myslis 1.A, 1.B, 1.C alebo 2.A, 2.B, 2.C alebo 3.A, 3.B, 3.C alebo 4.A, 4.B, 4.C alebo 5.A, 5.B, 5.C? alebo kvartu, alebo ine triedy a na ktorej skole? a este ktoreho skolnika a upratovacku? a myslis tie, na ktorych su aj mliekomaty?
@vladis222 no ja žijem teraz rok v rakúsku už to je pre mna !BILINGVáLNE ! a ešte k tomu je moja trieda BILINGVáLNA ..takže väčšinu predmetov máme v angličtine a buduci rok chcem na BILINGVáLNE gymnazium .. takže skúsenosti sú
@lucidiamond fuuu tak ja ti dakujem... celkom si mi pomohla a kolko máš rokou,.? a ozaj taká otázka je tažké sa naučiť neminu ovládať perfektne?(Ja sa ju učím 6 rokou ale necítm sa že by som ju nejak ovladal)a to iste anglina?čo je lahšie?
@vladis222 no ja budem mat 15 ....no tak poviem ti, že ja som sa doteraz neučila nemčinu vôbec pokial som sa neprestahovala sem do rakúska.. a za jeden rok čo tu žijem viem lepšie po nemecky ako moji kamoši na slovensku čo sa učia nemčinu asi 8-9 rokov.. ide o to že tu si nuteny stymi ludmi rozprávat, počúvať ich a pozerat ich tv.. takže ide to rychlo.. a ked budeš v nemecku tak tu nemčinu strašne rychlo dobehneš.. lebo budeš nuteny komunikovat...ale v angličtine nejsom moc dobrá sice sa ju učim 4 roky.. ale tento rok idem aj do londyna a tak..tak dohánam
@lucidiamond je to dobra vec ak ideš z ôsmeho ročníka.. lebo deviaty ročník je v škole len stráta času. myslim že bilingvalne je dobre, lebo sa naucis perfektne ten jazyk
Kamarátka je na bilingválnom g. Výučbu si pochvaľuje. Ale je toho na ňu dosť veľa. Takže asi bude náročná. Ale určite bude dobrá práve v tom,že budeš dosť dobre ovládať oba jazyky.
@lenkaska1 bilingvalne studium na slovensku neni vyslovene zle, ja som tam absolvoval cca 2 roky, isiel som z osmeho rocnika ... mliekomaty boli ale moj nazor je ze ani tie bilingvalne gymnazia nenaucia po anglicky.
Ukoncil som tam studium a isiel som na ponuku studovat do Kanady strednu a mozem povedat ze po takmer roku ktory som tu stravil som sa naucil viac ako za cely cas ktory som studoval od zakladnej skoly az po strednu ale kazdopadne je pravda ze uz z toho bilingvalneho ma clovek zauzivane nejaku anglictinu a je to pre neho lepsi odrazovy bod ako obycajna stredna skola
Chodím na bilingválne, ale na Obchodnú akadémiu, nie gympel... zatiaľ som len v prvom "prípravnom" ročníku, kde na nás hodili 20 hodín anglického jazyka týždenne, ale aj tak sa to dá v pohode zvládnuť. Samozrejme, ďalšie ročníky už budú ťažšie, ale jazyk sa naučiť dá...
študujem na bilingválnom gymnáziu Evanielické lyceum v Bratislave, petržalke 1 ročník a som veľmi spokojný so školou!! je perfektná a môžem iba odporučiť. Nebojte sa slovíčka evanielické, ja sám som katolík a aj veľa spoluźiakov. učia tu aj americký lektori, ktorý tu na slovensku zvičajne strávia 2 roky. Perfektná škola s dlhoročnou bilingválnou tradíviou!! ...btw ma to tam ale už nebaví takže asi odídem veľa projektov a učenia, na to si nechcem zvikať
Ja idem na anglické do Sučian A neskutočne sa tešííím ... Podľa mňa oveľa lepšie ako normálna škola... A prijali ma aj na španielske do Žiliny, ale tam som ísť nechcela. Tam som išla len tak, aby som nemusela ísť do školičky A takže jednoznačne áno!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Možno bilingválne... Ale nebudem zlá teda.
A čo konkrétne by ťa zaujímalo?
@vladis222 ano ovládam, teda snažím sa .. podla mna by si to mal využiť ale je to na tebe
Ukoncil som tam studium a isiel som na ponuku studovat do Kanady strednu a mozem povedat ze po takmer roku ktory som tu stravil som sa naucil viac ako za cely cas ktory som studoval od zakladnej skoly az po strednu ale kazdopadne je pravda ze uz z toho bilingvalneho ma clovek zauzivane nejaku anglictinu a je to pre neho lepsi odrazovy bod ako obycajna stredna skola
v Blave?
na sukromne bilingvalne v prešove
-anglické