Prosim vas, ked je v obchode ( potravinach ) akciova cenovka napriklad na nanuku 30 centov, a pri pokladni ked ho pipnu vyhodi 65 centov, mam narok/pravo ho kupit za 30 centov ? Myslim ze ano, ale nie som si isty. Vie sa mi tu k tomu niekto vyjadrit ?
Bohužiaľ nemáš ani právo ani nárok. Jediný nárok máš vrátiť tovar prípadne zavolať kompetentnú osobu a vec riešiť. Ľudia veľakrát zoberú tovar ktorý nepatrí k danej cenovke lebo je to na regály posunuté, poprehadzované a potom vznikajú takéto nedorozumenia. Treba skontrolovať kód výrobku a kód na cenovke a pokiaľ sedí potom by cenovka mala platiť.
@ubosko presne tohoto som sa bal. a mozu to tam tak dlhodobo mat, stale poprehadzovane / stare cenovky ? Ak by prisla kontrola z obchodnej inspekcie nedostali by pokutu ?
30 centové nanuky by ani cigáni nežrali, zato ich dávajú bielym v akcii....
lenže tebe je to dobré a ulakomiš sa a nakoniec ťa ešte aj odrbú, také originálne slovenské maniere...
@marcello111 hej, neviem aky mas problem. oni ma tam odrbavaju vzdy a nie len mna ale kazdeho , a ked uz mam cely nakup pri pokladni tak sa mi nechce tie veci vracat naspat...., ale ide o princip, ked tam maju cenovku 30 centov chcem ho za 30 centov, a nie 65 centov, a mas uplnu pravdu, je to take typicke slovenske, vzdy sa snazia zakaznika odrbat, s tym absolutne suhlasim, aby hazlici "pseudopodnikatelia " mali na benzin do range roveru ktory kupili na splatky , mal som tu cest navstivit aj kamenne predajne v anglicku a tam ma zakaznik ine prava a postavenie ako tu na sr, rozdiel je citelny, ale to sa musi zmenit, pride to aj sem, mozno aj vdaka ludom ako ja ...toto sa proste nerobi ... P.S. a ten nanuk bol fajnovy tak nepis blbosti
@xy12345
šak si to over kým ešte nie je blok vytlačený, pokladnička ti to povie aká je tam cena, načo čakáš, keď už zaplatiš a potom sa zbytočne rozčuluješ, ak je cena zlá, tak tovar neberiem a baba za pokladňou ten tovar vystornuje, ináč to nezaplatím a môže sa aj posrať...
a aký už len ten nanuk musí byť fajnový za 30 centov to by som rád videl buď je pre koncom záruky, alebo ich nikto nekupuje a potom všetko lacneju aby sa ich zbavili...
ja stále hovorím, čo je lacné, nemôže byť kvalitné a ty keď máš na to tak kupuj take braky....
ja by som v tom reťazci prestala nakupovať...mne sa napríklad stáva, že mi v alberte pri vážení šunky a podobných vecí vždy navážia asi o polovicu viac, než som chcela a ani sa nespýtajú, či toho toľko chcem. a ja potom doma vyhadzujem prebytočnú šunku, lebo jej toľko nikdy nezjem. to ma tiež celkom štve. ale sú obchody, kde toto nerobia, tak chodím do nich.
tak treba sa ozvať a povedať že tam majú inú cenu, nech to vymenia ked tá suma neplatí... a ten nanuk nemusíš ísť vrátiť do mrazáka, ak ti naúčtujú viac ako bolo na cenovke tak povedz, že ten nanuk za toľko neberieš a necháš ho na pokladni... oni ho tam potom vrátia... možno ich po čase omrzí behať stále s nejakým tovarom a ukladať ho na miesto...
tam, kde brigádujem, sa raz dala zlá cenovka na nejaký lievik z dopredaja, na cenovke bol asi o 60 centov lacnejší, ako v skutočnosti stál, a tých 60 centov sa potom muselo doplatiť z trinkgeltov, tá zákazníčka si to proste vydobyla. zrovna vedúca to blokovala vtedy a potom neskôr vravela, že proste musí pre zákazníka platiť tá cena, čo je na cenovke
Ak si ideš niečo kúpiť príklad: Milka čokoládu a na regále je cena 0,79€ a zoberieš si ale 3 a prídeš k pokladni kde ti naúčtujú 1,29€ za každú zo zákona máš nárok na cenu, ktorá je uvedená pri tovare. Proste o tom niet pochýb.
Lebo presne toto sa mi stalo, mal som asi 15-16 rokov a šiel si do Terna kúpiť niečo. Vidím Milku Jahodovú v akcií za 0,89 € tak si vravím, že si aspoň 3 zoberiem. Prídem k pokladni a pani mi naúčtovala dokopy 3,87 €.
A ja som hneď spustil náklad o povinnosti zo zákona o tom ak je tam uvedená taká cena sú povinný mi tovar predať za cenu uvedenú pri tovare a s tým, že si tu počkám aby mi doplatila rozdiel.
A tak chuderka sa išla pozreť osobne a prišla s tým, že zabudli vymeniť cenovku. Ja hovorím, mňa to nezaujíma je to vaša zákonná povinnosť. A tak to teda stornovala, vrátila mi peniaze a ešte sa aj od*bala lebo mi nechala čokolády a vrátila asi 2 eurá
podla mna nemas pravo to kupit za tu nizsiu sumu, aj ked oni maju povinnost uvadzat aktualnu cenu... Samozrejme, nemusis to kupovat, ked nesuhlasis s cenou a mozes na nich inspekciu zavolat...
@danieldevil Netuším ale môžem zistiť... Lebo toto naučil jeden známy v praxi keď som bol s ním v Tescu a kupoval sadu vrtákov lebo boli v akcií za 19,99 €. Naúčtovali mu ale 32€.
Išiel na info a tam to reklamoval a tá slečna chcela, ž3 nech vráti tovar a dajúu naspäť peniaze. Lenže spustil odborný právny výklad a samozrejme hneď mu doplatili rozdiel.
A je to tak ak cenovka pri tovare ukazuje inú cenu máš pravo kúpiť tovar za uvedenú cenu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
lenže tebe je to dobré a ulakomiš sa a nakoniec ťa ešte aj odrbú, také originálne slovenské maniere...
šak si to over kým ešte nie je blok vytlačený, pokladnička ti to povie aká je tam cena, načo čakáš, keď už zaplatiš a potom sa zbytočne rozčuluješ, ak je cena zlá, tak tovar neberiem a baba za pokladňou ten tovar vystornuje, ináč to nezaplatím a môže sa aj posrať...
a aký už len ten nanuk musí byť fajnový za 30 centov to by som rád videl buď je pre koncom záruky, alebo ich nikto nekupuje a potom všetko lacneju aby sa ich zbavili...
ja stále hovorím, čo je lacné, nemôže byť kvalitné a ty keď máš na to tak kupuj take braky....
Ty si tam neni zamestnany, nemas dovod ho vracat naspat do regalov. Od toho su tam robosi.
Lebo presne toto sa mi stalo, mal som asi 15-16 rokov a šiel si do Terna kúpiť niečo. Vidím Milku Jahodovú v akcií za 0,89 € tak si vravím, že si aspoň 3 zoberiem. Prídem k pokladni a pani mi naúčtovala dokopy 3,87 €.
A ja som hneď spustil náklad o povinnosti zo zákona o tom ak je tam uvedená taká cena sú povinný mi tovar predať za cenu uvedenú pri tovare a s tým, že si tu počkám aby mi doplatila rozdiel.
A tak chuderka sa išla pozreť osobne a prišla s tým, že zabudli vymeniť cenovku. Ja hovorím, mňa to nezaujíma je to vaša zákonná povinnosť. A tak to teda stornovala, vrátila mi peniaze a ešte sa aj od*bala lebo mi nechala čokolády a vrátila asi 2 eurá
Išiel na info a tam to reklamoval a tá slečna chcela, ž3 nech vráti tovar a dajúu naspäť peniaze. Lenže spustil odborný právny výklad a samozrejme hneď mu doplatili rozdiel.
A je to tak ak cenovka pri tovare ukazuje inú cenu máš pravo kúpiť tovar za uvedenú cenu