Prosim Vas o radu... nevyznam sa velmi do fotoaparatov a preto sa na Vas obraciam s touto otazkou. Planujem si kupit nejaky do 1000 eur pretoze chcem zacat fotit..... Tak poprosim o Vase tipy. a naozaj len od tych co sa do toho rozumeju. Dakujem.
lebo predpokladám, že ak chceš investovať cca 1000,- €, nechceš nejaký kompakt... pre začiatok si prečítaj napr. toto: » tvorim.net/fotografovanie/... Hlavne ide o to, čo chceš fotiť...
chceš fotiť portréty, prírodu, architektúru, macro.... ? Alebo len fotky z dovolenky v Chorvatsku... Ak nemáš žiadne skúsenosti s fotením a nemáš ani šajnu, čo je ISO, clona, focus resp. AF a pod., kúp si samotné telo Nikon alebo Canon. Napr. Canon EOS 600D, postačil by ti a jEOS 1100D alebo telo Nikon D90 a zvyšok vraz radšej do objektívov... (35mm 1.8, 50mm 1.4G, 85mm 1.8 a pod.)
no musíš si určiť prioritu - fotky alebo video--- rsp. čo chceš mať kvalitnejšie. S Nikonom aj Canonom (napr. D90 a najnovšie D7000) urobíš aj aké také video - samozrejme nečakaj nejaký hollywoodsky formát) ale zvuk je otrasný - to by chcelo ext. mikrofón. Ale foťák je foťák, nie kamera...
appendix: Nikon D7000 si ale rozhodne nekupuj, iba ak samotné telo v max. zľave
osobne som skôr za Canon, ale na portréty radšej Nikon. Predpokladám ale, že ak ťa to chytí, neostaneš len pri portrétoch, takže napr. Canon EOS 1100 D , cena okolo 380,- € za telo a k tomu objektívy, nejakú tú clonu a tak...
ako bolo spomenuté vyššie, do 1000,- € ? Poznám... napr. Hasselblad - H4D alebo H5D, no pochybujem, že dáš za také niečo okolo 40 000,- USD Musíš si jednoducho vybrať, čo je pre teba dôležitejšie... či fotky alebo video...
@salora teba este kontaktujem v januari ak ti to nevadi....a by si mi poradil vsetko...aj co sa tyka objektivov a podobne....pretoze vtedy ocakavam tie peniaze cize vtedy kupujem myslis, ze sa zmestim do 1000 eur? kupim zato cele potrebne prislusenstvo?
si kup napriklad nikon D5100 a neskor k nemu nejaky doplnok napriklad externy blesk alebo objektiv,stativ podla toho čo chceš fotit...a tieto nikony už maju aj dobre video v HD kvalite zvuk je nanič ale to je jasne kedže je to zrkadlovka určena predovšetkym na fotenie a mikrofon sa da dokupit
Ja mam NikonD90 a som s nim spokojny. Ako objektiv ti odporucam Nikkor 50mm 1,8 alebo 35mm F1,8 s predpokladom ze chces fotit hlavne ludi. Alebooo trosku drahsi 85mm skvely na portrety
@chevro nikde som nepovedala ze pixely su rozhodujuce... ja som len napisala, ze nebudem kupovat daky s 10.,.......a na tom nie je nic zle ak chcem fotografie vo vacsom rozliseni
to by som nebola na birdzi keby hned kazdy nezacal odveci mudrovat a riesit si tu svoje komplexy..... nikto sa tu totiz nepytal na rozbor mojej osobnosti - ci som lajk alebo pan sveta.... pytala som sa na Vas nazor ohladom niecoho ineho....... nepotrebujem citat huste omacky okolo toho.... Chcem si kupit kvalitny fotak....nebudem si kupovat kadejake smiesne bucory...potom to vyhadzovat a potom zas kupovat lepsie....potom zas......kde sme?! chcem si kupit raz a poriadne.....ked je dost penazi pokope.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
už máš nejaké skúsenosti so zrkadlovkou?
lebo predpokladám, že ak chceš investovať cca 1000,- €, nechceš nejaký kompakt... pre začiatok si prečítaj napr. toto: » tvorim.net/fotografovanie/... Hlavne ide o to, čo chceš fotiť...
chceš fotiť portréty, prírodu, architektúru, macro.... ? Alebo len fotky z dovolenky v Chorvatsku... Ak nemáš žiadne skúsenosti s fotením a nemáš ani šajnu, čo je ISO, clona, focus resp. AF a pod., kúp si samotné telo Nikon alebo Canon. Napr. Canon EOS 600D, postačil by ti a jEOS 1100D alebo telo Nikon D90 a zvyšok vraz radšej do objektívov... (35mm 1.8, 50mm 1.4G, 85mm 1.8 a pod.)
no musíš si určiť prioritu - fotky alebo video--- rsp. čo chceš mať kvalitnejšie. S Nikonom aj Canonom (napr. D90 a najnovšie D7000) urobíš aj aké také video - samozrejme nečakaj nejaký hollywoodsky formát) ale zvuk je otrasný - to by chcelo ext. mikrofón. Ale foťák je foťák, nie kamera...
appendix: Nikon D7000 si ale rozhodne nekupuj, iba ak samotné telo v max. zľave
osobne som skôr za Canon, ale na portréty radšej Nikon. Predpokladám ale, že ak ťa to chytí, neostaneš len pri portrétoch, takže napr. Canon EOS 1100 D , cena okolo 380,- € za telo a k tomu objektívy, nejakú tú clonu a tak...
ako bolo spomenuté vyššie, do 1000,- € ? Poznám... napr. Hasselblad - H4D alebo H5D, no pochybujem, že dáš za také niečo okolo 40 000,- USD Musíš si jednoducho vybrať, čo je pre teba dôležitejšie... či fotky alebo video...
kľudne sa ozvi v januári budú ešte aj novoročné zľavy...
ja už mám taký profesionalnejší nikon d7000
ale ked si len amatér fotograf tak d3100 stačí
si kup napriklad nikon D5100 a neskor k nemu nejaky doplnok napriklad externy blesk alebo objektiv,stativ podla toho čo chceš fotit...a tieto nikony už maju aj dobre video v HD kvalite zvuk je nanič ale to je jasne kedže je to zrkadlovka určena predovšetkym na fotenie a mikrofon sa da dokupit
Ďalšia veľká fotografka, ktorá si myslí, že jediné čo rozhoduje sú pixely
ale no taak, každý nejako začínal... a keď už chce investovať, nech investuje aspoň rozumne...
Ja mam NikonD90 a som s nim spokojny. Ako objektiv ti odporucam Nikkor 50mm 1,8 alebo 35mm F1,8 s predpokladom ze chces fotit hlavne ludi. Alebooo trosku drahsi 85mm skvely na portrety