Na Slovensku je pomerne rozšírený problém so sektami ako sú napríklad svedkovia jehovovi, hare krišna, kresťanstvo, židovstvo a podobne... čo by ste navrhovali, aké opatrenia, aby sa Slovnesko zbavilo a očistilo od týchto pochybných komunít, ktoré majú pa
Politika ma byt oddelena od nabozenstva, inak mi je to uplne jedno - nech si kazdy uznava co len chce. Proti jehovistom v principe nic nemam, nikdy mi nic zle nespravili, aj ked su obcas otravni a nemuseli by chodit po domov. Proti HK tiez nie, nahodou mam doma od nich par kniziek a plati, ze polka knihy su ciste kraviny, ale polka knihy je mudrost nad mudrost. S ich mnichmi si tiez rad pokecam.
ty asi žiješ v nejakom inom štáte, alebo inej plnéte, prípadne vesmíre, inak si neviem vysvetliť tvoje ankety a diskusie. choď do USA a uvidíš čo je náboženský fanatizmus a a čo znamená mať vela siekt v krajine. slovensko je an tom pomerne dobre.
@mojdedo to že človek zakrúžkuje určitú kolónku pri sčítaní obyvatelstva o ničom nehovorí. ludia na slovensku sú viac menej len formálne veriaci, necítiť tu nijaký fanatizmus a ani tu náboženstvá nijak extra neovplyvňujú ludí
Nechaj ľudí, nech sa verí v čo chcú ... ak väčšina v štáte v niečo verí a vyznáva nejaké náboženstvo, tak prečo by sa nemali pliesť do štátu ?
Chceš mať zase stredovekú spoločnosť, keď väčšina ľudí boli poddaní a predsa si nemohli do štátu kázať ani toľko, čo za necht vojde a hlavne že bruchatí králi, ktorým ešte len masť z kuraťa stekala po brade, keď sa pchali do prasknutia a už riešili druhé rozmary .... tak tí rozkazovali ...
mam v pici ak ludia potrebuju verit, nech veria.. ale taktiez som za oddelenie od statu.. moj alkoholizmus tez nikto nefinancuje zo statu a ja to tez potrebujem aby som si vedel odpovedat na picoviny co ma postretnu...
pozri, ja verím čomu chcem, verím v Boha, do kostola chodím pravidelne, na kresťanské akcie a tak ... a je mi jedno, čo si myslia ostatní.
Stojím si za tým, že viera ma robí šťastnejšou a dáva môjmu životu zmysel ... ak ma nazveš vymytým mozgom, tak sa ten vymytý mozog na teba bez urážky usmeje ... howgh
@majo16 konzervativnu lavicu? menuj mi nejakych predstavitelov, ze co je podla teba konzervativna lavica, lebo s takymto spojenim som sa nikdy nestretol
@majo16 este doplnim moj koment (@22 ) jediny kto ma ako tak napada, ze by mohli patrit ku konzervativnej lavici je KSS, ale pokial viem, tak komunisti presadzovali ateizmus
Náboženstvo bolo vždy hlavným pohonom spoločnosti, ako sa vyvíjala a tvarovala, a bolo v tom to že to robili pre niečo Božské a posvätné.
Dnes ked vládne nenažranosť za peniazmi a zavisť a fanaticky ateizmus, tak potom tato kultura, toto obdobie tak aj bude vyzerať a zanecha aj taky odkaz v dejinach.
Kresťanstvo je odkedy sekta? ja som Evanjelička....u nás v zaostalej dedine sa smejú ľudom bez vyznania...tí sú tu nič čiže aj tak platí iný kraj iný mrav
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ak zidov nazyvas sektou, tak nechapem preco.
@majo16 neboj, aj na fasizmus pride rad
Chceš mať zase stredovekú spoločnosť, keď väčšina ľudí boli poddaní a predsa si nemohli do štátu kázať ani toľko, čo za necht vojde a hlavne že bruchatí králi, ktorým ešte len masť z kuraťa stekala po brade, keď sa pchali do prasknutia a už riešili druhé rozmary .... tak tí rozkazovali ...
@smajlicek12 ahaaa tak ty si jeden z nich... ale neboj, nic, spoliehaj sa na vlastny rozum a nepotrebujes ziadnych vymyvacov mozgu
Stojím si za tým, že viera ma robí šťastnejšou a dáva môjmu životu zmysel ... ak ma nazveš vymytým mozgom, tak sa ten vymytý mozog na teba bez urážky usmeje ... howgh
Podstatné je to, čo napísal napríklad @semhamforas , fakt som zásadne proti financovaniu cirkvi štátom.
Ale kde si došiel k slovám sekta a fanatizmus, to fakt netuším.
@mojdedo si ešte nevidel charizmatikov alebo ultraortodoxných židov, čo?
fanatizmus tejto krajiny spočíva vo fanatickej závisti
Apoštolská cirkev
Bahájske spoločenstvo v Slovenskej republike
Bratská jednota baptistov
Cirkev adventistov siedmeho dňa
Cirkev bratská
Cirkev československá husitská
Cirkev Ježiša Krista Svätých neskorších dní
Evanjelická cirkev augsburského vyznania
Evanjelická cirkev metodistická
Gréckokatolícka cirkev
Kresťanské zbory
Náboženská spoločnosť Jehovovi svedkovia
Novoapoštolská cirkev
Pravoslávna cirkev
Reformovaná kresťanská cirkev
Rímskokatolícka cirkev
Starokatolícka cirkev
Ústredný zväz židovských náboženských obcí
... znamena, ze dostavaju prostriedky od statu.
Dnes ked vládne nenažranosť za peniazmi a zavisť a fanaticky ateizmus, tak potom tato kultura, toto obdobie tak aj bude vyzerať a zanecha aj taky odkaz v dejinach.
takže: Wake up!
a konzervatívna ľavica na Birdz je napr. @blackproletar