Aká vlastnosť či vec či správanie alebo niečo, čo vás dokáže najviac znechutiť pri poznávaní a stretnutí neznámej osoby? Nech ide o opačné pohlavie, rovnaké alebo už o niekoho známeho alebo z rozprávania, rodiny či cudzieho, koho ste po prvý raz stretli?
Keď si nápadne hodí kľúče od BMW na stôl ako najväčší pán. Keď človek hneď začne urážať či ohovárať druhých okolo - priateľstvo cez spoločného nepriateľa u mňa nefunguje. Keď robí nechutné veci (špáranie v nose, mľaskanie, pľuvanie) a smrdí. Keď ma nepustí k slovu. Keď z neho srší závisť, každému len niečo závidí - to sú dosť toxické povahy a tým sa vyhýbam. Keď si počas stretnutia vypisuje s kamarátmi na fb a obdobných sietiach. Keď sa jeduje, že som si v prémiovej kavierni objednala laté. Keď mi povie, že volil Kotlebu. Keď ma posiela do kuchyne a nerobí si srandu....
Keď nepochopí irónii. Keď hádže pohŕdavé pohľady. Keď nechápe celkovo. Keď obdivuje jednoduchosť. Keď zistím, že nečíta. Keď sa smeje na všetkom. Keď až príliš sa snaží o spojenie. Keď je vulgárna. Keď je celý čas ticho a chce len počúvať. Keď mi rozpráva debiliny. Keď ju nezaujíma čo mňa. Keď nadáva na veci, ktoré mám rád. Keď sa nevie vyjadrovať. Keď vyzerá inak, ako na nete . Okej dosť.
@delica Ty nieeeeeeee, ale tak no stalo sa mi, že vyzerala inak ako na fotkách a celý čas mi bolo zo seba hrozne, že prečo riešim blbosti a aj ma to dlho trápilo... Ale verím, že to tak malo byť. :S
ked mi dakto v kuse iba rozprava monotonne extremne nudne veci typu "isiel som do lidlu kupit si pecivo dneska a ja mam rad celozrnny chleba strasne a ked som tam bol ho nemali , tak som si..."
vtedy vypnem a rozmyslam si nad svojim a tym, ze toto je zas jeden/jedna z "tychto" .
a tie obycajne veci ako smrad, arogancia atd to hadam kazdy nema rad tak to netreba ani vypisovat
Och toho by bolo ale jeden chlapik co sa mi raz strasne pacil a prisiel mi zaujimavy, ma odradil ked sme si zacali pisavat cez net. Same uplne neoriginalne gycovo romanticke slova, a na akukolvek moju snahu premenit nasu konverzaciu na zazivnejsiu, nejake srandicky, jemne odjeby, reagoval nechapavo. Divne ze ked sme sa rozpravali nazivo som to tak vobec nepocitovala, clovek by si povedal 'co tam po pisani, hlavne ze si nazivo rozumiete', ale proste odvtedy som ho uz nevedela vnimat ako toho zaujimaveho trochu depresivneho filozofa ktoreho by som chcela spoznat, uz som v nom videla len celu tu jednoduchost a nudnost. Vtedy ma zacal odpudzovat, a nakoniec to este zaklincoval tym ze mu strasne zalezalo na tom aby sme sa 'dali do vztahu' a chcel aby som si na fb zmenila prezyvku a dala vlastnu fotku
(nech sa vsetkym moze chvalit ze ma novu frajerku, ale s takym divnym nickom a profilovkou moc neuspeje )
To bolo uz definitivne po ocareni
@patrixo ved ja ti v tom nebranim ale vo formalnom "vseobecnom styku" napr v obchode/vseobecne v obchodnom styku je to totalne nevhodne a jebnute no
akonahle clovek vylezie zo svojej dediny ma pouzivat spisovnu slovencinu (ako prizvuk prezijem ale podrbanu vychodnarcinu/zahoractinu a ich slova v obchode NIE! )
proste ludia pridu a blabla "oharok" a po minute cloveku na opacnej strane pultu dojde po minute ze asi myslia uhorku O___O
Keď počujem východnarcinu, to automaticky povazujem toho cloveka za hlupeho (rovnako aj keď počujem cigánčinu)
Keď má pri podávaní rúk mľandravú ruku
Ohováračky a tak
ja neviem naozaj, doteraz som nestretla cloveka, s ktorym by som si vyslovene nemala co povedat
ani neviem ci ma nieco extra odpudi ... ak s tym clovekom neplanujem buducnost, tak ma neodpudi tym ako sa sprava, je mi to jedno, nech mi hovori o tom ako si kupuje chleba aj 4 hodiny, rada si vypocujem
menej znesiem ked zacne vykrikovat ze je rasista, homofob atd ... vtedy sa snazim expresne zmenit temu
vyslovene mi vadi,ked sa zena nechova zensky...nehram sa teraz na emancipovanost a jedno s druhym,ale zena ma zo seba vyzarovat zenskost a sexi krehkost,to je to preco vas milujeme a to by ste si mali zachovat
@torpedo08 musim uznat, ze ked nepije tak si poviem ze s nou/nim to bude ale "zabava", hlavne preto, ze ja sa lepsie citim/viac rozpravam pripitejsi a neviem sa tak "otvorit" bez toho pivenza
@patrixo tak bohuzial poznam aj cecha z prace v sklade sem v UK, ktory ti povie nieco typu: "veduci prisiel pred pol osmou a rozpraval sa s veducim cislo 2. a o tri minuty nam prisiel kamion, ktory mame nakladat a palety sme mali len rozbite, tak ja som otvoril dvere, aby som videl aky plny je kamion krabic co treba vylozit a o 5 minut veduci cislo 1..... . .. .. ... atd atd, vsetko dopodrobna. Najhorsie je s takym clovekom robit. Preziva to ako "time of his life", ja v robote vypnuty urobim co treba a dost a nie, ze si budem pamatat taketo banalne kokotiny. Inac - kazdy v robote ho nema rad
stretla som sa s pár takými chlapmi, čo mi hneď na prvom stretnutí povedali, že ich žiadna žena nechce, hneď v tom momente som pochopila pre čo proste, pre mňa je táto informácia maximálne odpudivá (hlavne ak sa na to vôbec nepýtam)
V podstate ako @shroomy napísal a ešte mi vyslovene vadí, keď stále len ťukajú do mobilu a majú len tam zastrčené hlavy ...a nemusela by piť ani fajčiť pokiaľ možno, ostatné ako fetovať, drogovať hádam nebude
Je to asi zle, ale vsimam si v ramci prveho dojmu topanky/oblecenie
Potom hlas, prizvuk a take veci a potom samozrejme este vyjadrovanie, fajciarov velmi nemusim
netreba chodiť ďaleko stačí birdz, napr. keď chce byť niekto zaujímavý, upútať na seba pozornosť, aký je "IN" a nejak mu nedošlo, že je to chudák, chudera pre nikoho nezaujímavý-á....
Boze ked niekto podava ruku jak zvadnutu supku z bananu!!! Ja zas vraj trosku prehanam stisk, ale je mi fakt fyzicky hnusne podavat niekomu ruku inak ako so silnym stiskom.
Dalej neznasam, ked sa ludia spravaju ako rozmaznane picky, ktore su hrooozne na urovni. Je fajn mat standardy a naroky, ale ked sa 30-40 rocny clovek dokaze absolutne zosypat kvoli tomu, ze cojaviem mu vydali vela centovych minci a je to neskutocne pod jeho uroven a jakziv nic taketo nezazil.. Umri.
počkať, čo? to niekomu fakt vadí slabý stisk pri podávaní ruky? Mne naopak príde hlúpe ak má niekto silný stisk, mám potom pocit ako keby si ten človek mal potrebu niečo dokazovať, že je strašne veľký pán a chce mi rozmliaždiť prsty hneď pri prvom stretnutí..
@narazuvzdornaa tu nejde o to,ze by som teraz zene prikazoval ako sa ma spravat alebo,ze sa musi teraz spravat ako sa od zeny ocakava...skor som myslel na to,ze nemusi mat slovnik ako kamionista alebo si po kazdom tahu z cigarety odpluvat daky standart tam proste je,ja sa tak nechovam a nemusela by sa tak v mojej pritomnosti ani ona...smaozrejme ludia sme roznni urcite to neberiem utocne ja nie som ziadny sovinista aj ked verim tomu,ze to z toho komentaru mohlo tak zniet
mne v poslednej dobe dosť začalo vadiť keď niekto používa nadávky, hlavne teda pokiaľ pri pokojnom rozhovore do obyčajne vety tresne nejaký vulgarizmus.... to vo mne nebudí najlepší dojem.... a potom si to u mňa vie človek dosť pokaziť tým, keď sa správa akože všade bol a všetko vie a strašne sa chytá za slovíčka... ja ocením inteligenciu aj rozhľadenosť, ale proste tváriť sa že spadol z neba múdry a ešte ak k tomu náhodou pridá povýšenecký tón tak čau
Jedna prihoda z pradavneho obdobia. Stretko s chalanom (student FEI, cca 23 r) po uvodnom zoznameni cez net.
Sadli sme si na lavicku na Hviedoslavak.
On: Vies, preco som navrhol stretko prave tu?
Ja: Nie.
On: Pretoze som prave v Carltone podpisal zmluvu s firmou XY, ze budem pre nich robit za 40 000 SK/mes.
Ja: Super, gratulujem!
Medzitym vyitahnem kabelky flasku s vodou a napijem sa.
On: Mozem sa napit z tvojej vody?
Ja: nech sa paci.
On: Dobre, este som ti chcel povedat, ze si sice pekna, ale nemas ziadny sexepil a z toho usudzujem, ze by som to s tebou urcite nevydrzal.
Podstata: zabijaci prveho dojmu nemusia byt len nasieraci, ale je s nimi aj sranda a recesia, na ktoru clovek nezabudne ani po rokoch.
A k otazke.... toho je velmi vela. Skor by asi som sa pytala sama seba, co mi zaimponuje, co ma hned odradi, no zalezi od situacie.
Tak vo vseobecni nevhodne spravanie, neupraveny zovnajsok, dost mi vadi aj prehnana emotivnost a afekt, pripadne do oci bijuca arogancia.
A potom tie zalezitosti ako neudrziavanie ocneho kontaktu, nemastny-neslany stisk pri podani ruky, hranie sa s predmetmi pocas rozpravania a take tie malickosti co vacsinou si nikto nevsima
@narazuvzdornaa
Este dodam, ze zhruba rok po tomto incidente som od neho dostala mail s titulom "uvaha o priatelstve".
Samozrejme, prca konci, ked by mal clovek s takymito clovekom travit dlhsi cas...
Keď už ste s tým začali. To podávanie ruky aj mne vadí. Totižto nie som veľmi na tieto oficiálne pozdravy, no keď už sa so mnou dakto zoznamuje, tak nech mi tu ruku dá, nie že chytím prsty a potom sa obávam, či sa so mnou chce spoznávať a to neplatí len na dievčatá.
@dumbledore však pri takých nárokoch,to mi pripadá,že nemáš rád ľudí,ktorí sú trošku iní ako ty a preto budeš forever alone...ale to je len moj názor,dojem...z viacerých,ktorí vedia presne,čo človek vedľa nich nesmie mať.
smrad tela
zapach z ust
mastne vlasy
spina za nechtami
spinave topanky
neupravene fuzy alebo brada
okusane alebo polamane alebo neforemne zenske nechty
smrad
ja viem, to nie je vlastnost, ale brutalne mi to vadi
potom neznasam ludi co vsetkovediavsadeboli a do vsetkeho sa miesaju a vzdy maju co povedat, aj ked je to uplne od veci
akoze aj ja rada rozpravam ale proste
chapete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
(sry depkárim a mohla by som teraz aj A4 vypísať)
Ale ked chceš vedieť odpoveď "najväčšieho" zabijáka prvého dojmu tak je to všetko negatívne, čo z neho srší...
vtedy vypnem a rozmyslam si nad svojim a tym, ze toto je zas jeden/jedna z "tychto" .
a tie obycajne veci ako smrad, arogancia atd to hadam kazdy nema rad tak to netreba ani vypisovat
(nech sa vsetkym moze chvalit ze ma novu frajerku, ale s takym divnym nickom a profilovkou moc neuspeje )
To bolo uz definitivne po ocareni
proste ak sa vyjadruje a vyzera ako sedlak no
akonahle clovek vylezie zo svojej dediny ma pouzivat spisovnu slovencinu (ako prizvuk prezijem ale podrbanu vychodnarcinu/zahoractinu a ich slova v obchode NIE! )
proste ludia pridu a blabla "oharok" a po minute cloveku na opacnej strane pultu dojde po minute ze asi myslia uhorku O___O
Keď má pri podávaní rúk mľandravú ruku
Ohováračky a tak
ani neviem ci ma nieco extra odpudi ... ak s tym clovekom neplanujem buducnost, tak ma neodpudi tym ako sa sprava, je mi to jedno, nech mi hovori o tom ako si kupuje chleba aj 4 hodiny, rada si vypocujem
menej znesiem ked zacne vykrikovat ze je rasista, homofob atd ... vtedy sa snazim expresne zmenit temu
@patrixo tak bohuzial poznam aj cecha z prace v sklade sem v UK, ktory ti povie nieco typu: "veduci prisiel pred pol osmou a rozpraval sa s veducim cislo 2. a o tri minuty nam prisiel kamion, ktory mame nakladat a palety sme mali len rozbite, tak ja som otvoril dvere, aby som videl aky plny je kamion krabic co treba vylozit a o 5 minut veduci cislo 1..... . .. .. ... atd atd, vsetko dopodrobna. Najhorsie je s takym clovekom robit. Preziva to ako "time of his life", ja v robote vypnuty urobim co treba a dost a nie, ze si budem pamatat taketo banalne kokotiny. Inac - kazdy v robote ho nema rad
Potom hlas, prizvuk a take veci a potom samozrejme este vyjadrovanie, fajciarov velmi nemusim
Dalej neznasam, ked sa ludia spravaju ako rozmaznane picky, ktore su hrooozne na urovni. Je fajn mat standardy a naroky, ale ked sa 30-40 rocny clovek dokaze absolutne zosypat kvoli tomu, ze cojaviem mu vydali vela centovych minci a je to neskutocne pod jeho uroven a jakziv nic taketo nezazil.. Umri.
Never to nijak utovne, nepozname sa a moze mi byt jedno, ci taky nazor mas (a tebe, aky mam ja), ale uplne si sa trafil
Sadli sme si na lavicku na Hviedoslavak.
On: Vies, preco som navrhol stretko prave tu?
Ja: Nie.
On: Pretoze som prave v Carltone podpisal zmluvu s firmou XY, ze budem pre nich robit za 40 000 SK/mes.
Ja: Super, gratulujem!
Medzitym vyitahnem kabelky flasku s vodou a napijem sa.
On: Mozem sa napit z tvojej vody?
Ja: nech sa paci.
On: Dobre, este som ti chcel povedat, ze si sice pekna, ale nemas ziadny sexepil a z toho usudzujem, ze by som to s tebou urcite nevydrzal.
Podstata: zabijaci prveho dojmu nemusia byt len nasieraci, ale je s nimi aj sranda a recesia, na ktoru clovek nezabudne ani po rokoch.
2. zapálenie si cigarety
3. veľmi rýchle tempo reči a nadmerná gestikulácia
Tak vo vseobecni nevhodne spravanie, neupraveny zovnajsok, dost mi vadi aj prehnana emotivnost a afekt, pripadne do oci bijuca arogancia.
A potom tie zalezitosti ako neudrziavanie ocneho kontaktu, nemastny-neslany stisk pri podani ruky, hranie sa s predmetmi pocas rozpravania a take tie malickosti co vacsinou si nikto nevsima
Este dodam, ze zhruba rok po tomto incidente som od neho dostala mail s titulom "uvaha o priatelstve".
Samozrejme, prca konci, ked by mal clovek s takymito clovekom travit dlhsi cas...
zapach z ust
mastne vlasy
spina za nechtami
spinave topanky
neupravene fuzy alebo brada
okusane alebo polamane alebo neforemne zenske nechty
nezdvorilost
drzost
nespisovne vyjadrovanie
...
ja viem, to nie je vlastnost, ale brutalne mi to vadi
potom neznasam ludi co vsetkovediavsadeboli a do vsetkeho sa miesaju a vzdy maju co povedat, aj ked je to uplne od veci
akoze aj ja rada rozpravam ale proste
chapete