Mňa by strašne zaujímalo, že ako sa tam dá vlastne dostať, pretože na nete som našla strašne o ničom infošky... Niečo tam bolo o kombinácii jazykov, potom o tom, že ten, čo vie daný jazyk na B2, nemusí robiť prijímačky a pod. Nemá s tým niekto bližšie skú
No takto: Ja som na AJ-FJ a dostala som sa tam tak, že som poslala prihlášku, kópie diplomov z AJ olympiád a kópiu certifikátu z AJ. Mala som vždy samé jednotky na vysvedčení. Oni berú vraj podľa toho. Zobrali ma hneď, no moje spolužiačky mali taktiež jednotky a certifikáty a väčšinu ich vzali až na odvolanie. Prijímačky sa nerobia na žiaden jazyk. PREDPOKLADÁ sa ovládanie jazyka na úrovni B2, ak ovládaš menej, im to nevadí, ale ty budeš mať možno problém zvládať učivo.
@nixxina prepáč, irónia? ja sa nevychvaľujem, len som sa jej pokúšala vysvetliť, ako to funguje v reále, lebo tu na birdzi každý hovorí, že sa sem dá dostať iba z gympla a blabla...
a podruhé, študovala si na všetkých tlmočníctvach na Slovensku, že to vieš takto posúdiť?
@mindyourownbusiness dakujem chcela som pocut názor takého, kto tam chodí... ja by som chcela slovenčina+ anglina... tak to by ma tiež mali zobrať bez prijimačiek, nie? Mám FCE certifikát a samé jednotky som mávala stále a ty si ako zmaturovala? aj na to sa prihliada, ci?
@milka1995 No, ja som zmaturovala na samé jednotky, ale ty tú prihlášku posielaš ešte pred zmaturovaním, takže to im je jedno, že ako zmaturuješ. Kópiu maturitného vysvedčenia im prinesieš až na zápis.
A keď už sme pri tom, slovenčinu neodporúčam Je to straaaaašne ťažké, fakt, nezdá sa to, lebo šak SLOVENČINA, ale veľmi veľa ľudí tie predmety opakuje...
@mindyourownbusiness ojojoj.. :/ ale tak ja žiadny iný jazyk neviem na úrovni B2, mala som ešte nemčinu, ale neskoro som si k nej našla cestu, takže mám smolu... a čo je ťažké na slovenčine?
@paracelsus Keď chce ísť na tlmočníctvo, tak asi jedine na UKF alebo na UK. A okrem toho UKF má ako jediná univerzita zo Slovenska a Čiech certifikát EMT, týka sa to práve tlmočníctva, Google it.
@milka1995 No tí vyučujúci si dávajú poriadne záležať, podľa slov mojich spolužiakov Ale tak zvládnuť sa to dá, len treba makať na tej slovenčine.
@paracelsus Ale veď ja netvrdím, že UKF alebo tlmočníctvo celkovo je nejaká veľká výhra. Ale tak keď to che študovať, nech to študuje. Aký máš problém? Zas to ideme strhnúť na diskusiu o tom, že všetci musia študovať len techniku, alebo čo?
Skús si ešte dobre a pomaly prečítať, čo som napísal a nemýľ si dojmy s pojmami.Hlavne však neprekrúcaj moje slová. Ja sa tuto slečnu snažím usmerniť, aby si voľbu UKF ešte dobre rozmyslela, nakoľko sú mi tamojšie pomery dôverne známe. Na margo translatológie ako oboru z mojej strany nepadlo ani slovo.
@mindyourownbusiness Slečna, stále sme si neporozumeli. Mne je ukradnuté, aké má UKF certifikáty či ocenenia údajne jediná na Slovensku. Ja sa ju len snažím vystríhať, aby si takúto (nešťastnú) voľbu rozmyslela, nič viac nič menej. Prípadne sa ešte zamyslela nad svojím smerovaním k západný susedom.
@paracelsus Veru, nerozumieme si Ja viem, že UKF je celkovo odpad, veď mám vlastnú skúsenosť; len proste vravím, že ten odbor je najlepší na Slovensku a v Čechách práve v Nitre (toť ten certifikát). To je celé.
@milka1995 Nemám najmenší dôvod reagovať na teba útokom.
Môj postoj k UKF, ktorý som tu vyjadril je postavený na nasledovných skutočnostiach. (Len pre upresnenie, študujem tam (žiaľ) už tretí rok.)
Počas môjho pôsobenia na tejto škole som sa stretol s opovrhnutím voči študentom, môj odpor je založený na sústavnom probléme s ubytovaním, byrokratickým školským kolosom v ktorom ľavá ruka nevie, čo robí pravá a nádherným stelesnením chaosu.
Moja averzia je založená na množstve absurdných situácií, ktoré zasiahli priamo mňa alebo som bol ich očitým svedkom.
@milka1995 ahoj ja práve študujem angličtinu a slovenčinu na ukf a som 2háčka
a čo písala @mindyourownbusiness že samé jednotky a certifikáty..tak ja som nemala ani samé jednotky a ani certifikáty a na odvolanie ma vzali a som z obchodnej
a inak slovenčina nie je taká hrozná..ja som spravila všetky skúšky na prvý raz...dá sa to teda zvládnuť
@zeriavka Veď na odvolanie potom zobrali snáď všetkých. Ja som nepovedala že to je TAK ako som to napísala, len som jej uviedla môj konkrétny prípad a chcela som ním ilustrovať, že tam je ten výber študentov asi náhodný alebo čo (vzhľadom na ostatné skutočnosti).
@mindyourownbusiness tak ja som bola stále vyznamenaná, ale úplne samé jednotky som nemala a tuším som tam priložila papier, že som študovala v zahraničí, ale nie som si istá..bola som aj na olympiáde z angliny, ale to som tam nedávala..len som ju chcela upokojiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
@3 so nice ..... aj ja by som chcela mat TAKU KOPU certifikatov
asi si ich urobim
a podruhé, študovala si na všetkých tlmočníctvach na Slovensku, že to vieš takto posúdiť?
na to aby sa niekto dostal do NR na tlmocnictvo netreba zas kopu certifikatov a diplomov a neviem coho vsetkeho ako hovoris
a po druhe, viem o tom dost natolko, aby som to vedela posudit, cize myslim si , ze to co hovorim je dost objektivne
no, veď práve to by ma zaujímalo, že odkiaľ toho toľko vieš
A keď už sme pri tom, slovenčinu neodporúčam Je to straaaaašne ťažké, fakt, nezdá sa to, lebo šak SLOVENČINA, ale veľmi veľa ľudí tie predmety opakuje...
@milka1995 No tí vyučujúci si dávajú poriadne záležať, podľa slov mojich spolužiakov Ale tak zvládnuť sa to dá, len treba makať na tej slovenčine.
Preto jej s čistým svedomím odporúčam poobzerať sa po iných možnostiach.
Skús si ešte dobre a pomaly prečítať, čo som napísal a nemýľ si dojmy s pojmami.Hlavne však neprekrúcaj moje slová. Ja sa tuto slečnu snažím usmerniť, aby si voľbu UKF ešte dobre rozmyslela, nakoľko sú mi tamojšie pomery dôverne známe. Na margo translatológie ako oboru z mojej strany nepadlo ani slovo.
Môj postoj k UKF, ktorý som tu vyjadril je postavený na nasledovných skutočnostiach. (Len pre upresnenie, študujem tam (žiaľ) už tretí rok.)
Počas môjho pôsobenia na tejto škole som sa stretol s opovrhnutím voči študentom, môj odpor je založený na sústavnom probléme s ubytovaním, byrokratickým školským kolosom v ktorom ľavá ruka nevie, čo robí pravá a nádherným stelesnením chaosu.
Moja averzia je založená na množstve absurdných situácií, ktoré zasiahli priamo mňa alebo som bol ich očitým svedkom.
a čo písala @mindyourownbusiness že samé jednotky a certifikáty..tak ja som nemala ani samé jednotky a ani certifikáty a na odvolanie ma vzali a som z obchodnej
a inak slovenčina nie je taká hrozná..ja som spravila všetky skúšky na prvý raz...dá sa to teda zvládnuť