ja som bola tiež asi posledné 2-3týždne tak "striedavo" chorá.. chvílu nádcha, potom hrdlo, potom kašel pár dní.. tiež som nebola u doktorky ani nič.. len čaje a tak.. a teraz ma zvykne ráno hrdlo poblievať ale cez deň to prejde.. ale už mi je v podstate fajn.. o dosť lepšie ako pred 2 týždňami..
tak si myslím, že nič vážne by to nemalo byť ani u teba a aj to cestovanie by si mala v pohode zvládnuť.. (v piatok som večer behala po vonku trocha v krátkom tričku po daždi.. ehm.. ale nič sa mi nezhoršilo.. )
kúp si vit.C tabletkový lebo z ovocia sa všetok nevyužje len málo ja keď som chorý resp. viem že niečo lezie dam 2tabletky a úplne pohode ešte ta to aj naštartuje alebo ešte šum. magnezium týmito liekmi nemôžeš absolútne nič pokaziť Zdravé uzdravenie
Teplotu mas stale... Pri teplote o jeden stupen vyssej, ako je normal, co je 36,5 hovorime o zvysenej teplote, co znamena, ze sa ti zaktivizovali protilatky. Az pri teplote nad 37,5 mozme hovorit o horucke...
ale dopuce ja sa nalievam theraflu panadol gripom coldrexom od utorku vecera celaskonu zerem 1000mg kazdy den cesnacky som pozrala az hriesne vela a furt nic
@trdelniiiq myslis ze ten sprej je lepsi ako tabletky? strepfen teraz mam lebo mne je z polky tabletiek na hrdlo zle tak si az tak vyberat nemozem ale z orofaru tabletiek mi tusim nebyvalo
prechladnutie, alebo po lekarsky "gripalny infekt" - ako pocuvam to ma teraz kazdy druhy... no co ti poviem, cajiky, ovocie, postielka... ved to poznas, a to ze sa to taha dlhsie znamena, ze ta to chytilo trochu viac. Ale ci sa ti to neskor "dojebe" alebo prejde na nieco ine, to proste nemozes vediet. Ked sa budes tvarit, ze to prejde samo, ze v takomto pocasi chodit von tak, ze ta ofukne, a pit to pivo, na ktore ti zostane, sa nemozes cudovat, ked z toho bude dobra angina, chripka, a podobne srandy... cize potom je jedno, ci to bude virusoveho, alebo bakterialneho povodu...
@najivna nvm..ja som prisiel do lekarne, ze mam uplne opuchnute hrdlo, cervene, nemozem preligat a ze sa mi tam spravili aj nejake hnisave hrbolceky..a tetka mi povedala, ze toto je najlepsie, co mi moze dat bez receptu..tak som vzal a pomohlo..tie farebne cukriky ako strepfen, tantum verde atd som nikdy nebral tak ti neviem povedat..
a tiež mi opuchli oči brtálne, nemool som sa nadýchnuť a potom to "prešlo" a to bolo asi pred dvoma tyždňami a stále to doznieva, ryhám, soplim a som unavený stále :/
Mne to všetko vyštípal liter zázvorového čaju ( z čerstvého zázvoru). A na bolesti hrdla skutočne Orofar ( alebo aj Septolete - tieto dva sú vraj z toho, čo je na trhu, najsilnejšie).
takúto chorobu : D som čakala nejakú maláriu alebo čo
a ZÁZVOROVÝ ČAJ!! ono to vyzerá ako pičovina, ale normálne si kúp čerstvý zázvor, zalievaj ho vodou a pi, brutálne ťa to vylieči.. ja som bola za posl. mesiac dvakrát chorá, v práci sme mali epidémiu, s 39 horúčkami som pracovala a zázvorový čaj nás všetkých dal dokopy vždy...
ja takéto stavy liečim tak, že zaleziem s aspirínom pod perinu, nevystrčím odtiaľ ani nos, parádne sa spotím, síce potom práve nevoniam, ale to sa dá rýchlo napraviť a pomáha to
v prípade potreby sa postup opakuje do úplného vyliečenia, udržiavajúc sa stále v teple, pijúc bylinkové čaje s medom a prípadne aj spomínaný cesnak
@vladqog ja tiez to ked som chodila na preventivky a bolo mi treba tlak merat tak som chodila iny den specialne na to lebo ja vidim doktora a som na plafone
naposledy som bola chora ehm august 2010 takze sa tiez nestazujem
@h8u presny recept? mam asi 4 take nohy z toho doma co s tym? ako casto a kolko toho treba pit?
@mielikki v stredu idem suomeen vidis to O__O to by mi mohlo pomoct len uz by som tam rada isla zdrava lebo mam pocit ze ked som to za 5 dni lezania a liekovania nevylezala tak ma nezachrani uz ani sauna a mamin zazracny horuci mehu ktory vylieci asi aj mor
@najivna proste zober taký kúsok ja neviem.. asi 5 cm na dĺžku, na na šírku.. ono to je v podstate jedno koľko, čím viac ho dáš, tým bude silnejší (štiplavejší), ale aj účinnejší.. ošúp ho, nakrájaj na malé kúsky.. zalej vodou a nechaj trebárs 5 min. luhovať.. nie každý má rád chuť zázvoru, keď ti to príde hnusné daj tam kopu medu a citrónu a premôž sa, ja som ho nenávidela a teraz ho milujem, jak som si naň zvykla nemusíš to vyberať tie kúsky potom, normálne to pi aj keď to je v tom hrnčeku, nech sa ti to viac luhuje
a čo najčastejšie, sprav si toho tonu do termosky trebárs a stále popíjaj..
a inak ešte strašne pomáha, keď si proste povieš, že do vtedy a vtedy proste budeš zdravá a musíš byť zdravá a naozaj tomu uveríš, stará dobrá autosugescia
ja som sa takto tiež držal na vitamínoch a pod. držal som tak dlho že som mal až červene "monokle" pod očami ako keby ma niekto zbil nakoniec som išiel doktorovy a predpísal mi antibiotika ale fungujem dalej bez marodky a je mi lepšie
to mas take ako ja niekedy ma bije iba teplota den aboo dva....caj vela vela a este viac pod perinou furt kym sa zomna neleje cesnak v pripade ze hrdlo kloktam slanu vodu a an teplotu cucoriedkovy kompot stahuje tepotu velmi chuti a podporuje chut do jedla..atd atd ja zasadne "babickine" recepty
ked vela smrkam abo mam zapchaty nos prelievaam si slanu vodu cez nosne dierky...jednoznacne ucinne len som to raz neodhadol s koncentraciou soli tak som to rozdychaval chvilu ale tak ja si potiahnem aj finsky dych takze no problem
liec sa doma, jedz vela vitaminov(hlavne C), teplo, caj, klud. Ked neprejde teplota do par dni, tak chod za doktorom, potom moze byt nejaky serioznejsi zapal.
@22 súhlas, zázvorový čaj robí zázraky so mnou keď som prechladnutý alebo pod., behom dňa dvoch somv poriadku
inak veľa lež, oddychuj a pi čaju aby si vyplavovala škodlivé látky zo seba, a dávaj pozor aby ti to z hrdla neprešlo na priedušnicu a aby si nezačala kašľať, ale myslim, že tá Kaloba je fajn
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
potom caj, caj, caj, caj, caj
kupim si theraflu, fukam nos a do hrdla si tusim 2-3x denne striekam orofar s lidokainom a do tyzdna-dvoch som opat ako znovuzrodeny
tak si myslím, že nič vážne by to nemalo byť ani u teba a aj to cestovanie by si mala v pohode zvládnuť.. (v piatok som večer behala po vonku trocha v krátkom tričku po daždi.. ehm.. ale nič sa mi nezhoršilo.. )
@trdelniiiq myslis ze ten sprej je lepsi ako tabletky? strepfen teraz mam lebo mne je z polky tabletiek na hrdlo zle tak si az tak vyberat nemozem ale z orofaru tabletiek mi tusim nebyvalo
ale nastastie nebyvam nejako casto chory, max raz do roka a niekedy ani to nie. Skor mavam rozne typy alergie...
a ZÁZVOROVÝ ČAJ!! ono to vyzerá ako pičovina, ale normálne si kúp čerstvý zázvor, zalievaj ho vodou a pi, brutálne ťa to vylieči.. ja som bola za posl. mesiac dvakrát chorá, v práci sme mali epidémiu, s 39 horúčkami som pracovala a zázvorový čaj nás všetkých dal dokopy vždy...
v prípade potreby sa postup opakuje do úplného vyliečenia, udržiavajúc sa stále v teple, pijúc bylinkové čaje s medom a prípadne aj spomínaný cesnak
naposledy som bola chora ehm august 2010 takze sa tiez nestazujem
@h8u presny recept? mam asi 4 take nohy z toho doma co s tym? ako casto a kolko toho treba pit?
vidíš, nemáš k dispozícií saunu? Nejaká stará fínska múdrosť vraví, že čo nevylieči sauna, to už nevylieči nič
a čo najčastejšie, sprav si toho tonu do termosky trebárs a stále popíjaj..
no ale uvidim ako zajtra uz pojdem do skoly aj vsetko a ak mi bude horsie tak vecer pojdem na pohotovost
inak veľa lež, oddychuj a pi čaju aby si vyplavovala škodlivé látky zo seba, a dávaj pozor aby ti to z hrdla neprešlo na priedušnicu a aby si nezačala kašľať, ale myslim, že tá Kaloba je fajn
úprimnr Ťa ľutujem, že okrem toho, že si chorľavá,
si aj poriadne sprostá a vulgárna !
No, ale aj tak Ti poradím s bolesťami hrdla:
Do 2dcl pohára s vlažnou vodou daj si 2 polievkové lyžice morskej soli a nakvapkaj 10 kvapiek eukalyptového oleja a aspoň 6-8 krát denne kloktaj.
Už po pár hodinách pocítiš úľavu a nemusíš s každým " PRD " utekať k lekárovi a ešte k tomu keď Tvoja je ďaleko v p... !!!
Skoré uzdravenie.
Od 38 °je už horúčka.