Chcel by som sa popýtať,či je neskoro začať vysokú školu,keď budem mať na budúci rok 22.Predtým som rok robil,potom som sa dostal na medinu,ale prestávam ju zvládať a chcel by som zmeniť školu(v oblasti umenia:VŠVU alebo estetika na UKF či UK),čo sa však
@0 no inak ty máš aký široký záber... z medicíny na všvu... povedala by som, že na všvu budú mega ťažké prijímačky, estetika bude asi ľahšia... a neskoro určite nie je
z medicíny na estetiku ? hm no neviem aké máš predstavy o uplatnení po škole, ale s estetikou to bude teda bieda. skôr by som sa zameral na to, prečo nezvládaš medicínu ? Chápem, že medicína je jeden z najťažších odborov, ale ak si sa tam už dostal, netreba sa hneď vzdávať. V podstate sú tri príčiny: 1.) lenivosť učiť sa - to by ti zrejme nepomohol ani prestup na inú školu, aj keď uznávam, že na estetike by to učenie bolo skôr symbolické 2.) nezvládaš to pretože si nedokážeš zapamätať kvantá učiva - to sa dá pomerne ľahko napraviť. Treba cvičiť pamäť. Sú na to aj dobré finty. Na internete sa dá stiahnuť o tom dobrá kniha. Volá sa "Poraz školu" a sú tam dobré rady, ktoré aj fungujú. Sám som to vyskúšal pri učení na štátnice. 3,) ak ťa odbor nebaví, a učíš sa dosť ťažko, lebo učivo ťa ani nezaujíma, potom je celkom oprávnené rozmýšľať o alternatíve
@trtken dík za koment a áno súhlasím s tebou,podobne nad tým aj ja premýšlam,úprimne je u mňa problém kombinácia všetkých týchto príčin ale najviac určite tretej príčiny ktorú si spomenul,chcel som z mediny odísť skôr,no vravím si že ostanem a môj prístup sa snáď zmení ,no nestalo sa tak...rodičia ma odhovárali od estetiky a podobných záležitostí kôli uplatneniu sa po škole,tak som skúsil medinu a podarilo sa,lenže na takéto zameranie musí byť človek 100% rozhodnutý že to chce robiť a to som vtedy nebol,čo bola najväčšia chyba.....
@milan23 Nie je neskoro, ja mám skoro všetkých spolužiakov o rok starších, ale máme aj klenoty čo sú o 4 roky, ale to sú prípady samy o seba, lebo keď niekoho vyhodia zo školy tri razy a aj tak ide znova je to už divné si myslím Hlavne, aby ťa to bavilo
onehdlho budem mat 21, a idem do prveho rocnika a som tu.. okrem toho poznam velmi vela ludi co zacali vysku neskor ako ty... a podla mna, ma to aj svoje vyhody
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
proste si musíš vedieť povedať dôvody, prečo na tú školu chceš ísť a ak budú dobré, tak sa rozhodni
a ja si myslím že ak je to tvoja druhá VŠ je to viac otázka toho, či na to máš (finančne) než toho, koľko máš rokov
a dokonca si myslím, že na takýchto umeleckých školách ako všvu alebo všmu to môže byť aj výhoda, že si starší a niečo si už zažil
@milan23 : Urcite to nie je neskoro.