právo je podľa mňa jednoznačne najväčší zabijak... a čo sa týka "najjednoduchšieho" štúdia, to závisí od zručností uchádzača. To je individuálne... Ale tak Trenčín vedie - tam získaš titul za 9 mesiacov
Ako vidím, ľudí zjavne stále ešte baví preceňovať právo
Vraj je veľmi ľahká pedagogika. Vraj... Tiež to nemám z vlastnej skúsenosti, ale vravel mi to chalan, ktorý ju študuje, a študoval pred tým kartografiu...
Nedá sa porovnávať odbory ale dá sa porovnať náročnosť jednotlivých fakult (nároky na žiakov) Takže myslím že najťahšia je Lekárska fakulta v KE a BA a najľahšia je čo som počul VŠ bezpečnostného manažmentu mimo KE neviem
Z mojho pohladu (cize vyhradne subjektivneho) su najtazsie lekarske, prirodovedne a niektore technicke smery. Je to z toho dovodu, ze nestaci sa veci naucit, treba ucivo v prvom rade pochopit, vela logicky uvazovat a to ucenie je tu samozrejme tiez. Taziskove su casto prave narocne cvika, ci labaky a teda praca a ucenie pocas celeho semestra, nie len pocas skuskoveho. Na niektore skusky sa treba pripravovat aj viac tyzdnov, pretoze to ucivo je narocne najma na pochopenie.
S lahkymi nemam skusenosti, ale poznam par ludi na humanitne zameranych odboroch a pride mi to ovela menej narocne na pochopenie. Nevravim, ze sa tam netreba tiez ucit mnozstvo uciva, ale to uz je o inom, osobne to nevnimam ako kriterium narocnosti.
no ja študujem v podstate pedagogiku a nie je to veľmi náročné.. ale zas chalan čo študuje technický smer, tak vždy vraví, že by skončil po prvom semestri, že on na také nemá hlavu ako je to dosť individuálne..
@yolis ziadna VS nie je lahka. A zvlast pravo urcite nie. To rozdelenie na lahke a tazke je skor pre prehladnost si myslim. Ostatne plati vsetko co som napisala vyssie v 13 a aj si za tym stojim. Ale uznavam, ze kazdemu sa moze zdat tazke nieco ine, ako som uz zdoraznila, toto su len moje subjektivne nazory Ale inak viem, ako to myslis.
@azizi ja si myslím to isté, že sa dá hodnotiť len náročnosť určitých škúl v rámci jedného odboru a nie rôzne odbory.
mám kamaráta ktorý mi naprogramuje aj modré z neba ale nerozumie rozdiel medzi hmotnou a procesnou časťou práva. a naopak. preto je toto všetko delenie bľbosc. ale tiež som si to uvedomila az ked som prisla na vysku.
Podla mna je fest najtazsia veterina vazne poznam ludi odtial a podla nich este aj ta mediicna je lahsia ako veterina kedze v medicine je len clovek a vo veterine milion zvierat a rodziely medzi nimi a vsetko po latinsky a ideme ideme nezatsavime sa... ale ano je to individualne
ja by som povedala ze najlahsia je urcite socialna praca,studuje sa v kazdom meste na detasovanych pracoviskach a uplatnenie takmer ziadne iba ak v nejakom detskom domove alebo na nejakom urade cize v statnej sfere,takze bieda
FARMÁCIA(UK-BA)- tazsia skola neexistuje!, mali sme 24 zapoctov pocas uplynuleho semestra, teraz je skuskove a to je uz uplne na nevydrzanie....semester= non-stop stresy na labakoch, ktore trvaju aj 12 hodin(v tretiaku).....musite vediet matiku, chemiu, fyziku,fyzikalnu chemiu, a ine(logika), musite vediet aj memorovat a biflit sa(anatomia, patologia, mikrobiologia,imunologia) je to horor a nikomu tu skolu neodporucam, zabija ma psychicky i fyzicky a to neprenasam skusky, zatial mam vsetko, blba niesom....ale je to HORROR :/
čo sa týka kvantity učiva tak najťažšia je jednoznačne medicína a právo... sám študujem právo a semester sám o sebe nieje až taký náročny. čo sa týka skúšok, niektoré sú neskutočne ľahké a naopak iné veľmi náročne. Pedagogické fakulty- veľmi sa mýli ten, kto si myslí, že je to ľahke. Spolubývajuci študuje nemecký a slovenský jazyk a semester je naročnejši ako u nás. A skúšky majú tiež dosť náročne..
No tak to si zadrel riadnu blbost!!! Ty asi nemas zdani o VŠ alebo patris k tym blbom, co si myslia, ze ten ich odbor je najtazsi, najperspektivnejsi a najziadanejsi!!! Neviem, ako elementarna pedagogika, specialna atd..., ale ja studujem dva jazyky (pedagogiku) a garantujem ti, ze by si bol do mesiaca sedivy. Neviem, ci by si vydrzal pocas jedneho semestra mat styri literarne predmety a na kazdy z tych predmetov citat 20 - 30 knih v cudzom jazyku, objednavat si ich zo zahranicia, na skuske by si dostal 4 dvojriadkove odseky, z kt. by si mal vydedukovat, o ktoru knihu z tych vsech ide... a to nehovorim o lingvistike - kde ti daju dve slovicka a pod pismenko po pismenku, odkial to slovo pochadza a to vobec nehovorim o odbornej literature, kt. treba vediet na skusku!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Zaujímala by ma práca v justícii ako sudca...
ťažko povedať, čo je najťažšie. Pre niekoho je ťažké memorovať sa tučné právnické knihy, pre iného je ťažké rátať príklady na matfyze
to sa asi takto nedá povedať
Vraj je veľmi ľahká pedagogika. Vraj... Tiež to nemám z vlastnej skúsenosti, ale vravel mi to chalan, ktorý ju študuje, a študoval pred tým kartografiu...
Podľa mňa je tá medicína riadne ťažká.
a nechapem preco by sa to nemohlo dat porovnavat..tak to ptoom uz naozaj nic sa neda porovnavat...
za najťažšie považujem medicínu, biologiu a fyziku
ale všetko závisí od schopností daného jedinca, ved najľahšia je asi tá, čo ťa baví
S lahkymi nemam skusenosti, ale poznam par ludi na humanitne zameranych odboroch a pride mi to ovela menej narocne na pochopenie. Nevravim, ze sa tam netreba tiez ucit mnozstvo uciva, ale to uz je o inom, osobne to nevnimam ako kriterium narocnosti.
ľahké - ekonomika, humanitné vedy, právo, pedagogika, sociálne vedy
samozrejme existuje množstvo výnimiek
a o prave som si myslela ze to je lahka skola s prstom v zadku, az kym so tam nezacala chodit. tak aby ste sa neosrali.
mám kamaráta ktorý mi naprogramuje aj modré z neba ale nerozumie rozdiel medzi hmotnou a procesnou časťou práva. a naopak. preto je toto všetko delenie bľbosc. ale tiež som si to uvedomila az ked som prisla na vysku.
z toho jasne vyplýva, že najjednoduchšia musí byť pedagogická škola.
Kto pozna tento odbor?? chcel by som sa dozvediet o tom viac. Ake su talentove skusky?
je tá farmacia taký masaker ako tu čítam a tá matika tam moc?