Kazda fakulta je znama aj v zahranici, nie je to naj spica najlepsia vramci europy, ale vramci projektov ma dobre meno, ponuka moznosti a rozvoj je tam citelny. Nie kazdy odbor, ale kazda fakutla ma rozvoj.
Najväčší vplyv na Slovensku má jednoznačne UK, Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie a STUBA.
@weeman nechápem ako niekto môže označiť SPU ako hnojarinu. Poznám kopu ľudí, čo nedokázali ani tú hnojarinu urobiť a dnes v pohode študujú na iných univerzitách či VŠ na Slovensku.
neviem, co je navplyvnejsia ale vo svete je najviac propagovana ako to najlepsie na informatiku M.I.T (sakra, preco nemame slabsie prednasky ako oni...), matematiku Prinstone a uplne vseobecne asi Harward.
Nebudem hlasovať lebo tie školy detailne nepoznám tak nemôžem povedať ja som študovala na Ekonomickej univerzite, ale odišla som odtiaľ nepáčilo sa mi tam a teraz študujem na VŠEMvs a veľmi sa mi tám páči a okrem toho predtým som veľmi chcela ísť na UPJŠ študovať verejnú správu, ale už to študujem na mojej aktuálnej škole
@mshetfield mesiac by možno vydržali, ale skúšky by väčšina na 100% neurobila. Inak len nevzdelanec a primitívny človek môže SPU označiť ako "hnojarinu". Inak aká matka, taká Katka. Ako ich rodičia vychovali, tak sa vedia prezentovať aj v dospelosti.
Ako povedal @pa3cek. UVMF v kosiciach mala najvyssi rating zo slovenskych univerzit x). Ano, chodil som tam. A ked sa bavime u univerzitach, tak vazne o univerzitach. Nie o VS co maju v nazve univerzita. (na strednej sme volali pedagogov prof, a s profesormi mali malo spolocne).
Komenskeho si udrzala status len preto ze je komenskeho. No offense.
@23 a @24 : no smejem sa veru smejem, lebo par ludi mi hovorilo o tom ako sa tam robia skusky. staci napisat zapocet na potrebny pocet bodov a daju ti hned znamku. haha, to co ja som na Ekonomickej a ta tiez zdaleka uz nie je bohvieco, ale aspon to nie je tak zle ako hnojarina a nechodime na prax na druzstvo cistit valov kravam, kastrovat kukuricu a chlastat. A mat bakalarku ze herbar? chodit pozerat lucku ze ake kvietky na nej rastu? a ake chrobaciky sa tam nachadzaju? haha, to co je za bakalarku? a skusky robit s tahakmi vie hadam kazdy. alebo sa mylim?
nevedela som totiz, ze uz aj na to aby si robil na druzstve, potrebujes vysoku.
co viem, ta skola je malokde uznavana.
uz len preto sa smejem, ze niekto oznacil tuto skolu za najvplyvnejsiu
a (zial) tato skola pre mna ostane aj nadalej hnojarinou. to by ma musel niekto konkretny so svojimi vysledkami o tom presvedcit. Nemyslim same Acka nachytane s tahakmi, ako to ma moja kamoska,,,
zaujímavé že Univerzita Komenského dosahuje v hodnotení dosť dobré miesta občas aj prvé. Je dosť povrchné hovoriť o iných školách že sú napríklad hnojarina ak si tam nikdy nechodil.
A podla tej štatistiky je najlepšia celkovo Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach, tak ja neviem.
@sallyna som na škole už 7. semester a ani jednu skúšku som nerobila tak, že som si napísala zápočet a hneď som dostala známku, každú skúšku mám tvrdo vybojovanú a bez ťahákov a ako dobre vieme, ťaháky na ústnej sa len veľmi ťažko dajú použiť a 90% skúšok je ústnych a tiež sme nechodili na lúčky pozerať chrobáčikov a kvietky
@princessnini : tak to si asi jedna z mala, lebo poznam tucet ludi z SPU a ti sa tym doslovne chvalia. sami to hovoria o svojej skole, nemam mat preco inu mienku
@sallyna to je ako fakt úbohé kritizovať univerzitu len podľa rečí nejakých pofiderných študentov, čo sa navyše chvália, že robia skúšky na ťahákoch. Mi ukáž školu, na ktorej sú všetci študenti do jedného poctivý a niet jediného, čo nepoužíva ťaháky. Tiež som na škole 7. semester a nikdy som na skúške nepodvádzal. Je nás v ročníku desaťnásobne menej, ako nás prijali, čo už o niečom nasvedčuje (a veru nie je to tým, že by dobrovoľne odišli). Len toto ľudia vedia najlepšie, kritizovať niečo čo sami nevyskúšali. Nejaký tupec raz nazval SPU hnojárinou a teraz je akože pod úroveň. By ma zaujímalo ako by sme dopadli bez kvalifikovaných ľudí pracujúcich v poľnohospodárstve a potravinárstve. je to základ, jesť sa bude vždy a bola by si prekvapená, aké vedomosti musíš mať, aby si sa mohla dostatočne kvalifikovať. Každému, kto odsudzuje SPU odkazujem, nech si ide skúsiť jeden semester! Je jediná svojho druhu na Slovensku a titul univerzita nezískala náhodou!
@princessnini@heavenlywolf : nehodnotim to na zaklade dvoch ludi co mi povedali, ale boli ich viac, plus stacilo mi ked som tam bola na prijimackach a po laviciach boli popisane take tahaky, co si myslim ze je zaklad pre dany odbor, pretoze aby clovek nevedel kolko je dva plus dva,,, neviem ako chce potom danu profesiu robit. ale mozno sa to douci, kto vie,,, tiez tzv. "tazka skuska z info" kde sa pytaju co je pocitac,,, super, keby videli nasu skusku z info, no neviem. jasne, neexistuje skola kde nie su aj ludia co robia tahaky, mozno tam mate odbory, na ktorych sa fakt studenti ucia co potrebuju, ale ked mi clovek z aplikovanej biologie hovoril ze sa naucil na praxi ako robia ovecky,,, co si mam o tom mysliet? ako som uz povedala, hodnotim na zaklade tych ludi, co tam priamo chodia a rozpravaju o tom. a nie je to len moj nazor,,,
@princessnini@geavenlywolf : dostala sa mi do uší ďalšia super bakalárka zo slávnej SPU Baba čo sme spolu chodili na nemčinu bude v rámci bakalárky pozorovať červíky pri párení haha, no super bakalárky, veru, na SPU nemá nikto, je to proste škola "na úrovni"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@jolanek vyhral
@weeman nechápem ako niekto môže označiť SPU ako hnojarinu. Poznám kopu ľudí, čo nedokázali ani tú hnojarinu urobiť a dnes v pohode študujú na iných univerzitách či VŠ na Slovensku.
» www.allvoices.com/contributed-new...
titul best european university hovorí za všetko
Komenskeho si udrzala status len preto ze je komenskeho. No offense.
ti jebe
nejaka undergroundova rychlokvasena skola ze je lepsia nez Cambridge a Oxford?
to ze dostala nejaku smiesnu cenu nic neznamena.
Ved si vygoogli ratingy, a do top 500 europskych skol sa dostala akurat tak Komenskeho, STU a technika v Kosiciach...
Ked si pozres top na Slovensku, tak ani tam ta skola nefiguruje
neviem o tom ako sa tam robia skúšky, viem iba o tých ktoré robím ja
ale prišlo mi to, a príde strašne povrchné, že odsudzuješ aj takúto školu, len za to, že "ake choraciky sa tam nachadzaju",
veď aj také zamestania musia byť,
a niekoho tie kvietky a chorabciky mozu aj bavit
nevedela som totiz, ze uz aj na to aby si robil na druzstve, potrebujes vysoku.
co viem, ta skola je malokde uznavana.
uz len preto sa smejem, ze niekto oznacil tuto skolu za najvplyvnejsiu
a (zial) tato skola pre mna ostane aj nadalej hnojarinou. to by ma musel niekto konkretny so svojimi vysledkami o tom presvedcit. Nemyslim same Acka nachytane s tahakmi, ako to ma moja kamoska,,,
zaujímavé že Univerzita Komenského dosahuje v hodnotení dosť dobré miesta občas aj prvé. Je dosť povrchné hovoriť o iných školách že sú napríklad hnojarina ak si tam nikdy nechodil.
A podla tej štatistiky je najlepšia celkovo Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach, tak ja neviem.
veľmi záleží od fakulty a od odboru, my máme samú chémiu, mikrobiológiu, genetiku, morfológiu žiadne lúčky a kvietky a chrobáčikov
začínalo nás cca 86 v odbore, teraz je nás 26 a to tri k nám prišli