(Tutková vedie kampaň proti potratom, ak náhodou neviete..)proste sa už dlhšie zaujímam o túto tému a včera v črepinách som videla ten jej hnusný ksicht ako prirovnáva potraty ku genocíde. Viem že taká diskusia tu už asi je ale GENOCíDA??ako môže toto vyh
...jj,suhlasim...tym prirownanim ku genocide to prehnala proste...a ked dodala,ze aj zena kt. bola obetou znasilnenia by mala dieta wychowat,som wypinala TV
Hm ja som na pochybach,zrusenim sa moc toho nevyriesi podla mna,bo pochybujem, ze by sa tym nieco "vylepsilo" ... ale hoci som neukala tv v inkriminovanom case tak len tak poviem,ze osobne kebyze mam vek na deti-na potrat by som asi nesla,ale kebyze nahodou teraz nejak .. rozmyslala by som..neviem ..inak clovek mysli ,ked sa mu to nestalo a inak ked je v "tom" ... neviem mno .....
ja som to tiez pozeral a neveril som vlastnym ociam a usiam..to co hovorila, to boli fakt ze nezmysly...ma aspon potesilo, ze tvorcivia Crepin maju na interrupcie a aj celu Tutkovu rovnaky nazor ako ja a dali jej to najavo, ju tam pekne dodrbkavali
Tutková? neviem, kde sa vzala a kde bola doteraz????? mudrlantka...tie bilboardy sú nechutné, malé deti sú otrasené čo je na nich, minule mi spolužiačka hovorila, že jej 6 ročná dcéra sa pýtala čo je na nich? ako jej to vysvetlíš??? proste horor. Tutkovú by mal poriadne niekto poje... a potom by bola možno kludnejšia. Ide súdiť iných a vôbec netuší, o čom točí...všetko vie len z teorie a aj ostatní,ktorí ju podporujú...a čo taká žena, ktorej povedia, že čaká postihnuté dieťa, ktoré sa nikdy o seba nebude vedieť postarať??? alebo 15 ročná školáčka, ktorá vie, že ju mama vyhodí z domu,ked jej povie, že je tehotná??? podla tutkovej asi bude lepšie teda byť na ulici, ale bude tehotná a bude prespávať v nejakých noclahárňach???? alebo žena, ktorá nevie donosiť dieťa a teraz vidí na každom kroku, ako jej vyzeralo dieťa v 11 týždni a potratila...určite jej to je príjemné....a vôbec jej netrhá srdce??? kde ludia potratili rozum? nech ide celá tutková do riti....
potom najbližšie ked sa bude robiť propaganda proti bulímii, tak nech je na bilboardoch grcajúca 16stka, alebo ked sa bude robiť propaganda proti AIDS tak dvaja homosexuálni chlapíci pri súloži alebo feťák, ktorý si pichá drogy...to by už bolo neetické a toto je aké?????
akoze mna to dorazilo...to ze som kartolicka nema nato nijaky wplyw...ze konec...akoze ma 29 w ziwote nemala sex a anebola znasilnena ani nic podobne.jak o niecom takom moze rozprawat....krawa..
Malo by sa to zakazat. Precitajte si o tom viac, precitajte si pribehy (znasilnenych) zien co boli na potrate, precitajte si knihy na tuto temu, pripadne si precitajte knihy o ontogenetickej psychologii ak vam nestaci intuicia.
V amerike vedu kampan proti interupciam znasilnene zeny, ktore to absolvovali a skazili si tym zivot.
Mid.. ja zase poznám baby ktoré to síce chvíľu ľutujú ale nakoniec im to len pomôže.. a nejde len o znásilnené ženy.. ale keby to bolo tak nie som taká rozhorčená lebo ony majú aspoň s touto problematikou skúsenosti ale táto krava ma ničí
Aj ja som tie crepiny videla . Ja osobne bych potraty nezrusila lebo kazda zena ma mat na vyber ci si dieta necha alebo nie .Ale aspon sa ukazalo kolko je na Slovensku nabozenskych fanatikov ked maju peniaze na taku drahu kampan ktorou aj tak nic nedosiahnu
Tak ako ma každý právo rozhodovať (len) o svojom živote, tak má každý aj právo vyjadriť svoj názor. Nemyslím si, že nejaká Tutková môže zásadne ovplyvnit legislatívne úpravy.
podla mna tie reklamy su super konečne niekto došiel s takou vecou... vystižné presné a všetci si to hned všimnú aj zlá reklama je reklama ...a možno ked sa na to niekto pozrie... tak dostane rozum..ktovie
nieje to nejaka vec ktora sa da zhrnut do jedneho zakona ktory ju zakaze.Existuje mnoho pripadov kde to ani nieje mozne niekde nieje ine riesenie a niekde je to eticky spolocensky nevyhnutelne ale to nasa kravicka hlupa nepochopi tak ju nechajte rozculovat nech ju trafi a nerozculujte sa vy aby netrafilo vas.
A k teme dodam uz len jede vtip.Co si myslim ze je k teme:
AK JE INTERUPCIA VRAZDA TAK MASTURBACIA JE GENOCIDA
Prišla som o veľmi túžené dieťa v prvom trimestri a ležala som na izbe s kočkami ktoré si to dali urobiť,pretože im to momentálne "nevyhovuje"!!! Ani si neviete predstaviť aký je to stašný pocit! Bola som najmladšie zo siedmych detí, nikdy nám nič nechýbalo, pretože moji rodičia sa dokázali o nás dobre postarať a ani nachvýľu moja mamina neuvažovala nad tým že by niekoho z nás "dala preč".
Možno rodičia týchto kočiek urobili vo svojej výchove niekde chybu a o tom to celé asi je!!!
Ale aj oni sú ľudia a verte či nie, že pred zákrokom si čítali časopisy, no a po ňom si išli oči vyplakať!
Prečo radšej niekto neurobí kampaň na to aký je to pocit dať si to spraviť a potom celý život žiť s toto myšlienkou!!! Myslím, že keď výjde niaky hlúpy zákon, ktorý to bude zakazovať, tak to nič nerieši...
Anickas a Mid: Ale nikto tie zeny tam nenutil ist. Nikto na niech nemieril, ze teraz ty pojdes na interupciu. Bolo to ICH rozhodnutie. Nehovorim, ze interupcia sa ma zneuzit ako postinor, alebo co.
Ale zoberte si to takto Anickas ty si mala 6 surodencov a bolo vam fajn.
Lenze si predstav, ze by si nemala takmer co do ust, veci by si mala stare, dotrhane po surodencoch, boli by ste natlaceni v nejakom malom bytiku, lebo tvoji rodicia si nemozu dovolit na viac a aj teraz len tak tak prezivaju. Tym padom by si takmer urcite mohla zabudnut na VS, kedze pomocky nieco stoja atd. A teraz si predstav co by to bol za zivot. Alebo v nasom sfanatizovanom Slovensku si predstav taku 16rocnu babu, ktora otehotnie (kondom predsa len niekedy praskne). Povie to rodicom, ti ju poslu kadelahsie, kedze je "nemravnica" a teraz co bude robit? Porodi dieta, nema skolu, nema prachy, nema nic, tak chcete, aby sa vchovavali deti? Na ulici? Ja teda nie.
Ak chcete znizit potraty, tak musite deti/teenagerov oboznamit so sexualnou vychovou, planovanym rodicovstvom a povedat im ako sa chranit a co robit, ked sa sa stane nehoda. Aby im bolo jasne, ze interupcia je posledna moznost ak zlyha vsetko ostatne a fakt nemaju na to, aby sa o dieta starali.
Adopcie su sice fajn, ale dobre vsetci vieme ako to tam vyzera, a co sa stane ked opustia brany domova.
No vyšla správa kde bolo napísané že je tie bilboardy sú podvrh že dieťa na nich je v 13.týždni a že v 11.týždni vyzerá dieťa ešte úplne inak lebo až po tom 11.týždni sa začne prudko vyvýjať.Takže ojebali
Zakazat interupcie???pomysla niekto na nasledky?kopec zakrokov vykonanych "na cierno",ktore zeny nemusia prezit.a potom sa budeme pohorsovat nad tymi,ze v smetnych kosoch naxadzame male telicka...som presvedcena,ze do cca 22tyzdna tehotenstva-do vtedy nema dieta dostatocne vyvinuty mozog-by mala mat zena-i jej partnet moznost zhodnotit svoju situaciu a slobodne sa rozhodnut!!!
mas malo rokov ale zmyslas dobre amas pravdu..a etelka tiez....
je top arogantna p... ktora si svoju ritku ohrieva v milionoivom baraciku ale netrapia juludia ktory to decko nemaju ako vychovavat alebo aj ked chcu nemaju ako?
podla mna nech si robi čo chce ta stara dievka ale nemala by sa snažit organizovat cely svet podla seba..každy ma pravo na svoje rozhodnutie tak mu ho aj nechajme..
nemam rad takých ludí jak je ona ale čo už..aj takí sú medzi nami..
Girlfrommorgue: V živote si ma nevidela, nevieš aké mám názory a ani netušíš ako uvažujem a napíšeš mi niečo také? Tak mi prosím ťa povedz, čo je úbohé.. a myslím,že je moja vec či ti skomentujem fotky .. a ja som ti mimochodom len dala za pravdu..
a videli ste palbu co bola v pondelok?? hmmm.. som sa na nej zasmiala... ako prepacte, ae ked muz masturbuje? a zena ked ma mestruaciu v podstate tiez zabije dieta, nie? lebo kazde to vajicko mohlo byt oplodnene, nie?? a ked uz mame ten dar, ze si mozeme sex uzit, tak preco by sme ho mali zahadzovat?????
okrem toho, suhlasim tu s niektorimi nazormi, ved 16 rocne dievca sa nedokaze postarat o dieta... hmmm..
proste ta kampan je prehnana..
inak, naozaj odporucam pozriet si v archive tu palbu...
Tam prehlasila ze aj ked zena uziva antikoncepciu ze aj to je vedoma vrazda, a ze aj to by sa malo zakazat.
To uz ma fakt dorazilo.
Cele s tou interupciou je to dole hlavou.
Najradsej by som na nu poslal 20 ciganov, nech ju poradne znasilnia vztrepu, a nech jej sprava nejake decko. A nech si ho vychovava. A ked by porodila, poslal by som na nu tich ciganov znova, a znova a znova. A ked uz by mala v 40tke 12 deti, a zas by dosli ti cigani, potom by sa snad uvedomila.
take úiče sa rodia len na východe skoro ma urvalo keď som zistil že je pôvodom z mesta kde bývam ja! hnusná škaredá nechcená!! ale kampaň ustúpila bez úspechu alebo sa niečo zmenilo?
ja nechápem len jedno ako niekto mohol dovoliť aby sa na takúto kampaň vôbec vyhadovali peniaze veď tu išlo o milióny !! radšej to mohla vraziť do nejakej antikoncepčnej kampane kde by po deťoch hádzala kondómy!! ale nie ale nie to by sa zas pobúrila cirkev že? nenávidim to tu!!!
Ake normalka, nikto ju nechce, nikto jej neda zajebat, tak to chce stazit vsetkym ludom. Tam do mohla dat do niecoho ineho, napr do zdravotnictva, alebo za to mohla natlacit tisice letakov a mohla ich rozmiestnit pred gynekologicke ambulancie, aby boli zeny informovane. Ale toto bolo o nicom.
2.Je eticke nutit zeny nechat si dieta ktore nemozu prijat?
Takze je to citliva tema a podla mna ku kazdemu pripadu by sa malo pristupovat individualne. Nemyslim ze ta kampan je zla, ale zas nesympatizujem s nou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
V amerike vedu kampan proti interupciam znasilnene zeny, ktore to absolvovali a skazili si tym zivot.
Ale nechapem co chcu ostatni rozhodovat o tom , čo sa ich vobec netyka. Nech si rozhoduje ta stara panna sama o sebe.
A mas pravdu, aj keby sa zakazu interupcie, tak ci tak by sa vykonavali nacierno, teda tajne, co by bolo nebezpečnejsie a aj drahsie.
Tak takto, ked su povolene, je to isto lepsie
Preco by mala taka fanaticka KRAVA rozhodovat o pravach inych...!!!
nieje to nejaka vec ktora sa da zhrnut do jedneho zakona ktory ju zakaze.Existuje mnoho pripadov kde to ani nieje mozne niekde nieje ine riesenie a niekde je to eticky spolocensky nevyhnutelne ale to nasa kravicka hlupa nepochopi tak ju nechajte rozculovat nech ju trafi a nerozculujte sa vy aby netrafilo vas.
A k teme dodam uz len jede vtip.Co si myslim ze je k teme:
AK JE INTERUPCIA VRAZDA TAK MASTURBACIA JE GENOCIDA
Možno rodičia týchto kočiek urobili vo svojej výchove niekde chybu a o tom to celé asi je!!!
Ale aj oni sú ľudia a verte či nie, že pred zákrokom si čítali časopisy, no a po ňom si išli oči vyplakať!
Prečo radšej niekto neurobí kampaň na to aký je to pocit dať si to spraviť a potom celý život žiť s toto myšlienkou!!! Myslím, že keď výjde niaky hlúpy zákon, ktorý to bude zakazovať, tak to nič nerieši...
Ale zoberte si to takto Anickas ty si mala 6 surodencov a bolo vam fajn.
Lenze si predstav, ze by si nemala takmer co do ust, veci by si mala stare, dotrhane po surodencoch, boli by ste natlaceni v nejakom malom bytiku, lebo tvoji rodicia si nemozu dovolit na viac a aj teraz len tak tak prezivaju. Tym padom by si takmer urcite mohla zabudnut na VS, kedze pomocky nieco stoja atd. A teraz si predstav co by to bol za zivot. Alebo v nasom sfanatizovanom Slovensku si predstav taku 16rocnu babu, ktora otehotnie (kondom predsa len niekedy praskne). Povie to rodicom, ti ju poslu kadelahsie, kedze je "nemravnica" a teraz co bude robit? Porodi dieta, nema skolu, nema prachy, nema nic, tak chcete, aby sa vchovavali deti? Na ulici? Ja teda nie.
Ak chcete znizit potraty, tak musite deti/teenagerov oboznamit so sexualnou vychovou, planovanym rodicovstvom a povedat im ako sa chranit a co robit, ked sa sa stane nehoda. Aby im bolo jasne, ze interupcia je posledna moznost ak zlyha vsetko ostatne a fakt nemaju na to, aby sa o dieta starali.
Adopcie su sice fajn, ale dobre vsetci vieme ako to tam vyzera, a co sa stane ked opustia brany domova.
Ale tu staru p.cu, čo to vedie nemôžem ani vystát.
Akurát som docítala rozhovor s nou www.plus1den.sk/2007/09/08/ine-temy/rozhovor-som-este-panna.html
na jednej strane je na smiech a na druhej na zaplakanie. Ved ona je dokonca aj proti kondomom!
Akoze ta P.ča by sa mala ist radsej liecit ako tu davat rozumi...
Ked podla nej je uz aj kondom zabijanie deti!!!
Uz fakt nemam slov... ako moze byt niekto tak j.bnuty
mas malo rokov ale zmyslas dobre amas pravdu..a etelka tiez....
je top arogantna p... ktora si svoju ritku ohrieva v milionoivom baraciku ale netrapia juludia ktory to decko nemaju ako vychovavat alebo aj ked chcu nemaju ako?
nemam rad takých ludí jak je ona ale čo už..aj takí sú medzi nami..
Inak ked ty nazves niekoho ze je frigidny/to je jedno koho/ tak sa nic nedeje, ale ked ti to niekto vrati tak velice pindas..ze?
Ale Teta Túútúút..Spadla Z Bicykla..Nooooo=DDD
okrem toho, suhlasim tu s niektorimi nazormi, ved 16 rocne dievca sa nedokaze postarat o dieta... hmmm..
proste ta kampan je prehnana..
inak, naozaj odporucam pozriet si v archive tu palbu...
Tam prehlasila ze aj ked zena uziva antikoncepciu ze aj to je vedoma vrazda, a ze aj to by sa malo zakazat.
To uz ma fakt dorazilo.
Cele s tou interupciou je to dole hlavou.
Najradsej by som na nu poslal 20 ciganov, nech ju poradne znasilnia vztrepu, a nech jej sprava nejake decko. A nech si ho vychovava. A ked by porodila, poslal by som na nu tich ciganov znova, a znova a znova. A ked uz by mala v 40tke 12 deti, a zas by dosli ti cigani, potom by sa snad uvedomila.
It, a bodaj by bolo vsetkych 12 deti postihnutych!!
Inak, kam chodi na takto nazory?? do katolickych novin??? ved ani tam to nie je take prehnane... hmm??
1.Mozme brat pravo na zivot?
ale zas
2.Je eticke nutit zeny nechat si dieta ktore nemozu prijat?
Takze je to citliva tema a podla mna ku kazdemu pripadu by sa malo pristupovat individualne. Nemyslim ze ta kampan je zla, ale zas nesympatizujem s nou
"Nemyslim ze ta kampan je zla, ale zas nesympatizujem s nou"
-Praveze ta kampan je jedna obrovska chyba...!
a ked uz ide o to, tak do neviem kolkych tyzdnov to este nieje na tolko vyvinute, aby sa dalo povazovat za "život" => človeka...