aaaaaa zabudol som - u psychologičky som bol aj v predškolskom veku, keďže som neol úplne bežné dieťa, a potom aj v rámci poradne ohľadne zamerania v maturitnom ročníku
Bola som u oboch, ale psychiatra som zatiaľ normálneho nestretla, iba idiotov čo vedia cpať do človeka lieky bez toho aby sa ho snažili reálne pochopiť...
chodievala som ku psychologičke, na odporúčanie triednej... ale nejak sme sa dopracovali k tomu, že je všetko ok a furt som robila u nej rôzne testy lebo ma bavilo to vypĺňať
aaale nechybalo vela a skoncila by som u psychiatra, totizto, ked som prisla na strednu, nemohla som si zvyknut a upadla do depiek a uzkosti, stale mi bolo zle, hlava ma bolela, v hrudi som citila hrozny tlak...rodicia a surodenci uz nevedeli co so mnou, tak volali psychiatra, lenze to bolo cez vianocne sviatky a vsetci mali volno alebo ma mohli objednat az niekedy na februar a podobne, asi bolo dobre, ze ma nemohli zobrat, pretoze hoci po dlhom case, ale predsa, som sa z toho volou dostala a keby som tam sla, tak pravdepodobne by uz zo mna bola troska na AD jooj ale som sa rozpisala
ked som mala 12 a strasne mi jebalo bolo treba navstivit oboch tychto odbornikov aby sa rodicia a riaditelka skoly presvedcili o tom ze so mnou len plieska puberta, a ze mam vyssie iq ako riaditelka s manzelom dokopy sa zistilo ako bonus xD
neviem ktoré odporúčam menej ale je pravda, že odtiaľ často chodia ľudia ako väčšie trosky, než prišli miesto toho, aby pomohli niečo vyriešiť, zdeptajú človeka úplne ._.
Momentálne čítam knihu Normóza a tá je naozaj veľmi zaujímavá, prínosná k tejto téme - odporúčam.
Inak mi teda ešte napadá, že imho psychológia aj psychiatria majú zásadnú úlohu v študovaní ducha (psýché) človeka, len v súčasnosti prežívajú oboje akúsi fázu dekadencie, rozkladu.
Psychológia najmä vo forme akéhosi "populárneho hnutia" - stačí si pozrieť tie časopisy, čo vychádzajú, a uvidíte, že to nemá nič spoločné so serióznou psychológiou. Samé povrchné žvásty.
Psychiatria zas, ako tu niekto už naznačil, funguje ako priemysel na výrobu pacientov. Je hrozne prepojená s farmaceutickými spoločnosťami, tzv. Big Pharma. Niet potom divu, že hlavným riešením pre kohokoľvek, kto hoc aj dobrovoľne príde na psychiatriu, je pchať ich rôznymi práškami a čakať, čo zaberie.
Zaujímavo o tomto fenoméne rozpráva aj Mudr. Jan Hnízdil v prednáške Jak se nestát pacientem. Psychiatrické inštitúcie sú v podstate ako také ŠtB v tom zmysle, že keď vás už raz zaevidujú, už sa tohto záznamu a ich pozornosti len tak nezbavíte.
chodila som k psychologičke pár rokov.... v obdobi najväčšieho nepokoja u nas tam sla so mnou mama ze som "nezvladatelna" a ze mam zachvaty
vzislo z toho to, ze je toho na mna privela, ze mam rpivela povinnosti fungujem ako hromozvod tých dvoch a psychologička mi robila prakticky psychicku podporu
Ako mala som super psyhologicku, aj ked vobec neskusala zistit ci dane veci zvladam horsie z inych pricin, menej neurotipickych ale zasa mozem byt rada ze som schytala ju to bolo taka prijemna ironicka pani, velkych rozmerov, rozvedena matka 6 deti. Co v mojom pripade bolo super lebo ked matka 6 deti, ktorej deti za nou chodili po skole do roboty a ona ich odhanala , ti povie ze proste "vydrz to este rok, robs najlepsie ako vies a ak je najhorsie trieskaj plastovym tanierikom o zem" tak fakt to vie pomoc tomu ze sa neicits ako najubohejsie hovno na svete ktore svojou existenciou len nici ine .)
a naucila ma autogenny trening co je strasne blizke meditaciii...reps. dokazem prejst do meditativneho stavu bez ziadneho "ucenia sa toho" ....
a chcem ist zasa v prahe je take zdruzenie ...neviem ci psychiatricke alebo psychologicke ale venuju sa tomu issue na ktore sa chcem testovat ja akorat si chcem spravit ressearch ci to nemam radsej skusit nejakeho odbornika v zahranici .)
@antifunebracka To netvrdím a myslím, že to netvrdí ani ten pán vo videu. Ide možno o to, začať čítať a počúvať s porozumením.
Je ale dosť takých prednášok, šak len si to pozri (Gøtzscheho myslím, Hnízdil je skôr len taký populárny liečiteľ ).
@antifunebracka + Hovorím z vlastnej skúsenosti a skúsenosti známych. Nikto, koho ja poznám, nepomohli, ale ich účinok bol neutrálny alebo dokonca stav zhoršili svojím mudrovaním v kategóriách diagnóz, bez reálneho záujmu o príbeh pacienta.
Čiže ak poznáš niekoho, komu pomohli, tak sa ospravedlňujem, ale naozaj je to skôr zriedkavé.
Ja som tam šiel preto, aby som mal kľud. Schudol som, lebo som mal problémy s tlakom a už som bol v očiach rodiny anorektik. Skladal som tam farebné pyramídy, dalo mi to veľmi veľa do života.
@thrwtchr POznám nejedného A sry, že nemám čas pozerať hodiny dlhé videá Už len z logického hľadiska ak by psychia3 v živote nikomu nepomohli, asi by už dávno neexistovali. Kopec psychologických porúch vzniká len z nedostatku chemických látok v mozgu, čo lieky ľahko doplnia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Užitočné využitie času a peňazí :/
@plavam_zivotom @Annyejnji asi tak nejak!
Inak mi teda ešte napadá, že imho psychológia aj psychiatria majú zásadnú úlohu v študovaní ducha (psýché) človeka, len v súčasnosti prežívajú oboje akúsi fázu dekadencie, rozkladu.
Psychológia najmä vo forme akéhosi "populárneho hnutia" - stačí si pozrieť tie časopisy, čo vychádzajú, a uvidíte, že to nemá nič spoločné so serióznou psychológiou. Samé povrchné žvásty.
Psychiatria zas, ako tu niekto už naznačil, funguje ako priemysel na výrobu pacientov. Je hrozne prepojená s farmaceutickými spoločnosťami, tzv. Big Pharma. Niet potom divu, že hlavným riešením pre kohokoľvek, kto hoc aj dobrovoľne príde na psychiatriu, je pchať ich rôznymi práškami a čakať, čo zaberie.
Zaujímavo o tomto fenoméne rozpráva aj Mudr. Jan Hnízdil v prednáške Jak se nestát pacientem. Psychiatrické inštitúcie sú v podstate ako také ŠtB v tom zmysle, že keď vás už raz zaevidujú, už sa tohto záznamu a ich pozornosti len tak nezbavíte.
"MUDr. Jan Hnízdil - Jak se nestát pacientem"
"Dr Peter Gøtzsche exposes big pharma as organized crime"
"Forced psychiatric treatment must be abolished"
vzislo z toho to, ze je toho na mna privela, ze mam rpivela povinnosti fungujem ako hromozvod tých dvoch a psychologička mi robila prakticky psychicku podporu
Ako mala som super psyhologicku, aj ked vobec neskusala zistit ci dane veci zvladam horsie z inych pricin, menej neurotipickych ale zasa mozem byt rada ze som schytala ju to bolo taka prijemna ironicka pani, velkych rozmerov, rozvedena matka 6 deti. Co v mojom pripade bolo super lebo ked matka 6 deti, ktorej deti za nou chodili po skole do roboty a ona ich odhanala , ti povie ze proste "vydrz to este rok, robs najlepsie ako vies a ak je najhorsie trieskaj plastovym tanierikom o zem" tak fakt to vie pomoc tomu ze sa neicits ako najubohejsie hovno na svete ktore svojou existenciou len nici ine .)
a naucila ma autogenny trening co je strasne blizke meditaciii...reps. dokazem prejst do meditativneho stavu bez ziadneho "ucenia sa toho" ....
Je ale dosť takých prednášok, šak len si to pozri (Gøtzscheho myslím, Hnízdil je skôr len taký populárny liečiteľ ).
Čiže ak poznáš niekoho, komu pomohli, tak sa ospravedlňujem, ale naozaj je to skôr zriedkavé.