Nemáte s ňou niekto skúsenosti? Nám o nej rozprávala profesorka, ide o to, že si môžte vybrať predmet z ktorého nematurujete a budete mať z neho nepovinnú maturitu a okrem toho môžete aj po vytiahnutí otázky vraj povedať, že teda nechcete maturovať. Na to
no o to , ze aj po vytiahnuti otazky mozes povedat " nie" neviem aspon na nasej skole sa to urcite nedalo, ja len viem, ze si ju mozes v pohode zrusit aj den pred tou maturou alebo mozno neprist ale nie povedat im tam nie pked si vytiahnes otazku niesme v cirkuse
a da sa maturovat len z tych predmetov co su na skole, z ineho nemozes.. mozno inde sa to da nvm , u nas sa to nedalo
nepovinna maturita je v tom, že maš jeden predmet navyše, na ktory nemusiš prisť.. ale ked už prideš, a ťahaš otazku, tak samozrejme už na nu musiš odpovedať
nemusíš zodpovedať na otázku , aj po vytiahnutí môžeš povedať neviem , nevieš , nič sa nedeje.
Maturovala som v máji a mala som spolužiakov čo si dali nepovinnú, boli aj takí čo sa odhlásili týždeň pred lebo vedeli že by to nedali a boli aj takí čo išli skúsiť.
No a maturovať ťa pošlú na inú školu, to nie je problém,teda vlastne je aby si mohla maturovať z predmetu, musíš ho mať odučený niekoľko hodín, ale neviem koľko
ja som mala takýto piaty predmet... a celý čas mi všetci tvrdili, že áno, môžeš vytiahnuť otázku a potom povedať, že nechceš...(aj keď týždeň pred maturitou mi učiteľka nemčiny, čo bol vlastne tento nepovinný predmet, povedala, že to nemám robiť, lebo, že to by vyzeralo, že si robím posmech z celej maturitnej komisie a blabla...)
ale v podstate, ten ďalší predmet sa vraj ani veľmi neberie do úvahy, vôbec sa nezapočítava do priemeru ani nič, čiže aj keby si mala z neho nejakú horšiu známku, nemalo by ti to nič ovplyvniť...
nam vraveli ze nemozes tahat otazku ze akonahle potiahnes uz musis odpovedat ale polka tu hovori tak polka tak pohrab sa niekde na nete este v nejakych oficialnych predpisoch alebo sa spytaj v septembri v skole tie predmety mozes mat tusim az 4 ja si davam 2
(7) Žiak môže dobrovoľne konať maturitnú skúšku aj
z ďalších predmetov. Vykonaním dobrovoľnej maturitnej skúšky sa rozumie aj absolvovanie len externej časti maturitnej skúšky alebo len internej časti maturitnej
skúšky. V riadnom skúšobnom období môže žiak dobrovoľne konať maturitnú skúšku najviac z dvoch predmetov
(5) Žiak môže konať maturitnú skúšku len z vyučovacích predmetov okrem výchovných vyučovacích
predmetov, najmä hudobná výchova, výtvarná výchova, etická výchova, uvedených v učebnom pláne školy,
O 3 alebo 4 roky budem maturovať z nepovinného predmetu(nemčina)kedže u nás na škole sa učíme španielčinu ale nemčinu využijem lepšie...záleži na tebe,či si budeš chcieť dať viac námahy a učenia do nepovinnej,ak to budeš v budúcnosti vedieť využiť,prečo nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a da sa maturovat len z tych predmetov co su na skole, z ineho nemozes.. mozno inde sa to da nvm , u nas sa to nedalo
a ak si ten predmet nemala niekoľko X rokov (neviem koľko presne), nemôžeš z neho maturovať, pokiaľ viem..
ale maturovať na inej škole môžeš. mňa chceli poslať maturovať z fyziky na iný gympel, lebo som z nášho ročníka z nej maturovala jediná
Maturovala som v máji a mala som spolužiakov čo si dali nepovinnú, boli aj takí čo sa odhlásili týždeň pred lebo vedeli že by to nedali a boli aj takí čo išli skúsiť.
No a maturovať ťa pošlú na inú školu, to nie je problém,teda vlastne je aby si mohla maturovať z predmetu, musíš ho mať odučený niekoľko hodín, ale neviem koľko
ale v podstate, ten ďalší predmet sa vraj ani veľmi neberie do úvahy, vôbec sa nezapočítava do priemeru ani nič, čiže aj keby si mala z neho nejakú horšiu známku, nemalo by ti to nič ovplyvniť...
(7) Žiak môže dobrovoľne konať maturitnú skúšku aj
z ďalších predmetov. Vykonaním dobrovoľnej maturitnej skúšky sa rozumie aj absolvovanie len externej časti maturitnej skúšky alebo len internej časti maturitnej
skúšky. V riadnom skúšobnom období môže žiak dobrovoľne konať maturitnú skúšku najviac z dvoch predmetov
(5) Žiak môže konať maturitnú skúšku len z vyučovacích predmetov okrem výchovných vyučovacích
predmetov, najmä hudobná výchova, výtvarná výchova, etická výchova, uvedených v učebnom pláne školy,
v ktorých sa vzdelával.
3 minuty na nuceme -.-"
ného predmetu maturitnej skúšky, táto skutočnosť
nemá vplyv na úspešné vykonanie maturitnej skúšky
a na vysvedčení o maturitnej skúške sa neuvádza
vytiahnes si otazku, ak nevies, povies ze nechces a odidses
akonahle zanes rozpravat, mas znamku 100000%
O 3 alebo 4 roky budem maturovať z nepovinného predmetu(nemčina)kedže u nás na škole sa učíme španielčinu ale nemčinu využijem lepšie...záleži na tebe,či si budeš chcieť dať viac námahy a učenia do nepovinnej,ak to budeš v budúcnosti vedieť využiť,prečo nie?