je to tak.. no teraz by som si už život bez fb nevedel predstaviť.. nebol by som na dosť vela dobrých párty nebyť facebooku a už len to je pre mňa velké +
chvala bohu za fb..ja si neviem predstavit jednoduchsiu, bezprostrednejsiu a lacnejsiu alternativu, ako spolupracovat s kolegami na projektoch prostrednictvom fb, ked sme vsetci rozlietani po slovensku..okrem daslich xyz veci
@dee99 vidno ze si hotovo a mas uplne vyjebany mozog z hlavy uz lebo ak to sam nevies tak si si mohol vsimnut ze existuju emailove schranky , mobily, icq ale aspon sa nieco naucis ked ti vypadne net nemusis ist na postu ale rovno toho cloveka vytocit
@barky prečo si komplikuješ život a už len s princípu hejtuješ facebook? radšej klikneš o par krat viac na mail len aby si mohol hrdo povedať že nemáš fb? komunikácia cez mail je zdlhavá a icq má už málo kto..
@dee99 no neviem, ja pri komunikacii mailom kliknem na ikonku, zacnem pisat meno, hned mi to vyhodi koho potrebujem, kliknem nizsie, pisem, kliknem dovidenia..mail u mna tvori asi 80% komunikacie a nepovedal by som, ze je prave zdlhavy
lol. minula bola zavisla na icq. predminula na smskach, kedy sa vyhadzovali kvanta penazi za to..
preco sa kruto krute branit niecomu co mi evidentne ulahci v mnoho veciach pracu, komunikaciu a v neposlednom rade sa k tebe dostane aj celkom dost uzitocnych informacii? fb je viacmenej len o tom, co povolis sama sebe, aby sa ti zobrazovalo. (okrem reklam, ale tie su uz vsade a tych tam zas az tak moc nieje)
vobec na FB nečekujem, kto si ma kedy vyhodil či nevyhodil z priateľov, ani drby o tom, kto kde s kým kedy bol
podľa mňa je fejzbúk strašne užitočná vec v tom, keď napr. potrebuješ zohnať kontakt na niekoho, nejakých ľudí na spoluprácu a tak....a vlastne to máš bez toho, aby si musel od 30tich ďalších ľudí pýtať kontakty
jasné, že všetko fungovalo aj pred fejzbúkom, ale keď sa na to pozeráš takto, tak všetko fungovalo aj pred tým, než vynašli elektrinu
neviem, podľa mňa ak niekto nepresedí bezúčelne pred fejzbúkom celé dni a neposiela ti mrte veľa žiadostí na hry a podobné hovadiny, nepokladala by som ho za čisté zlo
@trdelniiiq ved ale máš rozdiel písať si s 3 luďmi cez mail a niekde cez sociálnu sieť hlavne keď chceš kecať dlhšie a nie povedať len pár dôležitých vecí
@dee99 ja fb mám a aj ho používam lenže to čo si napisal v prvom príspevku bolo ako od 14 ročnej pičky čo tam nonstp sedí.a život bez neho si predstavit viem.. je dbry kvoli skole lebo sa tam dá toho vela najst kedze je tam studijna skupina .ale to co si napisal ty je hotovo
ja chodím na fb len kvoli pár desiatkam ľuďom, ktorí nemajú skype no proste na skype som ako doma nejako na fb nie som závislá a existuje bilión iných stránok na komunikáciu :p ja vlastne na počítač mám strašne málo času no
@likeameme uprimne? podla mna skor skodis sebe, ako si robis dobre, tym ze nemas FB, proste ja ten FB mam, lebo je to pre mna centrum vsetkych info, nemusim cekovat milion straok, ale mam tu to vsetko na jednom mieste a lepsie sa mi dohaduje cez FB ako cez mobil, lebo nemam stale kredit predsa. Aj školske veci sa preberaju tu, tazko prehovorim mojich 30 spoluziakov aby spolu komunikolo cez mobil alebo nejako inak. A o vsetkom moznom sa dozviem cez FB, takze ja to beriem skor ako plus a nie ako minus, zavisi od toho ako clovek to FB pouziva to je ako s ohnom, ohen je dobry sluha, ale zly pan, podobne aj Facebook
Facebook nieje zly pokial tam nemate niekoho kto vas len rozculuje blbostami v statusoch alebo viac nespravnych alebo skorej neuzitocnych ludi,isto trosku lepsie ako pokec a jeho zvrhlici..
@likeameme niečo také, že prečítať si po sebe čo som napísal, to nepoznáš? aby si potom nebol/a za chuja? lebo toto nie je len zlá gramatika, tam ti normálne chýbajú kusy slov a až na 3tí krát som pochopila o čo ti vlastne šlo -.-
osobne som preferoval icq/skype ale podvolil som sa móde a som na FB, hry nehrám ale sem tam teda viac než sem tam status a pravidelne tam hádžem pesničky a komunikujem asi tak s 10 ľuďmi čiže život bez FB si kvalitne predstaviť viem
jedna škoda, že je tam o nás až príliš veľa a človek to nevie ustrážiť
nemam FB konto a som s tym spokojna.. ked nieco riesim, zdvihnem mobil a zavolam, alebo osobny kontakt... pokial ide o kamaratov v zahranici, tak gtalk alebo icq
no neviem.. ja na FB som už dobrých 4 a pol roka a nikdy sa odtiaľ nevymažem, jednoducho je to jedna z najlepších foriem komunikácie, a ešte k tomu zadarmo.. ale dosť využívam aj viber, gtalk, e-mail, skype a podobne.. vlastne moje účty za mobil zvyčajne nepresahujú viac ako 15, max. 20 evry a z toho je 8 evry internet ktorý mi šetrí plno prachov za smsky
ja používam ICQ, skype a gmail. Wow, ľudia, som prekvapená, koľkí nemáte FB! Ani ja ho nemám asi tak 2 roky. A nechýba mi, len ma mrzí, že v mojom okolí je dosť veľa ľudí, ktorí žijú vo svete FB a radšej sedia pri ňom, akoby mali niekam ísť. Radšej budú dávať každých 5 min nový status atď. FB je ale dobrá vec, len sa mi to zhnusilo... tie statusy dookola...babenky si pridávajú neviem aké fotky svoje a čakajú, ktorá koľko like-ov dostane a koľkí chlapci napíšu, ako by ju strašne poje.... a tak...no proste des....
Zrušila si si facebook tak o tom hneď zakladáš anketu? (Srandujem, ja som hneď na to písala blog ) Nechýba to. Prečo by aj malo? Sociálne siete robia z ľudí asociálov a už len fakt, že z toho, že niekto nemá facebook sa robí veda hovorí dosť o našej spoločnosti. Radšej si vyjadrím názor na Birdzi a posťažujem sa v blogu ľuďom, ktorých nepoznám, akoby som sa mala vyplakávať o každej somarine v statuse.
nie som veľký fanušik tej sociálnej siete, ale keď potrebujem pomôcť a niečo od ľudí, som si istá, že tam budú, že vždy tam niekto bude, a celkom ma potešila reakcia, že sa nezabudlo na icq, ktorý používam už roky rokúce až do teraz, a dokonca gmail je podľa mňa omnoho lepší, už len tým, že je tam menej reklám, ale keď ľudia už majú fb, nič iné nechcú, pretože tam je asi ozaj všetko, aj to, čo tam mať nechcete. Takže niekedy treba ísť proti prúdu, veď je to omnoho ľahšie
Fb je skvelý nástroj na komunikáciu, ale časom to mnohým ľudom prerastie cez hlavu. Dlho som uvažoval a včera som usúdil, že si spravím experiment a deaktivujem si fb dovtedy, kým odtiaľ nebudem naozaj niečo potrebovať a nielen sledovať somariny a strácať čas.
A k téme: odkedy som v prahe tak som začal vo veľkom používať skype a mobil ustúpil trocha do ústrania..
Ja som na FB ani nie dva roky a chodim tam, iba ak je to nutne, napr. že sa chcem s niekym dohodnut alebo zasmiat na nejakom statuse. Inak to je uplna somarina. Pretym som chodila na pokec, ale tiez som za chvilu skonceila, lebo na pokeci mi pisali iba 18 rokov a vyssie. Takze tak.
Chodím na FB pretože sa tam môžem zadarmo dohodnúť o stretnutí, môžem si pozrieť fotky kamarátov s ktorými som dlho nebol, Dokonca ľudí ktorých som nikdy nevidel, ale vĎaka FB, viem o nich takmer všetko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Mobil, gmail, birdz a osobny kontakt
ešte šťastie, že mám paušál, lebo niekedy si moje naliehavé maily ani neprečíta
lol. minula bola zavisla na icq. predminula na smskach, kedy sa vyhadzovali kvanta penazi za to..
preco sa kruto krute branit niecomu co mi evidentne ulahci v mnoho veciach pracu, komunikaciu a v neposlednom rade sa k tebe dostane aj celkom dost uzitocnych informacii? fb je viacmenej len o tom, co povolis sama sebe, aby sa ti zobrazovalo. (okrem reklam, ale tie su uz vsade a tych tam zas az tak moc nieje)
podľa mňa je fejzbúk strašne užitočná vec v tom, keď napr. potrebuješ zohnať kontakt na niekoho, nejakých ľudí na spoluprácu a tak....a vlastne to máš bez toho, aby si musel od 30tich ďalších ľudí pýtať kontakty
jasné, že všetko fungovalo aj pred fejzbúkom, ale keď sa na to pozeráš takto, tak všetko fungovalo aj pred tým, než vynašli elektrinu
neviem, podľa mňa ak niekto nepresedí bezúčelne pred fejzbúkom celé dni a neposiela ti mrte veľa žiadostí na hry a podobné hovadiny, nepokladala by som ho za čisté zlo
a ešte stalujem jedného oného
(tiež nemám F
jedna škoda, že je tam o nás až príliš veľa a človek to nevie ustrážiť
ale zide sa to niekedy ked organizujeme nieco viaceri, napise sa hromadna sprava a vsetci vidime komnukaciu, ale to je raz za cas.
@Barky môj milovaný si odhadol
chatovacich programov je mraky a stranok.
Mozes si vybrat ICQ ,skype,birdz,pokec,gmail.
alebo mobilna komunikacia cez sms.
*ale da sa to nastavit ,aby to nevideli.
A k téme: odkedy som v prahe tak som začal vo veľkom používať skype a mobil ustúpil trocha do ústrania..
Zbližuje to ľudí, no zároveň aj oddiaľuje.