Zdravím ľudia, zaujímalo by ma, akú najhoršiu knihu ste v živote čítali, a prečo ju za najhoršiu pokladáte. Pre mňa vyhrávajú výtvory Louise Renninsonovej a Evitovky...och, a kniha Milujem ťa Justin!, ktorej chýba akýkoľvek príbeh, nápad, štylistika a vôb
starec a more..neviem, ci to bolo mnou (bolo to este na zakladnej povinne citanie), alebo tou knihou ale vazne som sa nedonutila to docitat
potom twilight, prva cast este fajn ale druha bola tiez utrpenie
z klasiky ma neskutocne vytacala pani bovaryova, alebo aj spomenuty dom v strani, a to sa mi inak kukucinove poviedky velmi pacili
a inak aj tie evitovky sa daju delit na lepsie a horsie, ale to tu nejdem rozoberat blizsie, poviem len to, ze suverenne najhorsia kniha z evitapressu (a to som necitala vsetky) bola "lietam v tom tiez" ktoru som citala len preto, ze som ju vyhrala v nejakej sutazi
@dumbledore ja som bohuzial od neho citala iba tuto, takze nemozem posudit ci su vsetky take, ale proste ked som bola mladsia tak ma to nebavilo vobec..
The Miracle Worker o hluchoslepej Hellen Keller - asi preto, že sme to museli hrať na angličtine a bolo to utrpenie, lebo sme to každú hodinu len predčítavali s knihou v ruke postojačky v kruhu v triede
ešte Hájnikova žena, Like Water for Chocolate (telenovela, tiež sme to preberali na angline) a kamoškin tretí diel Twilightu, ktorý som z nudy otvorila
mne v Zbohom zbraniam niečo vadilo a neviem prísť na to, čo. Nedočítala som to a mám v pláne sa k tomu vrátiť.Asi taká nejaká naivita okolo ženskej postavy (Catherine,že? Hlavne že mám prečítanú 4/4 povinnej literatúry a nemám pamäť na mená )
Jozef Mak, nemohla som to dočítať, ale zas neoznačujem ju za najhoršiu, len pre mňa neskutočne nudnú.
A potom od Meyerovej Hostiteľ, začala som ju čítať, lebo to bolo jediná kniha, ktorú sme mali doma a ešte som ju nečítala... A je to dríst na entú, otrasne napísané, vôbec ma to nechytilo, nuda. Nikdy viac už nič od Meyerovej čítať nebudem.
The Miracle Worker čo spomínala @hellium
a k tomu Oleanna od D. Mameta rovno aj, mala som chuť hlavné postavy pretiahnuť stoličkou po hlave
ťažká konkurencia toto. ale posledná fakt fakt fakt zlá kniha ktorú som čítala bola The Claiming of Sleeping Beauty od Anne Rice, tá trilógia je 50 Shades 80tych rokov. bola som z toho much sklamaná a keď bude chcieť niekto vedieť prečo, rada sa mu posťažujem
sklený vrch musela som ju čítať kvôli maturite, lebo patrila medzi povinnú literatúru a ešte že som ju čítala pretože som si Bednára a Mňačka vytiahla aj na maturite ...inak som dobrovoľne zlú knihu nečítala :letim:
u mna sa to, ze sa mi kniha nepaci, prejavuje tak, ze ma neskutocne irituje pocas citania, mam chut najst si autora a nakopat ho. tieto kriteria splnaju luminous od egana; tien z casu od lovecrafta; mesto od simaka; obleciem si polnoc od pratchetta a ciastocne aj tien vetra od zafona
@kanarikk ja tiež, tieto "skvosty" sa ku mne dostali:
a) ako výhry z literárnych súťaží (what the hell?!)
b) pribalené k maminým časopisom
c) z tohto super videa:
Viem, že to bola trilógia, ale mená častí si nepamätám keďže boli spolu v jednej knihe, autora si nepamätám ale bol to otras Prečítala som nejakých 80 strán, a stále nechápem, ako to niekto mohol prečítať alebo ešte horšie, napísať.
Tak za mna no knihy delim na dobre a lepsie ale hrozna bola ta vec od jehovistov, tusim strazna veza alebo tak (stali pred vchodom do zs a davali detom ako logika...)
Vladimír Mináč-Ženy, zbadala som to pri odchode z knižnice, tak som si to spontánne vzala,a až doma som zistila že to bola osudová chyba Stalo sa mi to prvýkrát,väčšinou z takýchto spontánnych nápadov sú tie najlepšie knížky.
taku som zatial nečítala lebo ak ma niečo nenadchlo tak som to ani nečítala dalej ....knihy ktoré som čítala sa mi všetky páčili.... aj ekd by som možno mala čo vytknuť v niektorých dielach ale nepovedala by som že to bolo najhoršie z najhoršieho.
Väčšinou čítam knihy na základe odporúčania, takže nestáva sa mi to často ale toto bolo fakt otravné, základná myšlienka je v pohode ale rozmazávať to dookola na 200 strán bolo na mňa príliš:
nahoršie asi čo som čítala bolo pokračovanie Draculu, ktoré napísal Stokerov prasynovec .... to bol mrte brak, ale to bol omyl, lebo som posadnutá upírmi, tak som si ju kúpila....inak si brakové knihy nekupujem
ak nejakú dostanem skočí v krabici vedľa stola, kde mám knihy, ktoré predávam
takto typicke veci z rôznej červenej knižnice, nejakej dievčenskej alebo tak nejak vôbec nejdem vyťahovať, pretože aj preto sú v tom danom "žánry" pomyselne zaradené a žánrovo spĺňajú čo majú....
ale skôr udám najväčšie sklamaia: Narnia, Eragon (a to fantasy je údajne lahkočitaľné...toto bola troška mučivá nuda... ale eragon mal celkom pekné opisy...asi...som polku vydržala) a potom Dom v strání, ktorý si mienim prečítať (zasa) v mojom písacobakalarkovo-štátnicovom období lebo chcem nejak prekonať moju neoblubu ku Kukučínovi skrz túto vec...
a ešte jedna kniha od súmestskej autorky rovesníčky, ktorá si vydala na vlastné náklady knihu a následne začala robiť literárne súťaže "alá pani spisovateľka" paralely s tvajlájtom neúnosné, štýl písania, vety préhnano gýčové, dialogy zlé;
ake šak jo takých je veľa... ale ten oslavný pátos v prestížnych dubnických novinách sa mi zdá neprimeraný + rozhodovanie o ludzoch o póznanie vypísanejších? ... (@mielikki ozáj, si sa umiestnila či ňä? kedy bude tohtoročný ročník vyhlasený? idzem robic jeden taky osobny projekt básničkový, jej tam čosi hodzim )
ako to tu tak citam, tak uplne suhlasim s @khatru ...
Alchymista, Anna zo zeleneho domu, knihy, ktore mna mna maju velku hodnotu niekto oznaci za zvast.... asi to je naozaj vyslovene o vkuse citatela. a zas nie kazdy ma mozno inteligenciu aby cital nejake narocne psychologicike diela alebo si proste potrebuje oddychnut, vtedy moze byt evitovka najlepsia kniha na svete
@ssnehulienka nie neberiem evitovky za skvelu beletriu a citala som o dost narocnejsie deje, takze psst a kudne ma zataguj co sa bojis, proste bolo to o nicom a tom istom furt dokola tak neviem co to ma s mojou inteligencoiu, ked som z knihy nemala ziadny dojem ani pocit co sa mi nestava z toho okrem dajme tomu dvoch hl.idei .jasne slecna vysoke iq,pardon
@tasha5 nerozumiem celkom preco si moj komentar stiahla na seba, ked nazorov tebe podobnych je tu mnoho O.o
tiez viem povedat, ktore knihy su podla man prosto nekvalitne, ale ako pisem vyssie, po precitani komentu toho chalana mi to prislo, zej e to zas len moja subjektivna pravda, ktora niej e vseobecne platna. to som sa snazila vyjadrit mojim komentom a mozno ta to prekvapi, nemyslela som na teba konkretne, tak pokoj
@lawey niečo normálne
(teda, s odstupom času to bolo divné a nič, čím by som sa chválila, ale niektoré veci tam boli fajn - inak povedané, bolo to neúmyselne nie dobré, ale stále lepšie ako imitácia sajrajtu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
a odvtedy citam este menej ako predtym, vlastne vobec
Asi preto, že bola veľmi nepekne napísaná. Samé zoznamy, podzoznamy, žiadna kurzíva a ani tučné písmo...
A aj tie zoznamy boli dokonca v normálnom texte, že si ich človek ani nevšimol
potom twilight, prva cast este fajn ale druha bola tiez utrpenie
a inak aj tie evitovky sa daju delit na lepsie a horsie, ale to tu nejdem rozoberat blizsie, poviem len to, ze suverenne najhorsia kniha z evitapressu (a to som necitala vsetky) bola "lietam v tom tiez" ktoru som citala len preto, ze som ju vyhrala v nejakej sutazi
no predsa sa mi do ruk dostala Zlatokopka od Lucie Saskovej
zopar stran a mal som dost
ešte Hájnikova žena, Like Water for Chocolate (telenovela, tiež sme to preberali na angline) a kamoškin tretí diel Twilightu, ktorý som z nudy otvorila
mne v Zbohom zbraniam niečo vadilo a neviem prísť na to, čo. Nedočítala som to a mám v pláne sa k tomu vrátiť.Asi taká nejaká naivita okolo ženskej postavy (Catherine,že? Hlavne že mám prečítanú 4/4 povinnej literatúry a nemám pamäť na mená )
a evitovky a podobné veci nečítam, takže neviem
A potom od Meyerovej Hostiteľ, začala som ju čítať, lebo to bolo jediná kniha, ktorú sme mali doma a ešte som ju nečítala... A je to dríst na entú, otrasne napísané, vôbec ma to nechytilo, nuda. Nikdy viac už nič od Meyerovej čítať nebudem.
dlho som rozmýšlala nad nejakou knihou ktorú som čítala a fakt mi nesadla. tadá.
a k tomu Oleanna od D. Mameta rovno aj, mala som chuť hlavné postavy pretiahnuť stoličkou po hlave
ťažká konkurencia toto. ale posledná fakt fakt fakt zlá kniha ktorú som čítala bola The Claiming of Sleeping Beauty od Anne Rice, tá trilógia je 50 Shades 80tych rokov. bola som z toho much sklamaná a keď bude chcieť niekto vedieť prečo, rada sa mu posťažujem
aaaaale Ked nieco chces,cely Vesmir sa spoji aby si to dosiahol :-S
a) ako výhry z literárnych súťaží (what the hell?!)
b) pribalené k maminým časopisom
c) z tohto super videa:
U mna moja trauma spociva v Otcovi Goriotovi, po 50 stranach stale ziadne dej, len popisy popisy popisy. A este Doktor Zivago bol blueh pre mna.
a knihy o ktorych viem ze su braky neotvaram. naco marnit cas
a jj citala som aj tu stredoskolsku slovensku povinnu literaturu.
mozno ak ma nieco chvilku nudilo bol to opis notre dame na pol knihy v zvonarovi od matky bozej od huga, ale potom to tem dej prevysil a zachranil
a inak drak sa vracia.
ak nejakú dostanem skočí v krabici vedľa stola, kde mám knihy, ktoré predávam
ale skôr udám najväčšie sklamaia: Narnia, Eragon (a to fantasy je údajne lahkočitaľné...toto bola troška mučivá nuda... ale eragon mal celkom pekné opisy...asi...som polku vydržala) a potom Dom v strání, ktorý si mienim prečítať (zasa) v mojom písacobakalarkovo-štátnicovom období lebo chcem nejak prekonať moju neoblubu ku Kukučínovi skrz túto vec...
a ešte jedna kniha od súmestskej autorky rovesníčky, ktorá si vydala na vlastné náklady knihu a následne začala robiť literárne súťaže "alá pani spisovateľka" paralely s tvajlájtom neúnosné, štýl písania, vety préhnano gýčové, dialogy zlé;
ake šak jo takých je veľa... ale ten oslavný pátos v prestížnych dubnických novinách sa mi zdá neprimeraný + rozhodovanie o ludzoch o póznanie vypísanejších? ... (@mielikki ozáj, si sa umiestnila či ňä? kedy bude tohtoročný ročník vyhlasený? idzem robic jeden taky osobny projekt básničkový, jej tam čosi hodzim )
a neviem, nesledujem to
Alchymista, Anna zo zeleneho domu, knihy, ktore mna mna maju velku hodnotu niekto oznaci za zvast.... asi to je naozaj vyslovene o vkuse citatela. a zas nie kazdy ma mozno inteligenciu aby cital nejake narocne psychologicike diela alebo si proste potrebuje oddychnut, vtedy moze byt evitovka najlepsia kniha na svete
tiez viem povedat, ktore knihy su podla man prosto nekvalitne, ale ako pisem vyssie, po precitani komentu toho chalana mi to prislo, zej e to zas len moja subjektivna pravda, ktora niej e vseobecne platna. to som sa snazila vyjadrit mojim komentom a mozno ta to prekvapi, nemyslela som na teba konkretne, tak pokoj
(teda, s odstupom času to bolo divné a nič, čím by som sa chválila, ale niektoré veci tam boli fajn - inak povedané, bolo to neúmyselne nie dobré, ale stále lepšie ako imitácia sajrajtu
u mňa najhoršia bola jednoznačne táto. Milé že bola akčná a trocha tajomná, ale nemala hlavu ani pätu ako sa hovorí. :ehm: