Ja som si vybrala tiež ruštinu a som šťastná prešťastná. Nie je to ťažký jazyk a navyše ak máš prvý jazyk anglinu, tak rj využiješ. Aj budeš mať na západ a rj na východ.
Ruština je ľahká, ale strašne sa mi ten jazyk nepáči. Takže by som si vybrala nemčinu na 100% aj ked sa mi zdá ťažšia, čo aj je. Nemám ju rada a blá blá ale proste nemčina!
Vyber si Ruštinu! je to predsa len slovanský jazyk a bude sa ti to učiť lahšie... ja osobne chodím na Nemčinu a anglinu ale tá nemčina to je taká hovadina jakú som ešte v živote nevidel :/
poviem vam ja mam prvy jazyk EN, tu sa ucim uz 7 rokov, druhy jazyk mam RU a tu sa ucim 3/4 roka...a este sa samovzdelavam DE asi polroka...a poviem vam ze je to skvele....anglictinu ovladam velmi dobre (este nie perfektne) rustinu som sa za ten 3/4 roka naucil tak ze by som sa s rusom vedel dohodnut ako turista a DE viem zatial tak, ze viem poskladat par viet...Rozhodne si vyber rustinu...lepsie sa ti bude ucit, minimalne polovica je podobnych a stvrtina rovnakych slov ako mame my...je sice pravda ze sa bude mylit gramatika trosku pretoze mas urcite navyky zo slovenciny a podobne ale to sa naucis....
...nemôžem si pomôcť cez všetky vyššie napísané dôvody..ruština mi je taká nesympatická.... nemčina je super.....treba si nájsť k tomu vzťah a bojovať všetko sa dá potom zvládnuť.vlastná skúsenosť...čím viac som si andávala na nemčinu tým to bolo horšie..teraz mám faj profesorku a mám ju normálne aj rada
Ruština. Ale za tú hlasujem kvôli tomu, lebo neznášam Nemčinu. Ak nemáš odpor k Nemčine tak si vyber tú, budeš mať lepšiu možnosť uplatniť sa tu na Slovensku, ale aj v Rakúsku a v Nemecku.
jednoznacne nemcinu rustinu nikde neviuzijes ludia sa ju iba ucia lebo si myslia ze je lahka a hovorim ti ze to neni, ma svoje najlepsie dni za sebou, neviuziva sa skoro vobec a viucuje sa iba v byvalych sovietskych krajinach taze upne nanic nemcinou sa dohovoris vsade na vsetych kontinentoch rustinou skoro nikde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
osobne sa učím NEM pretože RUS nieje šanca čo je škoda, naučíš sa tam azbuku nieje základy a už to pôjde, veľa ľudí vraví že to to učí ľahšie .
Je to až tak ťažké si nájsť staršie fóra? Tak je?
» www.birdz.sk/forum/aky-jazyk...
» www.birdz.sk/forum/aky-by-st...
» www.birdz.sk/forum/ktory-z-t...
A ďalších x ďalších!!!
urcite skorej vyuzijes NJ,ale je o dosť ťažšii
pokial ju nechces pouzit v praxy tak rustina, len bacha, trosku su podzadu v porovnani (system, vzdelanie, ....) nemecke krajiny trochu v pred