Pre mňa je top Harry Potter, lebo som na tých knihách vyrastala a stále sa k nim vraciam. Ale odporučiť niečo... podľa toho aký žáner. Momentálne fičím na Sherlockovi Holmesovi, ale Ben Elton má tiež dobré knihy, ak hľadáš niečo na zamyslenie.
Asi Karantena:samotári. Prečítala som to za dva dni a chystám sa prečítať to zas. Bohužiaľ neskončilo to úplne a vydavateľstvo sa nechysta vydať druhú časť v slovenčine
-Bukowski- Príbehy obyčajného šialenstva, príliš blízko jatek, škvár
-Castaneda- Cesta do ixtlanu, aktívni tvář nekonečna, dar orla
-Hemingway- Zbohom zbraniam, slnko aj vychádza, komu zvonia do hrobu
-Tolkien- Pán prsteňov-1,2,3, Hobbit-1,2
@majamaja Ma vyhodia raz za reklamu, čo to stále opakujem , ale čekni goodreads stránku, regni sa tam. Su tams amozrejme hodnotenia slovné aj hviezdičkovým štýlom kníh ale ! halvne si tam možeš odklikať ktoré knižky máš už prečítané a odporučí ti to podľa žánrov a podľa toho čo čítajú ľudia, ktorý čítali tie knihy ako ty .
Osobne odporúčam Meno vetra, Dresden files (aj keď to druhé je trocha chlapčenské ale nemyslím si, že nejak tak aby to kazilo dojem) a ako, keď máš 15 tak Looking for Alaska od Johna greena budeš milovať, ja si želám aby som si ju prečítal skôr .
Hana Zelinová Taká čudná jar... netreba zabúdať aj na takýchto našich spisovateľov, nie dookola len Matkin, Hirax,.. konkrétne túto knihu máš za hodinku prečítanú a cez slzy, naozaj..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a potom všetky knihy od Johna Greena
Mňačko - Smrť sa volá Engelchen
Kundera - Nesnesitelná lehkost bytí
Steinbeck - Ovocie hnevu
Hardy -Tess D´Urberville
tieto ľúbim!
to je neskutočná kniha
-Castaneda- Cesta do ixtlanu, aktívni tvář nekonečna, dar orla
-Hemingway- Zbohom zbraniam, slnko aj vychádza, komu zvonia do hrobu
-Tolkien- Pán prsteňov-1,2,3, Hobbit-1,2
Patrick Süskind - Parfum, príbeh vraha
Hesse - Demian
Pessoa - Kniha neklidu
Osobne odporúčam Meno vetra, Dresden files (aj keď to druhé je trocha chlapčenské ale nemyslím si, že nejak tak aby to kazilo dojem) a ako, keď máš 15 tak Looking for Alaska od Johna greena budeš milovať, ja si želám aby som si ju prečítal skôr .
hihi
» www.goodreads.com/user/show/25104...
a zo zivota: kym zomriem...je podla toho natoceny aj film: now is good