Čaute,chcem sa len podelit o svoje myslienky.Co sa nezmesti pokracuje v komentari.Uz dlhsiu dobu pozorujem ze vela mojich vrstovnikov s bohatymi rodicmi chodia na rozne studijne pobyty a pod. ktore si samozrejme treba zaplatit a level vasich vedemosti
'Level vasich vedemosti je neurceny. Po lopate - vela sprostych decák sa vyberaju do sveta. Vacsinou su to ludia ktori sa neucia ani nemaju motivaciu...ved maju bohatich rodicov. Ked nejaky takito pobyt absolvujete hned sa vam lepsie pise zivotopis a s nim aj vacsie prilezitosti. Priznavam, ze ma to hneva a myslim si, ze je to nespravodlive voci studentom ktori su sikovni no 'nestihli' sa narodit do bohatej rodiny. Samozrejme, ze existuje erazmus ..akurat taketo veci na SVK su zriedkave a tiez naklady na zivot v zahr. nie su tiez malé. A s tymito pobytmi je len priklad. hovorim o uplatkoch a vysokych skolach...fakt tento svet zaujimaju len peniaze? Kde sa podeli hodnoty a charakter? Preco sa pozera na to, kolko ma kto penazi a nie na nieco co ten clovek dokaze ponuknut?
Mam viacero zazitkov a skusenosti s podpriemernymi studentmi ktori studuju na prestiznich skolach vdaka prachom. Pre mňa ako mladú studentku je toto fakt demotivujuce. Moja kamaratka, ktora je velmi sikovna a cielavedoma sa nedostala na medinu do BA kvoli tim studentom, ktori mali uplatky. ...krásny priklad milé školstvo pre mladych
Mňa zaujíma, ako si sa s takýmto pravovisom vôbec dostala na nejakú školu a ako môžeš nazývať niekoho podpriemerným, keď sama nedokážeš napísať vetu bez hrúbky.
@staphylococcus bod pre teba @0 ,1,2 príliš sa zameriavaš na niečo čo nemáš, ži si svoj život a snaž sa byť najlepšia tam kde si, koľko ľudí je úspešných aj bez VŠ a koľko hlupákov má titul Ing., a to že má niekto bohatých rodičov často nebýva výhoda, lebo tie deti nič samé nedokážu všetko vybavia rodičia / peniaze
nemám také skúsenosti aké popisuješ... som podľa mňa na dobrej škole, ľudia okolo mňa sa tu držia určite nie vďaka prachom (to proste vidíš, a tých slabých už vyhodili)... a čo sa týka toho zahraničia, tak ja ti neviem... poznám dosť ľudí, čo tam sú (či na erasmus alebo inak) a všetko sú to šikovní ľudia, ktorí makajú.... takže tak, skúsenosti mám jednoducho iné... a ak niekde máš pocit, že sa na teba pozerajú podľa toho koľko máš peňazí, tak si na zlom mieste.... btw. napríklad sesternica mi študuje v škótsku a musela dosť pracovať popri škole a vôbec to nemá vyšlapané a podobne....
Keby idem kritizovať niečie vedomosti, najprv by som som sa pozrela na svoju gramatiku, nič v zlom ale máš pravdu s tou medicínou, na druhej strane debilov je plno aj na slovenských školách a to, že napr. tie prestížnejšie v UK či USA majú nehorázne školné sa asi nezmení, rovnako ako výhoda peňazí, zbytočne sa rozčuluješ
@zeneva77 Ja ti poviem kam sa podel charakter ... Béla bugár s Mostom Híd ti povie o charaktere dosť ak sa ho spýtaš. Ale ak vieš o čom hovorím tak vieš kam sa podel ak tu niekedy bol. A áno svet zaujímajú peniaze. To že bohatí nie sú šťastní sú kecy pre chudobných ... Ak máš peniaze, môžeš si skutočne užívať život, ktorý si dostal ... užívať si to že si na Zemi a využívať všetky možnosti čo len ťa napadne. Samozrejme vrámci rozumu a nie plytvať s nimi. Lenže bohatí nimi zväčša plýtvajú ... a strašne ... Keby som ja mal peniaze... toľko ľuďom by som pomohol, ale nie keď ma o to požiadajú, ale keď ja budem chcieť im pomôcť. A nie cez nejaké spoločnosti ani sporstredkovatelov, ale osobne. Osobne by som prišiel za niekym, o kom viem z normálneho vzťahu že by im to pomohlo... alebo zadotujem futbalový klub dediny nech sa posunú vyššie, proste rozumne s tým vynaložiť ... nie nebudem posielať peniaze na charitu, do organizácii ani sa tváriť že pomáham pred kamerami ... Nebudem mať BMW X7 ... načo?! ... Proste vedel by som peniaze využiť, a ak nie tak by som ich odložil, samozrejme časť investoval, aby sa mi to prípadne vrátilo ak nepríde nejaká katastrofa a koniec sveta. Určite by som nejaké peniaze zakopal do zeme ... Je mi fakt zle keď len pomyslím ako s tým vynakladajú iní...
@8 ja len, že 8 mojich spolužiakov zo strednej sa dostalo na medinu a ani jeden z nich 100% nemal peniaze na úplatok...vieš, na medinu treba byť najšikovnejší a nie iba šikovný, ale na druhej strane, je super, že sa stále máme na čo vyhovárať
Hm, neviem. Na mojej škole som sa s nejakým viditeľným preferovaním boháčov nestretol. A erasmus (to sa píše s písmenkom "es" slečna) nie je vôbec zriedkavý, práve naopak. A nauč sa fakt lepšie písať, ja píšem zle a vidím na tvojom pravopise chyby, najhoršie v životopise vyznie pravopis nie či si študovala na Slovensku.
šak sa snaž, zarob peniaze a nebudeš musiať nadávať na deti bohatých rodičov.. svet je už taký, život je o peniazoch, už s tým nič neurobíš, bud sa zmieriš s tým, že oni budú mať všetko a ty nič, alebo začneš na sebe makať aby si aj ty niečo mal, písanie ód na nespravodlisť ti spravodlivosť neprinesie
@tangerina
Suhlasim a pridavam sa k vacsine, ze nemam podobnu skusenost ako opisuje zakladatelka. Nie je mi zrejme, ze by sa z mojho okolia lekarov a medikov (pomerne pocetna skupina) dostal na LF do BA na zaklade uplatku. Jasne, ze by sa tym nechvalil, ale nebol tam nikto apriori tupy.
Vystudovat VS je jedna vec a prax druha. Ver tomu, ze hlupemu lekarovi by to prax dala riadne vyzrat
Svet je o peniazoch iba zcasti. V tomto ohlade sucasnych moznosti mladych a sikovnych ludi iba naozaj z malej casti.
Pracuj na sebe miesto vyjadrovania vlastnej frustracie tymto sposobom.
Je to spravodlivé, lebo život je pre každého nespravodlivý. Tie deti bohatých rodičov využívajú to, čo majú. Peniaze. Tak využi to, čo si myslíš, že máš ty. Šikovnosť.
Je to fakt nespravodlivé, čo ti poviem. Tiež ma to strašne serie, že niekto zaistený život už len preto, že dobre narodil a niekto môže byť ako chce šikovný a snažiť sa a nikdy nič nedosiahne aj tak.... Je to hnusný svet. A nespravodlivosť je všade naokolo a nie len čo školy týka, ale aj vzťahov - ten kto nič nechce, tomu sa toho ponúka viac než treba a ten kto naozaj chce a vážil by si toho, tomu sa to nikdy nedostane
takto, myslím si, že nie je správne, ak všetko čo človek v živote dosiahne je len vďaka peniazom a myslí si, že sa zo všetého môže vykúpiť, atď.
ALE, bohatý človek by bol debil ak by nevyužil niektoré príležitosti, ktoré má len preto, aby nevyzeral, že je len rozmaznaný spratek, čo by nič nedokázal bez peňazí.
a tým nemyslím že môže robiť nezákonné veci a tak, ale napr. to čo spomínaš, že rodičia mu zaplatia študijný pobyt, to je skvelá príležitosť a on má povedať: "mama, oco, nie ja tam nejdem, lebo môj nie tak zazobaný spolužiak si bude myslieť, že som zvýhodňovaný." ? no áno, má výhodu, ale načo by si volil v živote ťažšiu cestu, keď nemusí? tebe to môže byť aj tak u prdele, ty makaj na sebe a hotovo.
ved na erasmus uz dnes chodi kazdy druhy a vobec to nie su bohati ludia, poznam aj takych co boli radi ze pol roka nemusia zo svojho vela minat lebo mozu zit z grantu, vacsina by som povedala ze su z priemernych obycajných rodín. Ine je uz studium na strednej v amerike kde musis dat cca 4000eur ale tiez ak si velmi sikovny mas stipendium, je to uz na tebe, ale v dnesnej dobe je tolko prilezitosti studovat kade tade po svete ze ani chudobní sa nemusia stazovat.
Ja som z chudobnej rodiny a od chudobneho mam uz teraz na mile daleko. Ak mas Internet (praca, vzdelanie atd), tak si vyhrala. Nic ine netreba na to aby si sa dostala z hovna niekam.
Nečítal som všetky komentáre, ale poviem vám to takto, čím viac sa stretávate s nespravodlivosťou, úplatkárstvom, tým viac sa musíte snažiť presadiť. To s tými pobytmi, keď na to nemáte tak sa tým netrápte a zbierajte skúsenosti všade kde sa dá. Rozmýšľajte nad vecami, ktoré dokážete ovplyvniť... Áno, úplatkami sa človek dostane ďaleko ale nikdy nie na vrchol, najlepší je ten, ktorý je najlepší a nie ten, ktorý si to zaplatí. Dúfam že som pomohol
Závisť nie je pekná vlastnosť a dosť ti ublíži v živote... A vôbec nie je pravda čo vravíš.. Ja poznám dievča, ktorej rodina nemá peniaze, ale chodí po svete lebo proste to má v hlave, chodí všade možne na stáže... Treba sa viac zamerať na seba nie na to, čo robia alebo majú druhý, lebo prídeš aj o to čo už máš.. a nič nové nedosiahneš
@staphylococcus há há há. veľmi milé. už vidím..ale nepride mi to az taka katastrofa. nejaky preklep, erazmus nejak neratam, zle postavena veta, nič vyslovene katastrofálne typu mylujem ťa. max bohatich no
A tiez si myslim, ze clovek by mal vediet pisat ale @4 bolo jemne prehnane podla mna.
@omgporazima nie, nebolo. Vysokoškolák by mal ovládať slovenský jazyk aspoň natoľko, aby dokázal dať dokopy zmysluplnú vetu a nebol schopný napísať "bohatich".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@0 ,1,2 príliš sa zameriavaš na niečo čo nemáš, ži si svoj život a snaž sa byť najlepšia tam kde si, koľko ľudí je úspešných aj bez VŠ a koľko hlupákov má titul Ing., a to že má niekto bohatých rodičov často nebýva výhoda, lebo tie deti nič samé nedokážu všetko vybavia rodičia / peniaze
Toto je reálny, veľmi, veľmi nespravodlivý svet.
Suhlasim a pridavam sa k vacsine, ze nemam podobnu skusenost ako opisuje zakladatelka. Nie je mi zrejme, ze by sa z mojho okolia lekarov a medikov (pomerne pocetna skupina) dostal na LF do BA na zaklade uplatku. Jasne, ze by sa tym nechvalil, ale nebol tam nikto apriori tupy.
Vystudovat VS je jedna vec a prax druha. Ver tomu, ze hlupemu lekarovi by to prax dala riadne vyzrat
Svet je o peniazoch iba zcasti. V tomto ohlade sucasnych moznosti mladych a sikovnych ludi iba naozaj z malej casti.
Pracuj na sebe miesto vyjadrovania vlastnej frustracie tymto sposobom.
ALE, bohatý človek by bol debil ak by nevyužil niektoré príležitosti, ktoré má len preto, aby nevyzeral, že je len rozmaznaný spratek, čo by nič nedokázal bez peňazí.
a tým nemyslím že môže robiť nezákonné veci a tak, ale napr. to čo spomínaš, že rodičia mu zaplatia študijný pobyt, to je skvelá príležitosť a on má povedať: "mama, oco, nie ja tam nejdem, lebo môj nie tak zazobaný spolužiak si bude myslieť, že som zvýhodňovaný." ? no áno, má výhodu, ale načo by si volil v živote ťažšiu cestu, keď nemusí? tebe to môže byť aj tak u prdele, ty makaj na sebe a hotovo.
Bohati ludia za tvoje problemy nemozu.
@10 omg, ja som chcela otagovať koment @2 a nie @8
Teda, nie je, ani náhodou, ale tak tvárme sa, že áno.
A tiez si myslim, ze clovek by mal vediet pisat ale @4 bolo jemne prehnane podla mna.