Zaujíma ma,či si po rozchode s priateľom resp. priateľkou nechávate darčeky od neho/nej pre peknú spomienku alebo ich vyhadzujete?Záleží to aj od toho či ste sa rozišli v dobrom či v zlom ? Alebo to záleží od cenovej hodnoty predmetu ? Ja si napríklad vše
darčeky si treba vážiť... ak boli darované z lásky a láska už pominula môže pohľad na takýto dar spôsobovať bolesť. Preto odporúčam darček skovať do skrine,ale bo niekde zahodiť za postel,ale nevyhadzovať... určite si to treba vážiť.. a keď pominie smútok,sklamanie,zlosť a všetky emócie spojené s rozchodom.. darček ostane len vec a nie ako spomienka... a ak sa ti tá vec stále páči tak si ju nechaj,ak máš pocit,že môže potešiť chudobné a smutné dieťa-daruj (plyšák napr.)
súhlasím s @corvuscorax , darčeky môžu byť spomienkou na niečo, čo bolo pekné, aj keby sa to posralo...ja škrečkujem dokonca aj lístky z koncertov, ktoré boli čímsi výnimočné, zápalky z barov, kde som čosi prežila, proste ich beriem ako čosi, čo sa mi viaže k podstatnej etape života
ale keby bol ten rozchod teda fakt hrozne zlý, a daný mladík by sa ukázal ako zasraný magor, potom by som si určite užívala ničenie tých darčekov nejakým nepekným spôsobom
@corvuscorax máš úplnú pravdu a keď bude človek starší a na zlé sa zabudne,môže si tým darčekom pripomenúť niekoho koho kedysi miloval.Ja mám odložených kopec vecí a nikdy by som ich nevyhodil.
urcite nie vyhadzovat... dat do krabice a pod postel alebo odlozit ak pohlad na to vyvolava zle spomienky...a neskor po istej dobe, po "zotaveni" to moze byt predmet, ktory pripomenie kopu peknych zazitkov a chvil...
@mizoyka prečo ? ...ja neviem ale mne každé streknutie voňavky pripomenie všetky zážitky s bývalým priateľom....a preto ich po každom frajerovi radšej mením ...viem, že je to divné
@mizoyka rovnako nechápem. Osobne mám hnusnú asociatívnu pamäť, pri vôňach z detstva (2-5 rokov) si vybavím, či sa mi spájajú s príjemnými alebo nepríjemnými spomienkami.
"nechávate darčeky od neho/nej pre peknú spomienku alebo ich vyhadzujete?"
nechávam, rovnako ako spomienky
"Záleží to aj od toho či ste sa rozišli v dobrom či v zlom ?"
nezáleží, podľa mňa je blbosť kvôli nezvládnutému rozchodu sa tváriť že to nemalo aj svoje pekné chvíle, okrem toho ak by som (spomienky=veci čo mi ju pripomínajú) vyhodil, celá tá doba s dotyčnou by sa stala stratou času...
a to by bola škoda.
"Alebo to záleží od cenovej hodnoty predmetu ?"
absolútne nie, nemám žiadny "darček"/spomienkovú vec, ktorá by mala vyššiu (finančnú) hodnotu ako 10 eur, ale o to predsa vôbec nejde.
proste... niečo čo bolo už síce nie je, ale bolo to, a tým pádom to svojim spôsobom stále je. zmenilo to druhého, zmenilo to vás, kúsok, alebo kus, z toho je stále vo vás a navždy bude a tváriť sa že nie je blbosť, tým sa pripravujete o to, čo vám ten druhý dal (nehmotné... zážitky, skúsenosti, možno nové kúsky povahy, myslenia...).
a to čo vám ľudia dajú má vždy nejakú hodnotu. život žijete preto, aby ste ho prežili a z prežitého niečo získali a posunuli sa vďaka tomu ďalej...
(asi sa dosť opakujem, dlho som nespal )
jo, a okrem toho som brutálny "zberateľ", aj tých najväčších hovadín
aj nálepku z chladničky som si vzal, a teraz vždy keď mi na ňu padne pohľad, tak sa usmejem
@17@lojla - lubrikačný gél zaprvé stojí asi 2.50, zadruhé som si vždy myslel že existuje tichá dohoda že je povinnosťou chlapa ho zabezpečiť, keď treba/keď sa chce, a zatretie, dopraj mu trochu radosti, chlapom vraj sex pomáha vyliečiť bôle z rozchodov (som také kdesi začul)
@midnight tento bol trochu drahsi... a okrem toho, utrpelo moje ego, ked som videla tu babu, s ktorou ho teraz pravdepodobne pouziva a nie pre to, ze by bola nejaka krasavica
@lojla - holt, tak je asi dobrá v posteli, no, sú typy chlapov ktoré nevábny zovňajšok prekusnú kvôli krásnej povahe, a sú typy ktoré ho prekusnú kvôli sexu...
@27 aha, az teraz som si vsimla, ze mi to tu jaksi neodoslalo este jeden comment. ze este aby som upresnila ostatne dva body. ze k nam asi ta dohoda jaksi nedosla (v com ovsem nevidim problem ) a este tu vidim jeden konflikt zaujmov: co ked potrebujem liecit aj ja?
@midnight inak, naozaj dakujem za strucneho sprievodcu zmyslanim chlapov len tu je naozaj tazko vybrat kategoriu, do ktorej by mohla ta ktora osoba spadat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ale darčeky si treba vážiť
už som na ňe aj zabudla pomály
ale keby bol ten rozchod teda fakt hrozne zlý, a daný mladík by sa ukázal ako zasraný magor, potom by som si určite užívala ničenie tých darčekov nejakým nepekným spôsobom
táto veta ma úprimne zarazila
Mám uložené maily, správy, dokonca v druhom mobile aj SMSky možno je to už až fanatické ale ja sa tých vecí jednoducho nedokážem vzdať
Taktiež mám plyšáky v posteli, listy odložené a tak..všetko mám niekde
A to bez rozdielu, že či sme sa rozišli v dobrom alebo v zlom. Skôr či neskôr sa i tak pomeríme
na druhej strane mi JE luto lubrikacneho gelu, co zostal unho
"nechávate darčeky od neho/nej pre peknú spomienku alebo ich vyhadzujete?"
nechávam, rovnako ako spomienky
"Záleží to aj od toho či ste sa rozišli v dobrom či v zlom ?"
nezáleží, podľa mňa je blbosť kvôli nezvládnutému rozchodu sa tváriť že to nemalo aj svoje pekné chvíle, okrem toho ak by som (spomienky=veci čo mi ju pripomínajú) vyhodil, celá tá doba s dotyčnou by sa stala stratou času...
a to by bola škoda.
"Alebo to záleží od cenovej hodnoty predmetu ?"
absolútne nie, nemám žiadny "darček"/spomienkovú vec, ktorá by mala vyššiu (finančnú) hodnotu ako 10 eur, ale o to predsa vôbec nejde.
proste... niečo čo bolo už síce nie je, ale bolo to, a tým pádom to svojim spôsobom stále je. zmenilo to druhého, zmenilo to vás, kúsok, alebo kus, z toho je stále vo vás a navždy bude a tváriť sa že nie je blbosť, tým sa pripravujete o to, čo vám ten druhý dal (nehmotné... zážitky, skúsenosti, možno nové kúsky povahy, myslenia...).
a to čo vám ľudia dajú má vždy nejakú hodnotu. život žijete preto, aby ste ho prežili a z prežitého niečo získali a posunuli sa vďaka tomu ďalej...
(asi sa dosť opakujem, dlho som nespal )
jo, a okrem toho som brutálny "zberateľ", aj tých najväčších hovadín
aj nálepku z chladničky som si vzal, a teraz vždy keď mi na ňu padne pohľad, tak sa usmejem
@midnight inak, naozaj dakujem za strucneho sprievodcu zmyslanim chlapov len tu je naozaj tazko vybrat kategoriu, do ktorej by mohla ta ktora osoba spadat
no proste, lutujem to! nie ten vztah, ale ten gel