prosim o nazor ludi ktori fakt studuju alebo studentov poznaju... dost vela som pocula o tom ze externe studium je nekvalitne a podradne v porovnani s dennym... je fakt az take biedne?? teraz nemyslim na zabavu na intrakoch atd. ale fakt cisto len na kval
Externe studium = zaplatene studium = pokial platis, tak ta nevyrazime, boli by sme sami proti sebe. Takze k ziskaniu titulu staci viacmenej vydrzat tam chodit.
Klasicke studium: zazijes skutocny studentsky zivot, ak budes mat zaujem, tak sa aj nieco naucis. Inak zazijes akurat tak nekvalitnu vyuku, vyhadzovacky zo skusok, nekonecne byrokraticke natahovacky s neistym vysledkom a vedomosti, ktorych kvalita bude zodpovedat chopnosti tvojho mozgu sa naucit naspamet nejake skripta, ktore v praxi nikdy nevyuzijes.
Popytaj sa vo svojom okoli cerstvo ukoncenych inzinierov, magistrov a inych na pocty : kolko vas nastupilo / kolko vas skoncilo v riadnom termine, alebo aspon vobec skoncilo.
A potom skus pohladat niekoho, koho vyrazili z externeho studia, hoci tam chodit chcel....
Všetko to závisí od toho čo študuješ: ak je to nejaka filozofia apod tak je to jedno tam je to relativne o nicom,lahke,ale do praxe 0bodov. Ak externe studujes techniku, vacsinou neplatis,lebo je to tazke a malokto tam vydrzi chodim /poznam, studujem tak strojarinu/.denni to maju lahsie v porovnani s ext.v tom ze ak by sa neflakali,nemozu neurobit skusku...to je tiez zo skusenosti,: matika .denni spolu s externymi sme robili :a vysledok?
testy boli rovnake,narocnost tiez....a denni budu mat v lete doucovanie,lebo nespravili...vacsina.
Ale to je vsetko individualne, v prvom rade treba studovat co ta bavi, vtedy to prezijes a je jedno akou formou to budes robit, ak mas k tomu vztah,vedomosti budu vysoke.
NO tak Lui2006 chcem ti len povedat ze sa VELMI myslis ak si myslis ze denny to maju lahsie ako externy na SjF. To je s prepacenim dobra chujovina, mal som 5 spoluziakov kt. chodidli na denne a prestupili bo nemholi urobit 2/3 skusok (momentalne maju vsetky) To nevrav ani zo srandy.
Denný či externý, je to jedno, keď chceš štúdium flákať tak ho flákať budeš, či si denný alebo externý. Ja osobne som bol aj denným aj externým študentom a pravdupovediac nevidím v tom žiadny rozdiel. Možno akurát, čo sa týka materiálov, tí denní majú lepši prístup ku skriptám, poznámkam a tak...keďže sú v škole častejšie. Mám tú skúsenosť, že aj keď v prípade externistov sa prednášky odohrávajú len pár krát za mesiac, tak sú väčšinou k veci, kdežto u denných mali síce viacej prednášok a k tomu aj cviká, ale bolo to veľa rázy o ničom, drísty zo skrípt, žiadna prax a pod...
mne staci ako dokaz to co som napisal:pri rovnakych narokoch neurobili tí ,co sa cely tyzden najebavaju na intrakoch a pojem povinnosti je im cudzí.... ale inak suhlasim s Putzig-om. Denní majú možnosti a nevyužívajú ich,viem aj medzi ext.sú hoviadka co chcu len titul,ale potom nech idu na nejake právo alebo také dačo,tam treba len prachy,hlavu nie....aj to viem zo skúsenosti,pracujem v oblasti kde sa to právnikmi priam hemží...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Externe studium = zaplatene studium = pokial platis, tak ta nevyrazime, boli by sme sami proti sebe. Takze k ziskaniu titulu staci viacmenej vydrzat tam chodit.
Klasicke studium: zazijes skutocny studentsky zivot, ak budes mat zaujem, tak sa aj nieco naucis. Inak zazijes akurat tak nekvalitnu vyuku, vyhadzovacky zo skusok, nekonecne byrokraticke natahovacky s neistym vysledkom a vedomosti, ktorych kvalita bude zodpovedat chopnosti tvojho mozgu sa naucit naspamet nejake skripta, ktore v praxi nikdy nevyuzijes.
Popytaj sa vo svojom okoli cerstvo ukoncenych inzinierov, magistrov a inych na pocty : kolko vas nastupilo / kolko vas skoncilo v riadnom termine, alebo aspon vobec skoncilo.
A potom skus pohladat niekoho, koho vyrazili z externeho studia, hoci tam chodit chcel....
testy boli rovnake,narocnost tiez....a denni budu mat v lete doucovanie,lebo nespravili...vacsina.
Ale to je vsetko individualne, v prvom rade treba studovat co ta bavi, vtedy to prezijes a je jedno akou formou to budes robit, ak mas k tomu vztah,vedomosti budu vysoke.
Denny ing. sa s externym NEMOZE porovnavat