ja som Marli, bývam v MT a aj keď je tu skoro vždy škaredšie počasie ako inde tak to mesto milujem, lebo všade naokolo máme kopce a keby nás chcel niekto prepadnúť a zničiť, tak by sa najprv musel dostať cez tie kopce, lebo cesty máme vždy upchaté
Je to veľmi pekné, ba až naozaj krásne mesto. Obyvatelia sú už síce druhá vec ale samotné mesto je skvelé. A žije sa tu dobre a pohodlne. pravdou však je, že keďže je malé, nie je tu všetko čo by som potrebovala a tak chcem žiť na čas kdesi inde.
Ale nebránim sa myšlienke vychovávať tu potenciálne deti alebo tak, fakt je to tu krásne. Akurát teraz som sedela pri rieke a rozjímala
bratislava. nie je ideálna, ale som na ňu zvyknutá a mám ju svojim spôsobom rada. a keď už musím žiť na slovensku, tak som rada aspoň za bratislavu. inde od ba by som mohla žiť už jedine vo väčšom...
Humenné, až keď som odišiel na vysokú preč uvedomil som si ako mi chýba to malé mesto na východe a všetci tí ľudia, rodina, jednoducho to je môj domov a už sa teším ako pôjdem domov najskôr na dušičky
Bratislava - super mesto, chýba tu metro, občas mi vadí obrovský výskyt fízlov, je tu málo opustených miest a miest kde sa dá zašiť, ale inak ju mám rada
@salkoo a mne zas nepridu vtipni ludia jak ty co sa sem j*bu z vychodu a ptm tu len nadavaju na ba, a taki su pre mna sedlaci... a kludne si mysli ze som namysleny blavak, serem na teba
Ja mám na Trnave rada len ulicu kde bývam a jednu uličku v meste.. inak by som pokojne zbalila 6 švestek a utekala kade ľahšie keby ma tu ešte pár povinností nedržalo
Či ti ja viem? To je celé také počudné. Malé mesto. Každý každého pozná. Faloš, samé špiny, kurvy a tak. Ale ak by som mala o prírode, tak to by som nedala za nič!
Púchov - najkrajšie mesto Slovenska sa mení každým dňom - DOSLOVA !!! Extra atrakcie pre turizmus tu nie sú, ale infraštruktúra, prostredie je tu skvelé
dobre poďme všetci jebať do východu, pretože toto fórum sa doslova hemží nadávkami na Bratislavu a západ (ach)
takto to poviem, nie som žiaden hrdý východniar, nie som žiaden hrdý západniar ale hrdo môžem prehlásiť toto: nenávidím ľudí ktorí sa správajú ako sedláci, a gadžujú, ale takých nemám rád ani v PO. A minule som mal skúsenosť z jedným čo prišiel z Bratislavy a na ulici mi vynadal že mám flek na nohavicia a že východ je zaostalý, a že sme šialený (opakujem flek na nohaviciach) ešte so svojim typickým západniarskym prízvukom, a teraz čo, nikde som tu nepičoval do západu, kvôli jednému inviduu... nenávidím keď sa do seba tieto dve časti slovenska navážajú, len preto že niektorí sú drbnut, tak teraz musia byť všetci nie? tak ďakujem pekne.
@poke ani ja niesom hrdy zapadnair vobec ani Slovak hrdy ale neviem co mas s tym zapadniarskym prizvukom , u nas sa hovori tvrdo , na vychode sa nehovori po slovensky.... ked uz teda riesime tieto recove veci.
@mm47 to bol rpíklad, bože ma tu nezlynčujte za to mne sa celkovo páčia prízvuky, je to také typické slovenské, nemám nič proti nim. Chcel som len povedať, že nemám rád niektoré invidua ktoré sa nielen z východu ale aj z iných častí slovenska hrnú inde a hrajú tam najväčších bossov. """"(či už východniari alebo áno západniari)"""" vôbec neškatuľkujem, len vravím, že mi to nehorázne vadí, keď niekto uráža nejakú časť kde bývam, ja hovorím slovensky, síce nie čisto ako sa hovorí v strede Slovenska a nepoužívam nárečie a nemám ani prízvuk, ten spomínaný prízvuk počujem len u starších ľudí a detí, ktorí si z toho robia srandu.
Ešte by som niečo povedal k tomu, ale bojím sa žeby to pre niekoho bolo príliš "východoslovenské" tak radšej pomlčím
Inak musím ťa opraviť, nárečia nie sú spisovné, my dávame prízvuk na predposlenú slabiku, pričom na západe sa hovorí tvrdo. No od spisovnosti majú obidva tieto nárečia ďaleko, preďaleko. Typická, alebo aspoň najviac zachovaná slovenčina je na strednom slovensku, kde zmäkčujú.
ja som sa este nestretol napriklad s tym ze by niekto mal nejaky silny problem s vychodom , ale par krat som sa stretol s tym ze niekto sa divil / zhrozil sa / alebo neviem co vsetko ked som povedal ze som z BA.
@mm47 hej vsak sa to vyrovnava.. ale tak zo SR je tu najdrahsie to je jasne
a to si kde vonku pil? ja som akurat dneska utiekla hrobarovi z lopaty, ked prisli policajti na miesto kde predtym nikdy neboli.. nastastie som sa stihla schovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
-Dolný Kubín-
Je to veľmi pekné, ba až naozaj krásne mesto. Obyvatelia sú už síce druhá vec ale samotné mesto je skvelé. A žije sa tu dobre a pohodlne. pravdou však je, že keďže je malé, nie je tu všetko čo by som potrebovala a tak chcem žiť na čas kdesi inde.
Ale nebránim sa myšlienke vychovávať tu potenciálne deti alebo tak, fakt je to tu krásne. Akurát teraz som sedela pri rieke a rozjímala
Hm.
Ako raz povedala jedna osoba, "dedina s námestím veľkým 1x1 štvorcový" .
Ale nie, no.
Je to tu také všelijaké.
Či ti ja viem? To je celé také počudné. Malé mesto. Každý každého pozná. Faloš, samé špiny, kurvy a tak. Ale ak by som mala o prírode, tak to by som nedala za nič!
A ked mas nejake komplexy z ludi z vychodu nevyvrsuj sa na mne okey?
zapadakov!!!! nič tu nie je , ale mam tu kamaratov takže v pohode
a čo sa okresného mesta týka-no o niečo lepšie. celkom mám rada Nové Zámky,aj napriek tomu,že je to malé mesto a tiež každý každého pozná.
ale inak fasa
takto to poviem, nie som žiaden hrdý východniar, nie som žiaden hrdý západniar ale hrdo môžem prehlásiť toto: nenávidím ľudí ktorí sa správajú ako sedláci, a gadžujú, ale takých nemám rád ani v PO. A minule som mal skúsenosť z jedným čo prišiel z Bratislavy a na ulici mi vynadal že mám flek na nohavicia a že východ je zaostalý, a že sme šialený (opakujem flek na nohaviciach) ešte so svojim typickým západniarskym prízvukom, a teraz čo, nikde som tu nepičoval do západu, kvôli jednému inviduu... nenávidím keď sa do seba tieto dve časti slovenska navážajú, len preto že niektorí sú drbnut, tak teraz musia byť všetci nie? tak ďakujem pekne.
stači?
Ale ani tu nie je zas AZ TAK draho
Inak niekomu si tam pisala o piti ... ja som sice nepil pravidelne niekde vonku ale tak bolo aj to , nikdy som nestretol policajta
Ešte by som niečo povedal k tomu, ale bojím sa žeby to pre niekoho bolo príliš "východoslovenské" tak radšej pomlčím
Inak musím ťa opraviť, nárečia nie sú spisovné, my dávame prízvuk na predposlenú slabiku, pričom na západe sa hovorí tvrdo. No od spisovnosti majú obidva tieto nárečia ďaleko, preďaleko. Typická, alebo aspoň najviac zachovaná slovenčina je na strednom slovensku, kde zmäkčujú.
ja som sa este nestretol napriklad s tym ze by niekto mal nejaky silny problem s vychodom , ale par krat som sa stretol s tym ze niekto sa divil / zhrozil sa / alebo neviem co vsetko ked som povedal ze som z BA.
A este viac ked poculi Petrzalku.
je v nadhernom prostredi a som tam ozaj spokojny a stastny,
uz sa tesim kedy sa tam vratim a este viac nato kedy uz navzdy ostanem
Malé mesto
Málo obchodov
Celkovo nudné
Niektorí ludia sú tu celkom v pohode
Každý každého pozná a potom majú ľudia čo riešiť
Ale mám to tu rada
a to si kde vonku pil? ja som akurat dneska utiekla hrobarovi z lopaty, ked prisli policajti na miesto kde predtym nikdy neboli.. nastastie som sa stihla schovat