Ja tomu nerozumiem. Podstúpil som radu vyšetrení vrátane odberu krvi, všetky výsledky, všetky hodnoty mám v poriadku a vždy mi je zle. Svoju obvodnú doktorku v poslednej dobe navštevujem tak často, že už sa jej až hanbím.
Pokračovanie v 1. komentári...
Zle mi je v tom, že mám závraty, problémy so stabilitou, rovnováhou, pobolieva ma hlava, mám nutkania na dávenie. Podstúpil som radu vyšetrení vrátane odberu krvi a CT vyšetrenia ktoré preukázali že mám neurogénnu tetániu. Doktor mi povedal, že je to síce liečiteľné ale že vyliečiť sa to nedá. Odporučil mi však aby som si kúpil šumivé, rozpustné magnézium a vypil jeden pohár denne.
Mohli by podľa vás byť tieto problémy nervového pôvodu?
Máte vy osobne nejaké skúsenosti s liečbou neurogénnej tetánie?
Dnes mi bolo napríklad už tak zle, že som myslel, že sa natiahnem na zem aký som dlhý.
toto asi nie je stranka kde dostanes rady ake ocakavas
magneziovy sumak denne pijem, ale nemyslim, ze by ti to uplne pomohlo na tak zavazne ochorenie.
ak mas pocit ze sa ti nedostava dobrej starostlivosti, skus ineho doktora, ta rada s magneziom sa mi zda velmi lightova...ak je to liecitelne tak by si mal predsa brat nejake lieky, to co popisujes nie je akceptovatelne, tak sa neda fungovat.
drzim ti palce. neuro problemy su podla mna jedny z najhorsich
ja už mám obavy popravde sa niekde aj vybrať žeby som niekde neodpadol alebo kieho čerta a popritom nakoľko sa poznám tak viem, že ja rád aj cestujem, mám rad pohyb, atď. ale pri tomto? neviem si to predstaviť.
@willbebetter neurogénna tetánia nie je závažné ochorenie. v podstate je to neškodná aj keď nepríjemná diagnóza. hlavnou príčinou je práve nedostatok horčíka a vápnika. tetánia je vlastne spôsob, akým citlivý organizmus reaguje na ich nedostatok. no na druhej strane - s takými príznakmi aké opisuje @Joker75 som sa nikdy nestretla. ja žijem s touto diagnózou už 7 rokov a problémy sa prejavujú len v stresových situáciách. odkedy beriem magnézium tak ani v stresových situáciách. podľa mňa by bolo dobré ísť na ďalšie vyšetrenia, či to nie je aj niečo iné, prípadne sa zamyslieť, či nežiješ v dlhodobom strese..
a u očného si bol, ak nie aj tam sa pýtaj, môžeš mať vysoký očný tlak...
ale skôr si myslím, že to bude ta endolymfa, choď tam čo najskôr k tomu krčnému...
veľa šťastia
@atropabelladona oki, beriem, nevedela som. ale ked vravel ze tieto vysetrenia mal dobre...a ako pise, fakt to musi byt extremne neprijemne a z mojho laickeho pohladu sa mi nezda ze by to vyriesil pohar magnezia. ale nie som lekar samozrejme.
@willbebetter ono je to dosť desivé, aj keď človeku pri tom v podstate nič nehrozí. mne napr. v strese začne tŕpnuť nos a keď sa mi to stalo prvýkrát, tak ma to dosť vydesilo. hneď som šla na pohotovosť, či to nie je cievna mozgová príhoda a napokon sa ukázalo, že je to práve tetánia. dá sa povedať, že stres je spúšťačom problémov s tetániou a človek si stav zhoršuje sám tým, že sa bojí a že je v strese. vo veľmi ťažkých prípadoch sa na liečbu používajú antidepresíva alebo upokojujúce lieky. hlavné je prestať sa stresovať a usporiadať si život, lebo bez toho sa to nedá do poriadku tu je o tom viac info, keby niekoho zaujímalo, možno aj autor fora, by si to mal prečítať (ak to už predtým nečítal) » www.pluska.sk/izdravie/budme-...
@Joker75 , tiež mi dali minulý rok túto diagnózu...neurologička mi prepísala dokonca ľahké antidepresíva...ale nikdy som ich nezačala brať...u mňa to prepuklo po traumatickom zážitku.. 3 x som dokonca zamdlela a stŕpli mi končatiny, chytala som kŕče a podobne...no endokrinológ mi povedal, že pokiaľ sú hladiny ionogramu v poriadku, teda vyvážené soli, horčík, vápnik, železo, tak na užívanie liekov naozaj nie je žiaden dôvod. Podstatné je začať robiť to,čo ťa baví, vedieť si oddýchnuť, športovať- pretože endorfín, ktorý sa počas športu v mozgu vyplavuje ti pomáha prebiť tieto nepríjemné stavy...vymizlo to u mňa, zmenila som životný štýl, dala si do poriadku vzťahy, robím, čo ma baví a čo sa mi chce, nestresujem tak, ako kedysi....dokonca vraj túto diagnózu dajú každému, kto si dá spraviť to prstové EMG lebo tras končatín a zvýšen á nervová dráždivosť sa nájde naozaj u takmer každého v dnešnej dobe...a jediná pravá tetánia, ktorá je hodná farmaceutickej liečby je tá, kedy máš narušené fungovanie hypotalamo hypofýzového komplexu a teda zlyháva hormonálna regulácia v tvojom tele, ktorá sprevádza i oslabenie nervového systému a je nutný i chemický zásah do tvojho organizmu cez tieto lieky....to však má vraj len 1% celej populácie, je to výnimočný stav.
A a ešte ak užívaš magnézium, tak sa neodporúča užívať len čisto to, ale najlepšie je to ako výživový doplnok, kde je i vápnik, železo a vitamín D - mám kamoša lekára a je fakt dobrý vo svojom odbore ....a taktiež je potrebné vypiť denne minimálne 1,5 litra vody do obedu, aby si vyrovnal krvný tlak a nemal napríklad závrate, slabosti a podobne
ak máš nejaké ďalšie otázky, tak mi napíš pokojne i správu, poznám viacero ľudí, ktorí tiež dostali túto diagnózu a zdieľame sa so svojimi skúsenosťami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Mohli by podľa vás byť tieto problémy nervového pôvodu?
Máte vy osobne nejaké skúsenosti s liečbou neurogénnej tetánie?
Dnes mi bolo napríklad už tak zle, že som myslel, že sa natiahnem na zem aký som dlhý.
magneziovy sumak denne pijem, ale nemyslim, ze by ti to uplne pomohlo na tak zavazne ochorenie.
ak mas pocit ze sa ti nedostava dobrej starostlivosti, skus ineho doktora, ta rada s magneziom sa mi zda velmi lightova...ak je to liecitelne tak by si mal predsa brat nejake lieky, to co popisujes nie je akceptovatelne, tak sa neda fungovat.
drzim ti palce. neuro problemy su podla mna jedny z najhorsich
» zivot.cas.sk/clanok/12690/zr...
ale skôr si myslím, že to bude ta endolymfa, choď tam čo najskôr k tomu krčnému...
veľa šťastia
A a ešte ak užívaš magnézium, tak sa neodporúča užívať len čisto to, ale najlepšie je to ako výživový doplnok, kde je i vápnik, železo a vitamín D - mám kamoša lekára a je fakt dobrý vo svojom odbore ....a taktiež je potrebné vypiť denne minimálne 1,5 litra vody do obedu, aby si vyrovnal krvný tlak a nemal napríklad závrate, slabosti a podobne
ak máš nejaké ďalšie otázky, tak mi napíš pokojne i správu, poznám viacero ľudí, ktorí tiež dostali túto diagnózu a zdieľame sa so svojimi skúsenosťami