potrebovala by som od Vás drobnú radu. Tento rok končím strednú zdravotnícku a chcela by som ísť ďalej študovať. Rozmýšľala som už nad viacerými školami,najprv to bol fyzioterapeut a najnovšie ma napadlo že by som mohla ísť skúsiť p
tak do Brna musis robit testy TSP ( na filozofickej fakulte, magistersky odbor ) co s psychologiou nemaju nic spolocne.. logicke ulohy. Ak je to kombinovany odbor( fakulta socialnych studii) tak musis spravit SCIO.
» is.muni.cz/prihlaska/info.... .Na SVK potrebna literatura je psychologia, vseobecny prehlad a biologia cloveka, resp. niektore vysoke mozu mat info zverejnene na strankach skoly..
skúšky na psychológiu do Brna pozostávajú z dvoch kôl... po 1. sú to TSP-čka, to sú rôzne logické úlohy zamerané napr. na numerické, symbolické, verbálne, kritické myslenie, priestorovú predstavivosť, kultúrny prehľad... znie to síce dosť komplikovane, ale v skutočnosti sa v pohode dajú zvládnuť ... treba len zájsť na stránku Masarykovej univerzity, vyhľadať si minuloročné TSP a cvičiť si ich... no a na 2. kolo môžeš ísť, bez ohľadu na to, ako Ti tie TSP dopadnú... to 2. kolo je v podstate test z biológie a psychológie... pokiaľ budeš mať ešte nejaké otázky, kľudne sa pýtaj, rada odpoviem, ak budem vedieť vzhľadom k tomu, že minulý rok som sa týchto skúšok zúčastnila aj ja
@anabbel Ahoj, aj ja by som sa zaujimal o studium psychologie na Masarykovej univerzite v Brne, a teda vela o nom neviem, hlavne o sanci dostat sa tam, a tie prijmacky, TSP, da sa na to nejak specialne doma pripravit? co si si studovala pred skuskami? a ta druha skuska z bioly a psychologie bola tazka? z biologie asi len biologia cloveka, vsak? Uff zatial ma nic nenapadne budem velmi rad za odpoved, som uz zufaly z tych vysok vsetkych Ď.
@alexxxboc Ahoj No vo všeobecnosti je dosť malá šanca sa dostať na psychológiu vzhľadom k tomu, že sa na ňu hlási priveľmi ľudí. Ale za vyskúšanie to určite stojí Čo sa týka TSP-čiek, stačí ti, ak si pozrieš verzie z minulých rokov, ktoré sú na stránke Masarykovej univerzity. Ono v podstate tie TSP sú každí rok dosť podobné, takže ak si pozrieš tie testy, čo bývali v predchádzajúcich rokoch, mal by si ich potom v pohode zvládnuť A ten test z biológie ( "len" biológia človeka) bol minulý rok ľahučkí, neviem či maturuješ z bioly, ale ak hej, tak to by ti malo na ten test postačiť. A otázky z psychológie, tie boli ťažké, pretože (čo som nečakala) veľa tam bolo takých, ktoré by sa mali učiť až na výške. Ale kniha Základy psychológie od Mariána Košča je na učenie na skúšky z psychológie veľmi dobrá. Dúfam, že som ti aspoň trochu pomohla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ak vieš tak pls napíš lebo rozmýšlam sám nad psychológiou ako odbor na vysokej.
» is.muni.cz/prihlaska/info.... .Na SVK potrebna literatura je psychologia, vseobecny prehlad a biologia cloveka, resp. niektore vysoke mozu mat info zverejnene na strankach skoly..