Je to jednoduché. Bojím sa, že ma nezoberú na gymko...Všetky ročníky som mal na vysvedčení 1 a 2 ale v 9. ročníku budem mať asi 1 alebo 2 trojky..A počul som o tom nejakom blbom priemer známok ktorý musím mať na gymnázium...A ja sa bojím, že koli tomu ma
nemáš náhodou v zálohe aj inú školu ktorá sa ti páči... ja osobne z vlastnej skúsenosti som mala jednotky a dvojky a aj tak som nešla na gympel... ale ak chceš tak zvládni monitor a potom sú aj prijímačky.. stačí tie zvládnuť
@bloodypunk lenže u nás ak chceš mať jednotky z jedného, tak nestíhaš iné a potom máš dvojku alebo tak, chcú toho veľa, ešte aj v maturitnom ročníku nás otravujú zbytočnosťami
@hanka12 tak napr. ja som nikdy na gympli nemala samé jednotky, lebo mi to neprišlo dôležité a ono to v podstate dôležité ani nie je, ale sú ľudia, ktorým to ide aj bez väčšej snahy, my sme tam takých mali čo s prehľadom vedeli fyziku a matiku, a najzvláštnejšie bolo, že všetci tí čistí jednotkári boli hlavne chalani, čo až také zvyčajné nie je
@bloodypunk no a vieš prečo? lebo mali ťaháky... neznášam ťaháky, radšej budem mať 2 za to, čo viem, ako 1 za to čo neviem, ale opíšem... asi som staromódna, ale ťaháky fakt odcudzujem... je to nechutný podvod... keď viem, že na takú známku nemám, tak ju nebudem chcieť predsa... ACH... sú takí, čo musia mať samé jednotky aj keby sekery padali, ale to nie je normálne... napríklad ja som si teraz rátala priemer na prihlášku a celkový priemer mi vyšiel 1,27... čo nie je až taká tragédia ale fakt na gympli som samé jednotky nemala nikdy, z jazyka na to nemám, z matiky robím sprosté chyby z nepozornosti a tam je moja 2 a potom sa vždy niečo našlo, na čo som sa vykašľala kvôli iným veciam
nezoberu mas pravdu ...trojky su zle ..a ked ta zoberu budes sa musiet veeeeeeeeeeeeeeeela ucit ..a to je tiez zle ..niktomu sa nechce ucit ..ani mne ani jej ani jemu proste nikomu
@mk16 pokiaľ nepôjdeš na samovražedné francúzske bilingválne gymnázium tak kľudne choď
ale ja som išla na práve takéto a ľutujem to, jedine tú franinu neľutujem, že ma naučili ale to som sa mohla naučiť aj v zahraničí neskôr...skrátka matika, fyzika,chémia po francúzsky...vysoko neodporúčam
poiaľ sa na normálne gymnázium cítiš tak kľudne choď
@hanka12 Nemáš pravdu, si predstav, že to boli práveže poctiví ľudia, oni mali proste matiku, fyziku a jazyky naozaj v malíčku a tým pádom nemali problémy s tými ostatnými predmetmi. A mám kamarátku, ktorá mala vždy samé jednotky a raz dostala dvojku, tak skoro infarkt dostala to nepochopím nikdy asi.
Mne nejdú jazyky, preto som nemala nikdy samé jednotky, zato matika mi išla výborne
@bloodypunk ja sa nehádam, okej každý je na niečo iné, ja napríklad matiku viem, ale nikdy som z nej na vysvečku nemala jednotku... a pritom to nie je o hlúposti alebo tak, proste 2*4=6 u mňa
také poznáme, mám takú spolužiačku a to bolo hrozné keď jej dala z angličtiny sólovú 2
Aj keby ťa nezobrali a šiel by si na nejakú odbornú strednú školu, nič sa nejako extra nezmení. V živote môžeš robiť čokoľvek a aj keby si chcel ísť potom na výšku, môžeš študovať niečo absolútne iného ako na strednej. Čiže zachovaj pokoj v duši. Ale myslím si, že by nejaká tá trojka nemusela byť v tejto dobe problémom, aby si sa dostal na gymnázium.
@mk16 ja som mávala stále na vysvedčkách 1, 2 a v devine som som chytila 3 z matiky ...tiež som mala obavy noa dopadlo to tak, že som si dala 1. gymko 2. oa ...kamoši ma prehovorili nech to vymením...šla som teda písať 1. termín na oa vzali ma, 2. termín gymko neprijali ma z dôvodu, že sťažili úlohy na testoch čiže málokto z nás prešiel...išla som na OA a vydržala tam asi 3 týždne ...proste vôbec ma to tam nebavilo..ľudia, učitelia, predmety atd...čiže som to poriešila doma, napísali sme žiadosť na prestup a v pohodke ma prijali ...čiže hlavne si daj 1. termín gymko nech tam zmákneš prijímačky...tedaa nm či ich vôbec budeš robiť ...toľko z mojej strany
@anniedecadence dobre si si tipla, na osemročnom som Je pravda, že máme iné osnovy ako štvorročné, ale u nás sú štvorroční na takmer rovnakej úrovni (mám tam veľa kamarátov). Aj keď to je možno učiteľkou, keďže tá ich je riadna sekera.
na známky kašli, to je len pár bodov.. ak zvládneš prímačky (príp. talentovky) na jednotku, to máš väčšinu celkových bodov, a to je rozhodujúce.. aj oni sa najskôr pozerajú na to, ako napíšeš prímačky, až potom na známky..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@15matka14 u nás známky zadarmo neboli.
ale ja som išla na práve takéto a ľutujem to, jedine tú franinu neľutujem, že ma naučili ale to som sa mohla naučiť aj v zahraničí neskôr...skrátka matika, fyzika,chémia po francúzsky...vysoko neodporúčam
poiaľ sa na normálne gymnázium cítiš tak kľudne choď
Mne nejdú jazyky, preto som nemala nikdy samé jednotky, zato matika mi išla výborne
také poznáme, mám takú spolužiačku a to bolo hrozné keď jej dala z angličtiny sólovú 2
v pohode tam choď však po týchto reformách sa tam na matike učia v maturitnom ročníku rátať aritmetický priemer pol roka