A vlastne nepijem kávu neviemako rada, ale mám zvyk urobiť si veľký pohár niečoho, ak doma neviem, čo so životom, a v podnikoch mi nealko pripadá ukrutne drahé.
Idealne cerstvo pomletu... standardne arabicu, ale kludne aj mix s robustou... a povod? U mna vitazi Etiopia.. ale ani Kena neni zla... a jednoznacne dvojite presso.. pripadne ristretto..
Nesladím asi dva roky, prestala som zo dňa na deň spôsobom "a čo keby si neosladím kávu?" ale mlieko musí byť..
a musia byť aj aspoň 3-4 kávy za deň, stále stále! vôbec to na mňa ale nemá povzbudzujúce účinky ani nič, kĺudne si ju jebnem o 3 ráno a 10 minút na to zaspím, ale straaaaaaašne mi to chutí..
@mm47 čojaviem piť to pre pózu ? Páči sa mi ta kultúra okolo kávy , pochytil som to v chorvátsku , ideš do kaviarne kde je prijemná atmosféra vychutnáš si kávičku ....
v rodine je každý dospelák kávičkár. Len brat a ja sme sa vymkli tradícii Pijem len počas skúškového, aj to len 3v1. Keďže nie som na kofeín zvyknutá, tak zaberá aj také "kakauko"
Ako napísala @bonita , podľa nálady Ja kávu pijem málokedy, len keď mám chuť a to si vždy spravím inú. A pijem väčšinou tú, ktorá po sebe nezanecháva bordel.
ako kedy, keď mám chuť na sladké tak si dám nesku, cukor, iba trochu vody, naslaham si to s takym tym mini slahacom ze mam sladku kavovou penu, to zalejem vodou a na to este mliecnu penu
ale cez akademicky som si zvykla na uplne cistu ciernu, na vspruzenie lebo hentaka sladka ma skor uspi
kávu už moc nepijem, lebo mi z nej občas býva zle...keď tak, už len nesku bez mlieka a veľa cukru...mlieko si dávam len keď sa ponáhľam aby nebola horúca...
ja mama najradsej mletu, alebo zrnkovu co si sama dome namelem, hlavne nech je dobra vacsinou kupujem lavazzu ale rozmyslam aj nad nejakou plantaznou co predavaju male obchodiky v BA co im dovazaju priamo z plantaze a je to uplne cerstve
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
A vlastne nepijem kávu neviemako rada, ale mám zvyk urobiť si veľký pohár niečoho, ak doma neviem, čo so životom, a v podnikoch mi nealko pripadá ukrutne drahé.
Bez kavy ani den..
a musia byť aj aspoň 3-4 kávy za deň, stále stále! vôbec to na mňa ale nemá povzbudzujúce účinky ani nič, kĺudne si ju jebnem o 3 ráno a 10 minút na to zaspím, ale straaaaaaašne mi to chutí..
Káva sa pije na pózu?
Som pózer, to som vždy chcela byť.
@adrianne podobne milujem kávovú kultúru
Ó áno Už len to keď cítim ráno voňu kávy, tak sa mi spustia chuťové poháriky úplne naplno a musím si dať poriadne silnú kávu.
"Káva má byť čierna ako peklo, silná ako smrť a "sladká" ako láska."
ale cez akademicky som si zvykla na uplne cistu ciernu, na vspruzenie lebo hentaka sladka ma skor uspi
to mi pripomina jedneho chlapa v anglicku, co mal vyrok ze: "I like my coffee as I like my women, black and strong"...mal zenu cernosku a 3 dcery
vonku si rada dám cappucino, latte, macchiato.
viem, že dosť ľudí obľubuje aj nesku, ale nemôžem si pomôcť, mne sa zdá tá káva strašne horká...
neviem, pijem takú kávu, na akú mám práve chuť. niekedy čiernu, inokedy presladenú sirupmi a tak.