My sme mali na franine tiež takú "eco-friendly" tému, o našom environmente, kde žijeme, čo sa nám tam páči, 3 veci, čo by sme zmenili a ako by sme to akože menili.. Ale v pohodičke to bolo..
no @tenario ... ja nie som zhrozeny....ja som total extra nasraty... :- disappointed:....to uz aky kokot mohol taku temu vymysliet......a anglictinari mali aku lahku....TOTO UZ CO JE....dpce....ledva to napisem po slovensky a ne po nemecky..... a kolko si mal slov???
Tomu slohu som nechápal. Nemčinárom je.li hento o životnom prostredí a anglinárom kua že Slovensko. A ešte si aj mohli vybrať o jakom meste budú písať...Je to totálne v prdeli...Takže neminu som nespravil no...Mal som asi 40 slov...
Inak kamarat si dobre zariadil anglictinu odfotil si test domobilu zaviedol emaulove konto a poposielal otázky na email ... rozdal 4rom ludom mne a ešte nwm komu a sme mu posielaly odpovede a kráása a určite to napisal
mne sa podarilo na sloh napisat okolo 174 slov.....ale take blbe vety som tam pisal ze sa nebudem cudovat ked mi to neuznaju.....dpce ved po slovensky by som na to nevedel viac napisat a nie po nemecky......
- a ja este srandujem rano ze bude tema typu "Zivotne prostredie na Islande a ich vplyv na zivot tucniakov"
No tak nech si naseru na tom ministerstve...u nas polka triedy mala sotva 90 slov...
Ja som tam horko-tazko naskrabal neakych 140-170 slov...do poslednej minuty...ale tu anglictinu by som aj ja v pohode napisal, aj ked som nemcinar....tomu sa povie vysmech...
ja som mal anglinu a test sa mi zdal byť relatívne ľahký, boli tam aj ťažké veci ale dal sa... aj téma na sloh bola ľahká... ešteže nie som nemčinár, tá téma na nej bola fakt strašná..
no prehnali to, to je pravda... Ale berte to tak, ze nieco lahsie muselo byt, nenadavajte na anglinarov, oni za to nemozu... Inak pred niekolkymi rokmy bola zas na anglinu tema eutanazia a na neminu nejaka lahka pixovina a nikto sa neztazoval...
@19 ja na anglictinarov nenadavam....ja im to doprajem....ale nadavam na to nase blbe ministerstvo...ja viem ze ty to tak vazne neberies lebo este nematurujes...ale ver mi ze aj teba by to poriadne nasralo
To,že to bolo ťažké je pravda,ale ja som nemal problém.Napísal som do 200 slov.
A sranda je v tom,že kamarát pred slohom žartoval,že keby nám tak dali niečo o životnom prostredí.... a predsa dali.
Využíval som vety typu ie Natur braucht uns nicht,aber wir brauchen die Natur...proste som pospomínal na cvičné slohy a otázky na ústnu maturitu a spomenul som si aj na odborné slovíčka.Čiže u mňa sloh dopadol dobre.
Ale prosím vás,neviete mi hodiť link na nejakú stránku,kde je celý monitor aj s odpoveďami?
ano,jasneee anglinari mali lahky list....maturovala som z B2 urovne, mali sme composition,coz nebolo tazke,ale zato sme mali neuveritelne tazky test... clovek sa jebe 5 rokov na bilingvalnom gymnaziu s anglictinou a niekto z ministerstva si zmysli,ze da test na urovni native speaker... takze s tymi vyrokmi o "lahkej angline" by ste si to mohli premysliet....
hej kamaráti.Nepoznáte náhodou nejakú stránku,na ktorej je zverejnený test zo Sloviny a Neminy aj s odpoveďami?Chcel by som si zistiť čo mám dobre a čo zle .
no ja som pisala anglinu ale podla mna by mali davat rovnake temy pre anglinu aj neminu....bolo by to lepsie....lebo raz maju lahsiu temu ANJ a raz NEJ ....a najhorsie je to ked niekomu ta tema nesadne......je to blbe....
Lahsiu temu nemohli dat, cely treti rocnik sme brali Umweltschutz takze v pohoode a este v pondelok sme si robili srandu nasa fraza Mull sortieren pouzivana v kazden odpovedi ze to tam dame a vyslo nam to a to sme si v pondelok pvoedali aj slovicka k tomu na hodine a temu sme vedeli cca 5 imn vopred nam dali profaci cas takze sme sa aj poradit stihli a celu ruku popisat slovickami z poznamok. Lahoda, ale k testu sa nevyjadrujem a posledna uloha amen tma, a druhy odposluch nech idu dpc.
tiez si myslim ze lahka tema....a ani nepotrebujes nejake velke slovicka urobis si z toho nejaky obkec a mas ...aj ked my sme Umweltschutz brali ale aj tak mi to bolo na h...
mna by tiez zaujimalo ktory pojebany CURAK vymyslal tu temu na nemcinu...som myslela ze ma porazi.o zivotnom prostredi,vplyve a neviem akej sracke este neviem hovorit po slovensky,nie to po nemecky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ale čo ten monitor??..tá posledná úloha..
ľutujem nadstavbárov..
vymyslieť tému po slovensky..
a preložiť aj do nemčiny aj do angličtiny
a bolo by to spravodlivé pre všetkých..
toť môj názor..viac sa už o týchto maturách radšej nevyjadrujem (neprospieva mi to psychike )
- a ja este srandujem rano ze bude tema typu "Zivotne prostredie na Islande a ich vplyv na zivot tucniakov"
- a skoro som mal pravdu
a nemcina ze tiez bola dost tazka...
Ja som tam horko-tazko naskrabal neakych 140-170 slov...do poslednej minuty...ale tu anglictinu by som aj ja v pohode napisal, aj ked som nemcinar....tomu sa povie vysmech...
A sranda je v tom,že kamarát pred slohom žartoval,že keby nám tak dali niečo o životnom prostredí.... a predsa dali.
Využíval som vety typu ie Natur braucht uns nicht,aber wir brauchen die Natur...proste som pospomínal na cvičné slohy a otázky na ústnu maturitu a spomenul som si aj na odborné slovíčka.Čiže u mňa sloh dopadol dobre.
Ale prosím vás,neviete mi hodiť link na nejakú stránku,kde je celý monitor aj s odpoveďami?
k umweltschutz by som cosi napisala.../ale ako sprachdiplomant nechcem machrovat /
ale odpovede spravne by mali byt na test (45) 1D 2B 3A 4A 5C 6B 7C 8C 9A 10C 11B 12B 13A 14F 15D 16G 17A 18C 19E 20B 21D 22B 23D 24A 25B 26C 27B 28D 29A 30A 41J 42F 43A 44C 45G 46B 47I..
a slovina s odpovedou :
» pokec.azet.sk/SysMatrix007?sh...
Keď sa budeš učiť mauturitné témy,tak ťa neprekvapí nič.