no tak na maturitu som sa neucil skoro vobec to nebolo ani o uceni skor o pocet prelozeni z jednej kopky na druhu .... a bakalarku som este nemal takze asi tak
ako bez urazky..ale maturita a ucit sa.. v porovnani s bakalarkou je to ako naucit sa nasobilku voci einsteinovej teorii relativity.. takze si myslim, ze je to dost jasne..
na druhej strane birdz z 90% tvoria ludia do 20 a pri nich nehrozi ze by okusili bakalarku..
No mňa bakalárky čakajú až o rok, ale určite to chce viac učenia ako maturity, tie boli v pohode.. a presne tak, určite je tu úboho málo vysokoškolákov - bakalárov
pochybujem že je tu viac ako 10 bakalárov .. výsledok takej ankety je teda bez praktickej hodnoty. ja ešte nie som Bc. ale už teraz viem že v hociktorom obyčajnom skúškovom sa učím viac ako na celú maturitu dokopy. maturita je jedna neobjektívna fraška, ktorej nominálne výsledky nemajú žiadnu výpovednu hodnotu
som bakalár, ale neviem to zhodnotiť. lebo nam aturitu som sa učila na 5 predmetov, a na šťanice síce tri, ale.. rozdiel je vlastne v tom, ze na šťaniciach mas predmety, z ktorých si už absolvovala jednu skúšku, čiže sa to už raz drvila. ja viem že aj na strednej sú prebežné písomky, ale tie sa dajú odflakať, odpísať,naťahákovať. a tak..
To snad ani netreba rozoberat, jasne, ze na maturitu sa treba ucit omnoho menej... Mozno humanitne smery nie su zas az tak moc narocne...ale rozne lekarske, vedecke atd. sa s maturitou (co sa hlavne narocnosti tyka) len tazko daju porovnavat.
azizi, humanitné nie sú? shock! práve naopak! archeológia je poprdeli predmet, čo zaberie veľa času, prekladanie si kníh, aby vôbec si vedela niečo ceknúť na bc, a navyše sa mi zdá právo ťažšie než taká biológia:/
na bc som sa učila uuurčite viac, to sa nedá porovnať, prvé dva roky som sa menej učila jak na strednej, to je pravda, ale bc ročník je sviňa, zákerný systém, ale čo narobiť, pri bc som zistila, čo je to skutočná kríza učenie verzus čas.... nestíhali ani áčkari, nie to ešte ja pouhý priemer:/
skúškové nie je hrozné a menej je hrozné, ak sa človek učí pravidelne cez semester, mám to overené a ja momentálne som teraz použila tú horšiu možnosť, takže moje skúškové bude poloťažké, neriešim to tak tragicky, na to už mám dosť za sebou toho a všetci sa čudujú môjmu ľahkému prístupu, tha... štúdium už pre mňa prestáva mať význam, ale dotiahnem to do konca
@10 tak to je mozne, ale nieco urcite maju...coho sucastou je isto aj chemia a len to samo o sebe ma dostatocne desi @14 Moja kamaratka studuje archeologiu, pricom mam v tom celkom prehlad uz co sa tam ucia, aj som bola na prednaske a tak...aaa neviem, pacilo sa mi ze som vsetkemu rozumela, proste pripada mi to ako take rozpravanie, pribehy a tak... Urcite je to narocne, aj treba precitat mnozstvo literatury kvoli suvislostiam atd...ale ide o to, ze je lahsie pochopit tie informacie, teda aspon mne sa tak zda. Neviem, napriklad taka matika, al. fyzika su podla mna o dost zlozitejsie (na pochopenie)...
Aspon ze to mas uz za sebou mna to este len caka a vzhladom k tomu, ze maturitu som skoro z toho stresu ani neprezila, tak ani netusim ako zvladnem statnice... :/
ja som mal na maturu viac ako na štátnice asi je to tým, ze som bol gymnazista (5predmetov)za celé 4roky a tu na výške tri predmety akoby tiez za 4roky podľa obsahu materiálu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
PS: PROSÍM BIRDZÁKOV, KTORÝ BAKALÁRSKE SKÚŠKY NEABSOLVOVALI, ABY NESKRESĽOVALI VÝSLEDKY ANKETY. ĎAKUJEM
na druhej strane birdz z 90% tvoria ludia do 20 a pri nich nehrozi ze by okusili bakalarku..
na bc som sa učila uuurčite viac, to sa nedá porovnať, prvé dva roky som sa menej učila jak na strednej, to je pravda, ale bc ročník je sviňa, zákerný systém, ale čo narobiť, pri bc som zistila, čo je to skutočná kríza učenie verzus čas.... nestíhali ani áčkari, nie to ešte ja pouhý priemer:/
@14 Moja kamaratka studuje archeologiu, pricom mam v tom celkom prehlad uz co sa tam ucia, aj som bola na prednaske a tak...aaa neviem, pacilo sa mi ze som vsetkemu rozumela, proste pripada mi to ako take rozpravanie, pribehy a tak... Urcite je to narocne, aj treba precitat mnozstvo literatury kvoli suvislostiam atd...ale ide o to, ze je lahsie pochopit tie informacie, teda aspon mne sa tak zda. Neviem, napriklad taka matika, al. fyzika su podla mna o dost zlozitejsie (na pochopenie)...
Aspon ze to mas uz za sebou mna to este len caka a vzhladom k tomu, ze maturitu som skoro z toho stresu ani neprezila, tak ani netusim ako zvladnem statnice... :/