určite áno. to, čo doteraz povazujem za hlboky vztah v mojom zivote obnasalo aj fakt, ze som svojho partnera obdivovala. pdla mojho nazoru je to esencialne.
ja napriklad nepocitujem, ze frajerku obdivujem ale vztah s nou hlboky mam..je tu laska a vsetky tie pozitivne a negativne veci (ktore ak sa spravne uchopia a rovnako spravne sa na ne nazera, su v konecnom dosledku pozitivne), a vsetko, co sa mi opisovat nechce ale nejaky obdiv tu u mna tusim nie je =/
mozno som to nepresne formulovala, tvrdim, ze pre to aby som s niekym mala hlboky vztah je dolezite, aby sm toho cloveka V NIECOM obdivovala, aby bol jednoducho jeden lepsie v niecom, druhy v niecom inom a doplnali sa.
raz som mala takú chvíľku, keď som si toto isté povedala. A súhlasím, keď každý z partnerov toho druhého obdivuje a váži si ho, je to veľmi veľmi najviac fajn a dôležité.
@hoperpohroma tak podľa mna je to skôr založené na láske, dôvere a týchto blbostiach, jasné, že si tú osobu musím aj vážiť, a možno pre volačo obdivovať, ale aby to bolo založené výhradne na tom, to nie.
ono, obdivovat ju obdivujem ale obdiv pre mna nie je smerodatny atribut, ktory u mna vypoveda o hlbke citu
obdivujem ju pre jej umelecky talent (vie malovat, kreslit, hrat uzasne na klavir, tvorit veci atd) ale tento obdiv u mna, ako som povedal hore, pre mna nie je to, kvoli comu s nou mam hlboky vztah
rovnako ked si vezmem najlepsieho kamarata.. mam s nim hlboky vztah ale forma obdivu v nom nehra ziadnu rolu..ani podvedomeho
@robitusin takto: podla mna vztah nefunguje len na zaklade obdivu, ale ak tam ten obdiv nie je, tak nefunguje.
ja neviem, myslim si, ze je fascinujuce sledovat druheho, ako robi nieco, v com je dobry a naplna ho to: napr. varenie, dar reci, hranie na nejakom nastroji.. keby som toho druheho nemala za co obdivovat, nieco by mi v tom vztahu chybalo
@robitusin ale láska môže plynúť z obdivu...a dôvera z toho všetkého...
aspoň ja tomu výroku rozumiem tak, že:
Niekto sa mi páči, tj. obdivujem na ňom, ako môže byť taký úžasný, dokonalý, milý a čo ja viem čo všetko ešte...prerastie to do lásky...láska je obojstranná a vyvinie sa z nej partnerský vzťah. základom partnerského vzťahu je dôvera. atď...ale základ, ten úplný základ by podľa mňa na obdive byť založený mohol
no neviem či hlboky vzťah ale ja jednoznačne musím aspoň v niečom obdivovať partnera, proste za niečo si ho vážiť, lebo pokial sa nebodaj ešte ponižuje tak ako konec...
@marleymt to je blbosť, láska by nemala plynúť z ničoho, nemala by mať dôvody "preto ťa ľúbim lebo", ale to je jedno, hentak to aj tak nikdy nefunguje takže hej, sčasti máš pravdu asi
@hoperpohroma tak ale, môžem obdivovať aj svojho učiteľa a nemám s nim hlboký vzťah proste to je súčasť vzťahu, ale nevypovedá moc o jeho hĺbke
@robitusin no, laska by dovody mala mat..lubim ju preto, lebo x,y,z..keby som nevedel, preco cloveka lubim, pre co konkretne by som ho teda v konecnom dosledku lubil?
ano je to cit, ano urcita cast je tam toho, ze k nemu pocitujem lasku, ale dalsie a dost vyznamne % su dovody.. ak by druhy clovek nemal urcitu kompatibilitu so mnou, resp. nesedeli by sme si, ako v takom pripade mozes hovorit o laske?
bezdovodne predsa nie je ani zalubenie..zalubis sa do cloveka taktiez preto, lebo toto a hento a tamto
@robitusin ale ty ho môžeš obdivovať preto aký je ten človek úžasný a zároveň nevieš slovami presne popísať, čo znamená tá "úžasnosť". Ale je to pre teba niečo, čo si na tom človeku vážiš a čo je obdivuhodné...
Nenazvala by som to náplňou celého vzťahu, ale niečím ako základným pilierom...teda, jedným z nich.
A uvedomme si, že tu sa nejedná priamo o partnerský vzťah, i keď to skĺzlo akosi automaticky na túto zúženú definíciu...to môže byť kľudne aj pevný priateľský vzťah, ktorý je založený na dôvere, vzájomnom pochopení, spoločných zážitkoch a podopiera ho fakt, že jeden človek obdivuje a váži si toho druhého
Hĺbka vzťahu je (medzi iným) priamoúmerná aj tomu, aký unikátny, odlišný od priemeru a hlavne ťažko (nie len tak kýmkoľvek) nahraditeľný ten partner je.
Čiže áno, aj obdiv. Alebo synonymicky: oceňovanie kvalít (nielen schopností, aj prístupu či citov napríklad), ktoré ostatným uchádzačom chýbali.
Myslím, že pre hlboký vzťah je dôležité, aby bola dvojica na jednej úrovni, na jednej vlne. Vzťah obdivu mi ale príde ako vec, ktorá niečo také dosť koplikuje.
A vidím na sebe, že vzťah obdivu mi mierne zahmlieva úsudok, čo nie je problém v nejakom relatívne neblízkom ľudskom vzťahu, v partnerskom vzťahu by to problém byť mohol.
@trdelniiiq áno, šak vravím, že hentak to nikdy nefunguje, ako som povedala, takže máš pravdu
@marleymt tak obdiv väčšinou býva pre niečo konkrétne hento, čo si popísala je skôr nejaká tá prvotná zaľubenosť, kedy je všetko "úžasné" a nevieš prečo. ale hej, chápem, čo chceš povedať
na obdive toho druheho? myslim ze je to nepresne hlboke vztahy su vtedy ked si nevies predstavit ani jeden den bez toho druheho ked zdielate spolu manzelstvo ktore sa prehlbi spolocnymi detmi je tak neuveritelne vela toho co sa da definovat hlbokym vztahom ale jednoznacne do niecoho takeho musi clovek dozriet nie len vekovo ale hlavne psychicky
Súhlasím s @trdelniiiq a @tunidlo . Hlboký vzťah je založený na láske, dôvere a úcte. Obdiv by som sem neťahal. Obdivujem na svojej priateľke mnoho vecí ale nemyslím si že by na tom bol založený náš vzťah.
skôr by som povedala na rešpektovaní, vnímaní, podporovaní, toho druhého.. potrebná je láska a dôvera.. a či obdiv? v istom smere áno, ale nepovažujem to ako nejako extra dôležité
@antifunebracka suhlasim ale mam pocit, ze tento raz to nie je len flysser.. neviem si predstavit mat s niekym nieco naozaj hlboke, ci uz priatelsky vztah alebo partnersky, a pritom na nom nemat co obdivovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
ja napriklad nepocitujem, ze frajerku obdivujem ale vztah s nou hlboky mam..je tu laska a vsetky tie pozitivne a negativne veci (ktore ak sa spravne uchopia a rovnako spravne sa na ne nazera, su v konecnom dosledku pozitivne), a vsetko, co sa mi opisovat nechce ale nejaky obdiv tu u mna tusim nie je =/
myslím že hej.
Ako všetko na svete.
» www.barrandov.tv/image.aspx?item...
ono, obdivovat ju obdivujem ale obdiv pre mna nie je smerodatny atribut, ktory u mna vypoveda o hlbke citu
obdivujem ju pre jej umelecky talent (vie malovat, kreslit, hrat uzasne na klavir, tvorit veci atd) ale tento obdiv u mna, ako som povedal hore, pre mna nie je to, kvoli comu s nou mam hlboky vztah
rovnako ked si vezmem najlepsieho kamarata.. mam s nim hlboky vztah ale forma obdivu v nom nehra ziadnu rolu..ani podvedomeho
ja neviem, myslim si, ze je fascinujuce sledovat druheho, ako robi nieco, v com je dobry a naplna ho to: napr. varenie, dar reci, hranie na nejakom nastroji.. keby som toho druheho nemala za co obdivovat, nieco by mi v tom vztahu chybalo
u mna napriklad vacsinou vznikaju sympatie k nejakej osobe scasti aj kvoli tomu, ze tu osobu v niecom obdivujem alebo uznavam
aspoň ja tomu výroku rozumiem tak, že:
Niekto sa mi páči, tj. obdivujem na ňom, ako môže byť taký úžasný, dokonalý, milý a čo ja viem čo všetko ešte...prerastie to do lásky...láska je obojstranná a vyvinie sa z nej partnerský vzťah. základom partnerského vzťahu je dôvera. atď...ale základ, ten úplný základ by podľa mňa na obdive byť založený mohol
moze to byt plus ale o hlbke vztahu to podla mna nevypoveda, ani ho obdiv nedeterminuje
@hoperpohroma tak ale, môžem obdivovať aj svojho učiteľa a nemám s nim hlboký vzťah proste to je súčasť vzťahu, ale nevypovedá moc o jeho hĺbke
ale nechajme to tak teda podla mna to treba v tom vztahu urcite, inak nebude "hlboky"
ano je to cit, ano urcita cast je tam toho, ze k nemu pocitujem lasku, ale dalsie a dost vyznamne % su dovody.. ak by druhy clovek nemal urcitu kompatibilitu so mnou, resp. nesedeli by sme si, ako v takom pripade mozes hovorit o laske?
bezdovodne predsa nie je ani zalubenie..zalubis sa do cloveka taktiez preto, lebo toto a hento a tamto
Nenazvala by som to náplňou celého vzťahu, ale niečím ako základným pilierom...teda, jedným z nich.
A uvedomme si, že tu sa nejedná priamo o partnerský vzťah, i keď to skĺzlo akosi automaticky na túto zúženú definíciu...to môže byť kľudne aj pevný priateľský vzťah, ktorý je založený na dôvere, vzájomnom pochopení, spoločných zážitkoch a podopiera ho fakt, že jeden človek obdivuje a váži si toho druhého
Čiže áno, aj obdiv. Alebo synonymicky: oceňovanie kvalít (nielen schopností, aj prístupu či citov napríklad), ktoré ostatným uchádzačom chýbali.
ja preferujem to prvé
Myslím, že pre hlboký vzťah je dôležité, aby bola dvojica na jednej úrovni, na jednej vlne. Vzťah obdivu mi ale príde ako vec, ktorá niečo také dosť koplikuje.
A vidím na sebe, že vzťah obdivu mi mierne zahmlieva úsudok, čo nie je problém v nejakom relatívne neblízkom ľudskom vzťahu, v partnerskom vzťahu by to problém byť mohol.
@marleymt tak obdiv väčšinou býva pre niečo konkrétne hento, čo si popísala je skôr nejaká tá prvotná zaľubenosť, kedy je všetko "úžasné" a nevieš prečo. ale hej, chápem, čo chceš povedať
keby som si to tiež uvedomoval už 16 r.
myslíš, že by sa veľa vecí zmenilo, keby si si to uvedomoval skôr? šak na uvedomenie si vecí, ktoré sú podľa teba správne, nikdy nie je neskoro..
- to už skôr hraničí so závislosťou od toho druhého ako by to malo niečo spoločné s láskou.
ale len som si to uvedomil, že ja v tom veku som hral celý deň hokejbal a bicykloval a tieto veci som ani "nevi(e)del".
Už sa dospieva skôr... len keby aj zodpovednosť za svoje činy vzrastala.
Doba a okolie ma dohnalo takto, tak si to teraz animátorčením kompenzujem a tam sa hrajkám A tak, nezmeníš nič už, tak si hovor, že to tak malo byť
S odstupom času vidím veci inak. Je ťažké byť dieťaťom v tejto dobe, ale dá sa to aspoň sčasti. (viď moja webka)
tvoju webku som si už pozerala, peknú webku máš
@55 ty kkt co sa seres do kazdeho fora o vztahoch ked o tom picu vies?
Vidím ho ako hrdinu, ktorý sa snaží, a je fakt dobrý v tom, čo robí.
aj láska musí mať dôvod. všetko musí mať dôvod
ja svojho priatela obdivujem za vela veci...ale tak láska,dôvera,uprimnost,vernost a tak to je podla mna viac ako obdiv vo vztahu.