tak nie je literatura ako literatura.. moze ti dat iny pohlad na svet, ked si precitas niekoho tazky pribeh.. nieco ti neda ani suche hovno.. moze byt dobra pri zlej nalade, citanie si.. scitany clovek ma vacsi rozhlad, posobi inteligentnejsie, nerobi tolko gramatickych chyb, lepsie sa vyjadruje.. mna sere skolska literatura co ma nezaujima, ale nejake veci si rada precitam..
Pretože ľudia nečítajú, nepíšu, nie sú kreatívny, nemajú fantáziu. Ono to je celé cyklus, ktorý sa nedá zastaviť. Mladí ľudia nečítajú, pretože ich to nezaujíma. Tým pádom nemajú "načítané" a nevedia gramatiku. Nevedia napísať tri súvisle vety a nemajú fantáziu. Nedokážu vytvoriť nič vlastné, preto radšej kopírujú a podvádzajú.
samozrejme ze je zbytocna. Tie mnozstva kokotin co teraz preberame na maturu v zivote nebudem potrebovat, a nech ma ma kazdy za nekulturneho debila. Fantaziu mam a pravopis viem dobre,z tych nezmyselych zvastov co pisu niektore mozgy rozum zastava.
čítanie asi nepatrí medzi tvoje koníčky, že? v starších dielach (napr. románoch) dostaneš opis vtedajšej doby, v špecializovaných knihách odpoveď na niečo konkrétne..knižiek je mnoho a každý si z nich vyberie určite niečo ..
nie je len fráza, že mladí málo čítajú. Nanešťastie holý fakt ..
raz to možno pochopíš..napríklad keď si nájdeš známych z inteligenčne inej skupiny ..
...tuším tu bolo raz fórum o maturite zo slovenčiny a jej potrebnosti..nie som si istá .. tiež to sem dal asi jeden z inteligentov, čo si myslia, že zožrali všetku múdrosť sveta
A si ty úplne v poriadku? Keď si na gymnáziu, mala by si to vedieť, nemyslíš? To je najlepšia téma, akú si mohla dostať. Keď sa ti nezdá zbytočná, ako si napísala v @11 , tak prečo sa pýtaš, že načo je preboha dobrá?
@vallie takéto diskusie čítaj a hneď budeš mať tlak vyšší...
@vast vieš, ono to je rýchlejšie otvoriť google, niečo naťukať, skopírovať a vytlačiť ..
mládež namiesto knižiek sedí za počítačmi a knižky ich nebavia - zaberajú "veľa" času. na čo budú čítať X stranovú knihu, keď si môžu stiahnuť večer film a hneď si ho aj pozrieť?
Možno to zistia neskôr, keď ich omrzí nasadené životné tempo a budú chcieť zrelaxovať pri niečom dobrom..
so stylom akym sa literatura uci u nas (resp. na mojej strednej skole) asi fakt nanic, okrem nabiflenych vedomosti na maturitu.
no ak by sa niekedy niekde nasiel ucitel, ktory by decka nenasilnym sposobom priviedol k dobrym kniham, mal by dostat nobelovku. vacsina dnesnych mladych neprecita nic co je hrubsie ako casopis, potom maju slovnu zasobu a recove schopnosti simpanzov, v 20 rokoch neovladaju poriadne gramatiku a predstavivost na bode mrazu
@sisssa081 Ja si vždy pozriem, či je kniha ak ma zaujme dobrý film. Prečítam si najskôr knihu. Pretože v knihách si všetko predstavím sám. Film je len predstavenie knihy v podaní inej osoby, ktorá ma iné myšlienky ako ja. Preto sa mi to páčiť nemusí Veľa krát si poviem, že kniha je lepšia..
ako predmet - myslím si že na piču.. mňa tam len furt buzerovali, učil som sa to naspamäť, a preklínal čas nad ňou strávený okrem pár dobrých kníh, ku ktorým ma to doviedlo som z toho nemal žiaden osoh, a v živote ani nebudem
literatúra ako knihy - čítať treba, aby človek nebol taký blbý.. ono to fakt je dobré na rozmýšľanie a aj na predstavivosť.. plus sa dozvieš veľa nového
@vast u mňa je to podobne .. najskôr kniha až potom film .. knižky sú istým spôsobom únik do iného sveta, ktorý síce dosť času. Pri dobrej knihe ale čas letí ako voda a knižka je za víkend "fuč"
Absurdné ? Čo je na tom absurdné ? Na A4 by mal podľa mňa normálny človek zvládnuť opísať aj svetlo zo žiarovky. Ale tak máš aspoň dobrú myšlienku, ktorú do toho môžeš začleniť. "Dobrá literatúra je nám aj na rozvoj verbálnych schopností, pretože táto generácia v tomto smere zakrpatieva a napísať A4 s pomerne nenáročnou témou nepožadujúcou žiadne objemné znalosti, sa jej zdá absurdné."
aach milujem tie stupídne básničky čo čítame...tí ľudia ich písali keď boli ožratí, zhúlení, sfetovaní, ani sami nevedeli o čom píšu a my sa to potom o sto rokov učíme a máme pochopiť tie výplody ich oblbnutej hlavy...
a ešte keď čítam tie depresívne debiliny od Kraska a Roya mám chuť si hodiť slučku...
Ono na strednej som mal aj ja problem napisat sloh na hocijaku temu. Teraz by som ti to napisal aj na 7 stran. Inak pocul som ako niektorych ucil jeden basnik, uz si nepametam meno, prisiel do triedy, vo dverach si dal dole klobuk, hodil ho cez celu triedu a potom sa o tom pisal sloh
nepopieram ze ta literatura co je v osnovach a najma od slovenskych autorov je nudna ...ale je to bohuzial nasa historia ...aj ked nudna ..ja sa priznam ze jedina povinna literatura ktoru som precital bol adam sangala
Táto otázka snáď ani nie je myslená vážne.. toto je tak ľahká téma na sloh.
Čo sa týka tej školskej, povinnej literatúry tak jasné, nie je to veľmi zaujímavé, ale určite sa aj tam dá nájsť niečo.. podáva to obraz doby. Ako školský predmet je to o biflení ale u nás v škole sa kladie dôraz aj na logiku (hlavne pri testoch).
Moj nazor je taky, ze v sucasnej dobe je literatura ako predmet az prilis zveladovana a nemala by sa ucit tak, ako sa uci. Naco je nam to, co uz davno pominulo? Co uz davno zaniklo? Co uz proste BOLO? To, co bolo pred napr. 200 rokmi by sme uz dnes tolko preberat nemali, pretoze to a podobne veci len brzdia vyvoj ludstva. Mali by sme sa o tom ucit a vediet aspon vseobecne o com sa vtedy tocilo (aspon z ucty k predkom), ale mat povinne citanie niekolko knih? Ak to niekto chce citat a ucit sa o tom podrobne, tak prosim. Ale aby to bolo povinne? NIE, to je absolutne zbytocne.
Literatúra ako sme ju mali my je blbosť. Učenie sa o knihách je nezmysel. Knihy sa majú čítať a potom sa o nich diskutovať nie tlačiť do hlavy nezmyselné mená názvy diel postáv a podobne a ešte u diel ktoré nikoho v danej vekovej kategórii nezaujímajú. A všeobecný rozhľad je na nič ak neviete nič poriadne. Mladých ľudí to len znechucuje pričom v knihy sú úžasné.
Preboha neobúvajte sa do nej...Ten sloh na túto tému mal byť VÝKLAD...to znamená odborné,slová,termíny,citáty,bibliografické záznamy...a povedala by som že táto téma je skôr vhodná na úvahu než na výklad....nebolo to jednoduché napísať Keby ste jej odpovedali radšej priamo na otázku namiesto urážania...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
omfg hádam mi nechceš povedať že je zbytočná, veď jebe ti? O__O
a ďalej sa radšej ani nejdem vyjadrovať
@7
nie je len fráza, že mladí málo čítajú. Nanešťastie holý fakt ..
raz to možno pochopíš..napríklad keď si nájdeš známych z inteligenčne inej skupiny ..
...tuším tu bolo raz fórum o maturite zo slovenčiny a jej potrebnosti..nie som si istá .. tiež to sem dal asi jeden z inteligentov, čo si myslia, že zožrali všetku múdrosť sveta
inak súhlasím s @hoperpohroma
@vallie takéto diskusie čítaj a hneď budeš mať tlak vyšší...
mládež namiesto knižiek sedí za počítačmi a knižky ich nebavia - zaberajú "veľa" času. na čo budú čítať X stranovú knihu, keď si môžu stiahnuť večer film a hneď si ho aj pozrieť?
Možno to zistia neskôr, keď ich omrzí nasadené životné tempo a budú chcieť zrelaxovať pri niečom dobrom..
so stylom akym sa literatura uci u nas (resp. na mojej strednej skole) asi fakt nanic, okrem nabiflenych vedomosti na maturitu.
no ak by sa niekedy niekde nasiel ucitel, ktory by decka nenasilnym sposobom priviedol k dobrym kniham, mal by dostat nobelovku. vacsina dnesnych mladych neprecita nic co je hrubsie ako casopis, potom maju slovnu zasobu a recove schopnosti simpanzov, v 20 rokoch neovladaju poriadne gramatiku a predstavivost na bode mrazu
A k tým mladým, žiaľ, je to tak.
literatúra ako knihy - čítať treba, aby človek nebol taký blbý.. ono to fakt je dobré na rozmýšľanie a aj na predstavivosť.. plus sa dozvieš veľa nového
a ešte keď čítam tie depresívne debiliny od Kraska a Roya mám chuť si hodiť slučku...
zabite ma, ale je to môj názor
omfg
je mi do plaču, ale aspoň viem, že má zmysel, keď študujem to čo študujem...
Chcela som vedieť len váš názor a inšpirovať sa, preboha asi mám nejaký ten prehľad predsa..
Tak sorry že sa pýtam.
Je to úbohé, ako podľa tohto dokážete súdiť človeka
Ale však vlastne birdz sa začína rovnať pokecu tak to všetko vysvetľuje ..
woooot? o tomto musis s prehladom napisat dve A4 10px fontom, hlavne ak, ako ty tvrdis citas...
Pripájam sa k @4 @39 @32 a ďalším mnohým negatívnym reakciám na túto primitívnu otázku
Táto otázka snáď ani nie je myslená vážne.. toto je tak ľahká téma na sloh.
Čo sa týka tej školskej, povinnej literatúry tak jasné, nie je to veľmi zaujímavé, ale určite sa aj tam dá nájsť niečo.. podáva to obraz doby. Ako školský predmet je to o biflení ale u nás v škole sa kladie dôraz aj na logiku (hlavne pri testoch).
súhlasím s @hoperpohroma
a som na tom rovnako ako @paperdoll