tak, tento tyzden by mi mala prist vyplata, 200€. viem, nie je to vela, ale ja sa aj tak tesim a tak rozmyslam, kde ju minut, alebo ju mam usetrit? co by ste robili vy?
Nechápem ako môže niekto len tak míňať prachy... mám nejaký plán nie? Nemíňam len tak bez rozmyslu, že aha mám 2 kilá tak to idem rozbiť... Potom sa nedivte, že nemáte prachy keď všetko preserete...
Poviem ti tak,ked nevies na co peniaze minut znamena, ze akekolvek ich minutie bude vlastne vyhodenie von oknom! V tomto pripade je jednoznacna jasna odpoved, ze si ich usetri a minies ked budes vediet hned aj o pol noci ked ta zobudia, ze co potrebujes si kupit a ako ich minies. Su ludia co musia takto cakat 10 vyplat,aby mohli minut na to, co treba a nevedia na co skor ich minut lebo musia,ale ty nemusis a este sa takto pytas Sila ale je to ok, neradim ti zle. Len sa k peniazom stavaj tak, ze nie vzdy bude tak ako je teraz a odlozenie neznamena nic ine, len pouzitie neskor na ucely, na ktore bude treba, ale pouzijes teraz mozno na hlupost a potom ked budu nutne ti budu chybat, budes cakat, ale uz bude neskoro a budes z toho smutna.
@weeman ono je vela veci co potrebujem... vies, mne mama nekupuje jedlo len tak do papulky a ani mi nekupuje oblecenie len tak. ak ich neminiem na nieco, tak ich miniem na stravu. ani dnes mi mama nenechala doma nic na jedenie, desiata z vlastneho, akurat na obed som si mala co uvarit... ona akonahle vie, ze mam peniaze, tak vsetko kup si, ved mas a tak :/ a proste o tychto vie, pretoze som robila na mestskom urade a mama tam pozna dost ludi :/ takze sa ich neminutiu v podstate nevyhnem. akurat mi to na jedlo bude trvat trosku dlhsie
minutiu ... a neprisla som sa sem stazovat... ja len, ze sa neviem rozhodnut, ci si mam za to kupit nejake oblecenie, alebo si mam konecne po 4och rokoch vymenit mobil. alebo ja neviem :/
hlavne vsetko nerozbi na oblecenie a podobne somariny. 200 eur je fajn suma. ja ked som zarabala este, kupila som si novy pocitac, novu gitaru, nove kombo, sluchatka... vsetko prakticke veci. potom som zrazu zacala mat pocit ze mam kopu penazi a zacala som vela chlastat. 100 eur len tak zaficalo mozno za 2 tyzdne (ked kazdy den das 10 na fernet a brzdu a nejaku zranicu.. )
a potom som o robotu prisla a som na mizine
preto, ak ich chces minut hned, aby ti tvoja mama nemohla hovorit ze si kup sama, tak ich investuj. kup si nieco, co ked uz aj nebudes chciet, stale mozes za ok sumu predat. alebo nieco, co urcite budes vyuzivat.
@airia komp som si uz kupila a po inom netuzim akurat to oblecenie by sa mi zislo :/ hmmm., asi si vyclenim nejaku sumu co si odlozim a tej sa ani nedotknem (keby som nahodou chcela ist na koncorocny vylet zo skoly) aaaa z ostatneho nieco popozeram. a mam celkom dobry plan, ze si budem tyzdenne este odkladat 5 eur z druhej brigady co mam ale toto vsetko o tom setreni si len hovorim bohuzial. musim sa k tomu dokopat!
mam napad, povedz mame ze si vsetky peniaze uz minula a pritom ich niekde zakop (obrazne), najlepsie tak, aby si nanich aj ty zabudla (ja milujem ten pocit ked zistim ze mam o 20 ojro viac nez som si myslela )
no jasne, oblecenie treba.. a co takto vylet na nejaky festival v lete? kebyze nejdem toho roku na vysku, kde potrebujem kazdy cent, tak by som urcite sla minimalne na pohodu alebo rock for people..
co ti kury? setrit? urcite si za to nieco kup. povedzme nejaku retiazku. ja som na vianoce kupila dost hrubu striebornu a vysla ma len dajakych 20ecok.
@tommyhot ja nevravím, že sysliť dokonca života. Ja sa osobne považujem za pôžitkára, ale 200 euro je skutočne na cukríky, načo to rozbiť nejakou piatočnou najebávačkou, keď to môže ušetriť a kúpiť si niečo fakt zaujímavé?
@tommyhot za 200 euro veľa nie, ale keď ich ušetríš, a za chvíľu pridáš ďalších 200 už sa dá za to niečo kúpiť. Povedal som nech ich ušetrí práve preto, že ona na to evidentne nemá, keď zarobí 200 (predpokladám) za mesiac. Ďalšia vec, že keď budeš niečo skutočne potrebovať, tak potom budeš lutovať, že si to rozbil na zbytočnosti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale ked silou mocou ich chces niekde rozbit, tak ja ma riesenie..daj mi ich , alebo daj na charitu, alebo cosi take :p
a potom som o robotu prisla a som na mizine
preto, ak ich chces minut hned, aby ti tvoja mama nemohla hovorit ze si kup sama, tak ich investuj. kup si nieco, co ked uz aj nebudes chciet, stale mozes za ok sumu predat. alebo nieco, co urcite budes vyuzivat.
no jasne, oblecenie treba.. a co takto vylet na nejaky festival v lete? kebyze nejdem toho roku na vysku, kde potrebujem kazdy cent, tak by som urcite sla minimalne na pohodu alebo rock for people..
a soms a to rozhdool minut na vodicak,
ale inak by som si ich asi šetrila
Nie som za bezhlave rozjebavanie, ale peniaze boli, su, aj budu..
Ale určite si aspon 150€ odlož, raz sa ti zídu