Som síce na 8.ročnom gympli, ale moc ma to tam nebaví, poraďte pls na akú strednú by som mala ísť? Kebyže niečo ľahšie čo sa dá zvládnuť. Lebo za 1.učenie mi síce ide, ale nebaví ma a za 2. nemám tam žiadne kamošky proste nikoho a je to hrozné
Ja som tiež chodila na gymnázium ale 4-ročné. Z môjho pohľadu gymnázium nie je ťažká škola ale najľahšia. Na gymnáziu sa učí všetko to isté čo aj na základnej + niečo navyše z jednotlivých predmetov. Na iných stredných školách máš zasa asi polovicu predmetov rôzne nové predmety oproti základnej škole - odborné predmety takže ja si myslím, že tam máš oveľa viac učenia pretože sú to väčšinou nové predmety a na gymnáziu sa učí len niečo navyše. A čo sa týka VŠ v dnešnej dobe je už potrebná všade a z gymnázia budeš na ňu lepšie pripravená lebo si tam volíš aj rôzne semináre a tak máš zasa na vysokej menej učenia - na VŠ sa zasa niečo navyše učí. Oproti mojim spolužiakom z VŠ ktorí nechodili na gymnázium mám oveľa menej učenia len pár vecí sa musím doučovať (väčšinu si pamätám) ak nerátam nové predmety. Ak už chceš ísť na inú strednú tak by si sa mala rozhodovať predovšetkým podľa toho čo ťa baví alebo podľa povolania aké chceš vykonávať ak už máš predstavu čo chceš robiť. Ja som bola čo sa týka povolania dosť nerozhodná a tak som si to rozhodovanie o 4 roky na gymnáziu predĺžila . Ale zasa pri iných školách máš väčšiu šancu sa uplatniť po škole ale z gymnázia je jediná možnosť Vysoká škola alebo rôzne brigády. Ak ťa štúdium nebaví tak je naozaj lepšie ísť na inú strednú a tým sa možno vyhneš Vysokej a nájdeš si prácu. Čo sa týka inej strednej odporučila by som ti školu blízko tvojho bydliska lebo nemať kamarátky je lepšie ako mať hrozné spolubývajúce na internáte, tie ti znechutia celé štúdium a v dnešnej dobe vedia byť niektoré dievčatá naozaj zlé a zákerné. Prajem veľa šťastia pri rozhodovaní Ešte si to poriadne premysli ale ak ťa to naozaj nebaví tak nemá zmysel tam ostávať. Rozhoduj sa hlavne podľa toho čo plánuješ robiť v budúcnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty