Obraciam sa na vás s menšou prosbou, zahrňte ma radami, čo vám pomáha najviac, keď neviete dobre spať, v noci sa často budíte, pol hodinu pospíte, zas sa zobudíte...máte na to niečo fakt dobré? Keď ste vyčerpaní a neviete proste zaspať.
Ja už som takm
chyť do ruky knihu alebo časopis a čítaj si....alebo si zaspievaj uspávanku nech to znie akokoľvek bizarne, mne to párkrát pomohlo ale len pre potreby zaspatia a nie trhaného labilného spánku
No, ja by som mile rada pomohla, ale skúšala som už v obdobiach nespavosti fakt všetko a bez výsledku. Jediné, čo mi vždy nakoniec prinavrátilo spánok bol samotný fakt, že telo už po tom čase fakt potrebovalo odpočinok a vypýtalo si ten spánok, tak som po istom období proste konečne vyspala. (napísala som to ako Tatár, ale tak čo už)
kedže som chlap mám výhodu že sa mi pri orgazme do mozgu uvoľňuje prirodzený tlmič v podobe hormónu prolaktínu ktorý u nás spúšťa únavu a následne spánok ...
preto tento evolučný dej rád využijem vždy keď mám problém so spaním
lenže ty si žena a to je iné, možno by bolo dobré vyskúšať nejaké prírodné prípravky ako čaje ktoré uvoľňujú organizmus alebo sú aj také tablety na prírodnej báze valecaps sa to volá, sú voľne predajné a používajú sa pri nespavosti a podráždení ... tie fungujú zhruba do pol hodiny až hodiny po aplikácii ... používajú ich ľudia väčšinou keĎ sú v strese napríklad aj študenti si ich dávajú hodinu pred tým ako majú mať skúšku, alebo tak, vraj to dosť uvoľňuje, ja osobne som skúsil iba dve pri nespavosti a pomohlo ...
a ak nie tak potom už len mať fyzickú námahu nejakú počas dňa aby sa telo dostatočne unavilo a večer v klude zaspalo
dobrá téma.
ja spím tam, kde práve padnem od únavy, ale bolo by super chodiť spať v približne rovnakom čase, ideálne za tmy a mať aj nejaké rituály ako v @1
aj spánok je zdravší a k zimnému obdobiu sa to hodí
tak asi Ti nepomôžem, ale nedávno som si dal 4 dvanástky a 4 rumy a som spal tvrdo, ako egyptský otrok po 48 hodinovej šichte. Keď som sa zobudil, som myslel, že som nespal, ale som mŕtvy a som ožil. Bolo to zvláštne až strašidelné a inak som počul, ak si dáš med večer pred spaním a taktiež dve hodiny pred spánkom nepozerať na žiadne obrazovky (PC, TV aj mobil) a malo by to byť lepšie.
@melancholik ja sa na birdzi priznávam k veľa veciam a mala by som s tým prestať, už mi 2kamaráti povedali, že hladali niečo na nete a potom im vyhodilo birdz a mňa
@alysia môj bývalý spolužiak vraj hladal na nete na nejakú prácu do školy pojmy o väzbách a preklikal sa na fórum kde som o tom napísal asi na 10 riadkov a sa čudoval že prečo k tomu bola moja fotka čo mám na FB nuž gugl nájde
cvičenie, pravidelný režím, menej pc pred spaním (modré svetlo, melatonín - ja používam f.lux » justgetflux.com/... a neviem si ho vynachváliť, treba si na neho ale zvyknúť )
Ja som ale nikdy nemal problém so zaspávaním a to tieto pravidlá až tak nedodržujem zaspím v priebehu pár min.
nemám žiadne rituály a v podstate zaspím, keď sa rozhodnem zaspať, lenže problém je v tom, že sa v poslednej dobe často vôbec nerozhodnem a potom ťahám deň a noc a deň bez spánku (samozrejme pracujúc či zabávajúc sa) .D
aleb o som cez víkend bou na "večeri", vrátil som sa na druhý deň o 16:00, spal som do 22:30, potom som šiel znovu spať o 5:00 a zas vstal o 8:23, a bol som zas v normálnom režime.
Vravím, niet nad xanax. Ja som sa po ňom zobúdzal ako nový človek, konečne som vedel, čo je to vstať z postele oddýchnutý. Stačí ísť za doktorom, nechať si to predpísať, vykašľať sa na predpísané dávkovanie a brať podľa potreby. Ja som to bral tak 1-2x za týždeň celú tabletku.
Okrem toho sa dá využiť aj na veľa zábavných vecí, ale s tým ja skúsenosti nemám.
@theband to si rovno môžeš začať fičať na piku, kebyže potrebuješ byť zas na druhej strane dlhšie hore, pretože je rovnako návykové. ako haloo, nie sú len tak pre nič za nič na predpis a hlavne, sú to silné antidepresíva, môže ti to dojebať psychiku, hlavne ak sa nedrží predpísaných pravidiel. Napr. si vedel, že sa po prvé, z toho dosť priberá a po druhé, nemal by si jesť citrusy? oooch. ľuďom jebe, fakt si radšej zapáľ jointa, to je aspoň príroda...
a to som chcela, že mne dosť pomáha tráva, vždy sa po nej tak sladko zaspáááva.
žiaden psychický problém alebo niečo podobné v tom určite nieje, ja som úúúplne vporádečku, nič ma netrápi, to by som inak neriešila, len jednoducho neviem zaspať.
inak dik všetkým, včera mi celkom pomohla levanduľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
teplé kakuko (fakt)
horúca sprcha alebo najlepšie vaňa
objatie priateľa (v teplom bezpečí sa spí najlepšie)
popr. možno cvičenie, alebo nejakú tú psychickú nezrovnalosť odstrániť
preto tento evolučný dej rád využijem vždy keď mám problém so spaním
lenže ty si žena a to je iné, možno by bolo dobré vyskúšať nejaké prírodné prípravky ako čaje ktoré uvoľňujú organizmus alebo sú aj také tablety na prírodnej báze valecaps sa to volá, sú voľne predajné a používajú sa pri nespavosti a podráždení ... tie fungujú zhruba do pol hodiny až hodiny po aplikácii ... používajú ich ľudia väčšinou keĎ sú v strese napríklad aj študenti si ich dávajú hodinu pred tým ako majú mať skúšku, alebo tak, vraj to dosť uvoľňuje, ja osobne som skúsil iba dve pri nespavosti a pomohlo ...
a ak nie tak potom už len mať fyzickú námahu nejakú počas dňa aby sa telo dostatočne unavilo a večer v klude zaspalo
ja spím tam, kde práve padnem od únavy, ale bolo by super chodiť spať v približne rovnakom čase, ideálne za tmy a mať aj nejaké rituály ako v @1
aj spánok je zdravší a k zimnému obdobiu sa to hodí
Ja som ale nikdy nemal problém so zaspávaním a to tieto pravidlá až tak nedodržujem zaspím v priebehu pár min.
aleb o som cez víkend bou na "večeri", vrátil som sa na druhý deň o 16:00, spal som do 22:30, potom som šiel znovu spať o 5:00 a zas vstal o 8:23, a bol som zas v normálnom režime.
Okrem toho sa dá využiť aj na veľa zábavných vecí, ale s tým ja skúsenosti nemám.
a to som chcela, že mne dosť pomáha tráva, vždy sa po nej tak sladko zaspáááva.
inak dik všetkým, včera mi celkom pomohla levanduľa