Tak beletrie som za posledny rok vela neprecital. Z nejakeho dovodu ma to nejak vobec nebavi, skor ma bavi lit. faktu a filozofia. Tak zo slovenskych ma velmi nadchol Sprievodca nezrozumiteľnosťou od Juraja Briskara, aj ked tazko povedat, ci sa to rata medzi beletriu. Celkom dobra bola aj kniha Homo faber, ale cakal som od toho viac.
beletriu už nečítam a najlepšia kniha čo som v poslednej dobe čítal je Vraždy které šokovaly republiku sú to spomienky vyšetrovatela pražskej kriminálky o jeho najznámejších prípadoch,dost drsné čítanie
Kinga ani nepíšem od neho je všetko super. Inak sa mi velmi páčili zatial prvé dve časti zo série Hliadky od Lukjanenka a mega top kniha pre mňa Terror od Simmonsa
Skoro nič z toho nie je beletria, ale hádam to až tak nevadí:
N.J.Mandelštam: Dvě knihy vzpomínek
S.Aleksijevič: Zinkoví chlapci, Vojna nemá ženskú tvár, Časy zo second-handu
Å. Seierstad: Jeden z nás: Príbeh o Nórsku
V. Šalamov: Kolymské poviedky
W. Tochman: Akoby si kameň jedla
W. Faulkner: Keď som umierala
momentálne čítam Břetislava Turečka - Světla a Stíny Islámu (2007) celkom fajn kniha, Ladislav Mňačko - Smrť sa volá Engelchen (1961) dobrá kniha, Stendhal - Červený a Čierny (1830) čo bolo zaujímavejšie, no trošku ťažšie čítanie, teda aspoň pre mňa, Dmitry Glukhovsky - Metro 2033 (2005) má to lepšie, aj menej dobré časti, od môjho obľúbeného spisovatela Bruna Travena - Most v džungli (1955) páči sa mi ako píše, aj keď to bola jeho slabšia kniha...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Way of Kings
Mistborn: Secret History
Bands of Mourning
Mentati Duny
Norwegian Wood
Jooj kde zozeniem tie Lesni lisky? Ako si tu o nich pisal vsade som sa na ne vypytovala a vsade su vypredane
N.J.Mandelštam: Dvě knihy vzpomínek
S.Aleksijevič: Zinkoví chlapci, Vojna nemá ženskú tvár, Časy zo second-handu
Å. Seierstad: Jeden z nás: Príbeh o Nórsku
V. Šalamov: Kolymské poviedky
W. Tochman: Akoby si kameň jedla
W. Faulkner: Keď som umierala