Nápoj na zvýšenie energie (nie energetický nápoj!)
Ahoj vo spolok, nevedeli by ste mi odporučiť nejaký ľahko dostupný nápoj na dobitie energie......AK: Káva má na mňa opačné účinky aké by mala mať a do energetických nápojov sa púšťať rozhodne nechcem. Zatiaľ si to vynahradzujem vodou ktorej denne vypijem
zbytočne veľa vody si do organizmu leješ. napíš, kvôli čomu potrebuješ zvýšiť energiu a aké máš teraz návyky a aktivity denné. a možno ti budem vedieť poradiť niečo dlhodobejšie aj bez nápojov či doplnkov.
ked ma na teba kava opacny ucinok, to znamena ze mas tolko vela energiu v sebe ze az si z toho unaveny... trosku aktivity/cvicenie a zrazu budes mat tolko energie ze budes prekvapeny.
pripadne spis velmi malo alebo druha moznost, velmi vela....
máš činnosť, ktorá ťa naozaj, ale fakt naozaj napĺňa a baví ?
ak hej a nepomáha, tak pi biely čaj...
aj ne tak si ju najdi a zatial pi biely čaj...
jo a s tou guaranou maju tež pravdu
čierny - vysoký obsah kofeínu, uvoľňovanie do krvi príde ani nie 20 minút po vypití
červený - trošku menej ako čierny, uvoľňovanie príde postupne počas dňa
polozelený - stredný obsah kofeínu, cítiš z neho skôr zahriatie, než energiu, čaj vhodný po obede
zelený - znova vysoký obsah kofeínu, síce menej ako červené a čierne, ale účinky sa prejavujú podobne ako pri káve, teda hneď (a neboj, tiež ma káva uspáva, čaj ani z ďaleka)
biely - nízky obsah kofeínu, ideálny na večer, pretože jemne dodá energiu a zároveň ti dovolí aj spať
tak isto si ich môžeš ocukrovať, pravda, každý druh čaju to znáša chuťovo inak... ale to ti ich energetickú hodnotu jedine zvýši
odporúčam však cukriť skôr silné čaje, aby si neprebil ich chuť, aj napriek tomu, že cukor rozvíja chuť čaju
@hadimistr 4x @elemia nie som veľmi aktívny človek, denne nevynaložím veľa námahy, a tú energiu potrebujem dobiť asi každý 3.-4. deň ked napr. potrebujem zostať dlhšie hore
ahojte Ja namiesto energeťákov a káv pijem zelený čaj Matcha. Okrem toho, že je veľmi zdravý, zaručuje aj dlhodobejší efekt pocitu energie ako káva.
Môžem ho nazvať aj 100% "prírodný energetický nápoj".
Veľmi dlho som ho zháňala, keďže na SK je to viac menej nemožné, ale nakoniec sa mi podarilo nájsť stránku matchatea.sk
odvtedy objednávam donemoty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Skús si dom urobiť ovocné džúsy ak máš odšťavovač. Najlepšie jablkový alebo mrkvový.
pripadne spis velmi malo alebo druha moznost, velmi vela....
ak hej a nepomáha, tak pi biely čaj...
aj ne tak si ju najdi a zatial pi biely čaj...
jo a s tou guaranou maju tež pravdu
ja inak jem každý deň aspoň 2 jablká a sa mi zdá, že to pomáha s tou energiou
čierny - vysoký obsah kofeínu, uvoľňovanie do krvi príde ani nie 20 minút po vypití
červený - trošku menej ako čierny, uvoľňovanie príde postupne počas dňa
polozelený - stredný obsah kofeínu, cítiš z neho skôr zahriatie, než energiu, čaj vhodný po obede
zelený - znova vysoký obsah kofeínu, síce menej ako červené a čierne, ale účinky sa prejavujú podobne ako pri káve, teda hneď (a neboj, tiež ma káva uspáva, čaj ani z ďaleka)
biely - nízky obsah kofeínu, ideálny na večer, pretože jemne dodá energiu a zároveň ti dovolí aj spať
tak isto si ich môžeš ocukrovať, pravda, každý druh čaju to znáša chuťovo inak... ale to ti ich energetickú hodnotu jedine zvýši
odporúčam však cukriť skôr silné čaje, aby si neprebil ich chuť, aj napriek tomu, že cukor rozvíja chuť čaju
@elemia nie som veľmi aktívny človek, denne nevynaložím veľa námahy, a tú energiu potrebujem dobiť asi každý 3.-4. deň ked napr. potrebujem zostať dlhšie hore
ale zase ani nepreháňať.
Môžem ho nazvať aj 100% "prírodný energetický nápoj".
Veľmi dlho som ho zháňala, keďže na SK je to viac menej nemožné, ale nakoniec sa mi podarilo nájsť stránku matchatea.sk
odvtedy objednávam donemoty