zalezitost. pochybujem ze sa niekedy transplantovalo slepe crevo. Okrem toho ze by si to clovek musel sam hradit lebo je to nezmyselna operacia, tak druha vec je stranka imunologie, lebo casto sa stava ze trasnplantacia bola uspesna ale pacient po XY dnoch zomrel. okrem toho sa v niektorych pripadoch dozivotne musia uzivat niektore lieky atd....
neviem , netusim ale ked som bol pred par rokmi v nemocnici mali mi ho vybrat ale nevybrali no vyjebali sa na mna asi no ale toto som chcel ze som zistil vtedy ze to vlastne nie slepe crevo mi chceli vybrat ale tusim len ten apendix ten vybezok ci co to je
no a tu je o tom vselico a neni to len zbytocny organ asi
@etelnair ano nezmyselnych sa vykona vela, ale vacsinu hradi poistovna, za toto by si si musel sam zaplatit lebo toto by nehradil nikto
@najivna teraz som docital sa to objavilo az potom ako som pridal koment viacmenej to je len studie o tom ze chceli vediet ze ci je na nieco dobre slepe crevo a tak pouzili osobu ktorej odstranili tento organ este ked bola dieta a potom ako dospela sa prihlasila na tento vyskum, z ich technikou zistili ze je to zbytocny organ takze to bolo len taky vyskum v tej dobe.
Transplantacia slepaku? Urcite ano, ale keby si to nejako este viac skombinoval ako napriklad voperovanie slepaku do mozgu alebo do ust alebo ako dekoracia zlatej zily tak to uz pochybujem.
@sveter slepé črevo je v tele dôležité.... zápal slepého čreva sa tak volá len ľudovo.. odborne ide o zápal apendixu (výbežok, ktorý ide zo slepého čreva).. takže len apendix nie je potrebný, ale slepé črevo samo o sebe je
@sveter to je pičvina čo píše @estrella5 má pomýlene pojmy... slepe črevo sa vola prave ten vybežok hrubeho čreva. Po latinsky apendix je to iste ako slepe črevo po slovensky. je to vybežok hrubeho čreva... to hrube č. ostava... slepák má jedinu funkciu a to že služi ako rezervoár baktreií pomáhajucich traveniu.inak nič...
@sitnxan potom majú dekani na VŠ pomýlené pojmy... kedže som mala tráviacu sústavu vysvetlenú a ukázanú na maketách reálnej veľkosti od dekanov...... po latinsky je slepé črevo caecum, výbežok slepého čreva ( to čo sa operuje ) appendix.... kuk obrázok aj » www.handsonsuperhealth.com.au/index.php/your-... a keď nevieš si vygúgli slepé črevo (caecum) a študuj..... lebo zjavne ty si tu ten kto má pomýlené dojmy s pojmami
@sitnxan a ešte by som dodala... slepé črevo síce je výbežok hrubého čreva, ale appendix je zas výbežok slepého čreva... všetko je to logicky pospájané, ale vo väčšine prípadov ostáva aj slepé črevo, aj hrubé črevo.. odstraňujú len appendix... len vo výnimočných prípadoch je to inak....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
» www.improbable.com/airchives/paper...
nepytal som sa na holy fakt, ci taka operacia uz vykonana bola, ale na to, ci si ludia myslia, ze k niecomu takemu mohlo dojst, pripadne mozu rozvinut za akych okolnosti asi, kedze na prvy pohlad sa to javi ako absolutne zbytocne
case report (necitala som to cele takze ako som brutalne zafailovala v kontexte nech mi je odpustene
no a tu je o tom vselico a neni to len zbytocny organ asi
» www.osobne-zdravie.sk/liecba.5/zapal-...
@najivna teraz som docital sa to objavilo az potom ako som pridal koment viacmenej to je len studie o tom ze chceli vediet ze ci je na nieco dobre slepe crevo a tak pouzili osobu ktorej odstranili tento organ este ked bola dieta a potom ako dospela sa prihlasila na tento vyskum, z ich technikou zistili ze je to zbytocny organ takze to bolo len taky vyskum v tej dobe.
a to co je v tom linku myslim nebude jediny pripad na svete