Stalo sa už niekomu že pociťoval neustálu nervozitu a stres?? Ako to potom riešil?? Čo pomohlo? Prečo si si myslel/a že sa to deje? Ďakujem za normálne odpovede
Momentálne sa mi to deje a pomáham si Brahmi (tiež Gotu Kola) pilulkami. Pokiaľ viem, tak sa tá bylina využíva v ajurvédskej medicíne. Myslím, že mi tie tobolky pomáhajú.
ja som veľmi nervózny človek a tri roky som bola pod neustálym nátlakom odvšadiaľ. často som to nechala zájsť až tak, že som z vyčerpania grcala, mala kŕče v žalúdku a nohách a nevedela som zaspať, hoci som pár nocí predtým ledva spala.
jednoducho som musela dať niečo preč a hneď to bolo lepšie. alebo na to pomáhali také resety, že na pár dní niekam vypadnúť ďaleko preč za novými ľuďmi. také veci ako cigareta boli na moje stresy fakt málo..
Ani za nič nezačínaj s tými posranými cigaretami lebo si zničíš popri problémoch aj zdravie a budeš to raz nenormálne ľutovať!!! Za to, že si tým zbabreš život sa ten stres, aký prežívaš teraz ani nebude dať porovnať s tým!!!
Mne pomohla čiastočná zmena okolia. Dosť dlho som mala vo svojej blízkosti niekoho, kto mi tým, že psychicky nie je v poriadku a zasahoval do života a spôsoboval stres.
cigarety ani alkohol nepomozu, jedine tak ku zdravotnym problemom. najlepsie je urcit, z coho si v strese a podla moznosti to vylucit zo zivota. U mna je to napriklad skola, teda konkretne jeden prednasajuci. Vsetko je ok, pokial nemam mat prednasku s nim, takze som si uz ani nevolila predmety, na ktorych by som ho mohla stretnut. Horsie je, ked to je nieco, co nemozes zo zivota tak jednoducho vylucit. Potom pomahaju kamarati alebo rodina, ktori ta privedu na ine myslienky, ale aj to moze byt iba docasne.
mne pomáha príjemný rozhovor s niekým, o tom čo ma trápi potom to tak nejak opadne...
@v3nty je to v hlave hej, ale neviem sa toho dakedy zbaviť... ako to že nepoznáš stres ? máš na to dajaký "recept" ... resp čo robiť ak človek z dačoho stresuje???
hej, vlastne celý život som tak fungovala, potom to vyriešila nečakaná depresia, a skrátka stres postupne zmizol, zdal sa mi prízemne zbytočný..teraz sa k nemu pomaly ale isto vraciam..chýba mi..ľadové ruky sú mojou súčasťou
Deje sa mi to bežne, mám z toho zdravotné problémi..A momentálne zaberá passioflora incarnata, ale možno je to len placebo.....ináč pomáha veľa sa opiť..lenže to pomáha len krátkodobo, dlhodobý účinok to zhoršuje...takže seď doma
Áno, jednou z najlepších vecí proti stresu je šport. Keď aj obyčajný beh Proste vybeháš starosti. Pri športe sa uvoľňujú hormóny šťastia a ani si nevšimneš ako a zabudneš na to čo ťa trápi
@myschka@3mm@ciernaruzicka@ena233 TAK ĽUDIA NA CIGARETY A ALKOHOL ZABUDNITE A TO URČITE NERADTE!! ale aj tak Vám ďakujem za odpoveď...a oceňujem Vašu účasť na fórum
@adinqa presne viem o čom hovoríš..o blízkosti takej osoby :/ a ako sa ti potom podarilo zmeniť okolie? lebo aj ja si myslím, že by mi to pomohlo...ale musím si počkať pokiaľ zmením strednú..
a tiež s Tebou súhlasím ten šport!! to jediné mi pomáha tancovanie len tak doma..cvičenie..to som sem potom chcela napísať ale počkala som pokiaľ to niekoho nenapadne takisto odreagovanie sa...nejaké prázdniny, dovolenka...s kamartmi stretnutie..
stres, nervozita? ah.. zeby tym trpela vecsia cast obyvatelstva? riesenie? jednoducho, zobrat MP3jku, vybehnut a prejst sa niekde, do prirody, park, prechadzka, sadnut si niekde, zatvorit oci, a upokojit sa..
dalsou moznostou je sport, kde zapojis fyzicke telo a teda psychika oddychuje
pripadne zobrat hudobny nastroj, zacat na nom hrat.. gitara, klavir a ostatne "melodicke" nastroje... alebo sadnut za bicie a vybit si to zlo zo seba, a bude fajn
dalsou moznostou je aj napriklad vyvrieskanie, poplakanie, pripadne lahnut do postele a vyspat sa z toho.... alebo ist na nejake kludne miesto ako som spominal vyssie bud s blizkou osobou, osamote, alebo sa vybrat niekde do ineho mesta, sveta... pohodicka
chvilkove pomaha zapnut si nejaku mega melodicku hudbu, zatvorit oci, spravit obrovsky nadych, v duchu si povedat, mam dobru naladu, som stastny/a alebo nieco podobne... tak vydychnut a otvorit oci.... netreba vnimat hluky a bordel okolo to dost znervoznuje tiez ludi..
existujú konkrétne techniky ako zvládnuť stres pred štátnicami. Vychádzajú z toho, že stres vzniká kvôli pocitu nevyhnutnosti aby sa situácia vyvinula podľa tvojích predstáv. No nemôžeš ju kontrolovať a bojíš sa, že sa vyvinie zle. Tieto tri body sú všetko, čo treba na odbúranie stresu.
Najzákladnejšia technika je ČO NAJHORŠIE SA MôŽE STAŤ?
Predstav si, že sa stane to najhoršie: Vytiahneš si najťažšiu tému zo všetkých. Zamrzneš a vypadne to aj to málo, čo si vedel. Nespravíš štátnice. Znechutená komisia ťa pošle preč.
A teraz sa spýtaj sám seba: Čo najhoršie sa môže stať, ak tie štátnice nespravím? Čo by sa stalo? Naozaj by som zomrel? Budem hladovať, žiť pod mostom, zamrznem cez zimu? Je škola moja jediná šanca? Už nikdy nenájdem dobrú prácu? Rozhodne NIE.
Nebude to jednoduché, ale prežiješ. Tvoj život NEBUDE zničený. Chvíľu by si sa cítil mizerne, skúčene, stratene. No časom to prebolí. Máš aspoň jeden opravný termín – jednu novú šancu. Niekedy i dve. Takže nič nie je stratené. Prípadne sa vrátiš domov, pôjdeš bývať s kamošom a budeš za čas pracoval v robote, ktorá ťa nebaví. Ale prežiješ.
Uvedomenie, že prežiješ aj keby si štátnice nespravil prináša zmierenie s negatívnym výsledkom. Nech to dopadne akokoľvek, ty pôjdeš ďalej – k lepšiemu. Preto prestaneš byť nervózny a vystresovaný.
Takže čo také najhoršie sa môže stať???
Ďalších 8 ukľudňujúcich techník ako zvládnuť stres pred štátnicami je tu: » bezbolestneucenie.sk/ako-zvladnut-st...
S týmito technikami zvládneš štátnice v kľude, bez nervov a paniky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Inak nič
a cigarety bohužiaľ neprichádzajú do úvahy
jednoducho som musela dať niečo preč a hneď to bolo lepšie. alebo na to pomáhali také resety, že na pár dní niekam vypadnúť ďaleko preč za novými ľuďmi. také veci ako cigareta boli na moje stresy fakt málo..
ale ked to pocitujes stale, v jednom kuse.. tak sa musis ist niekam odreagovat.. s ludmi ktorych mas rada, alebo sama.. a bude ti lepsie
Mne pomohla čiastočná zmena okolia. Dosť dlho som mala vo svojej blízkosti niekoho, kto mi tým, že psychicky nie je v poriadku a zasahoval do života a spôsoboval stres.
@v3nty je to v hlave hej, ale neviem sa toho dakedy zbaviť... ako to že nepoznáš stres ? máš na to dajaký "recept" ... resp čo robiť ak človek z dačoho stresuje???
ak sa to bude zhoršovať -skús vyhľadať odborníka.
@alpanu veľmi sa mi páčila Tvoja odpoveď díky
@adinqa presne viem o čom hovoríš..o blízkosti takej osoby :/ a ako sa ti potom podarilo zmeniť okolie? lebo aj ja si myslím, že by mi to pomohlo...ale musím si počkať pokiaľ zmením strednú..
a tiež s Tebou súhlasím ten šport!! to jediné mi pomáha tancovanie len tak doma..cvičenie..to som sem potom chcela napísať ale počkala som pokiaľ to niekoho nenapadne takisto odreagovanie sa...nejaké prázdniny, dovolenka...s kamartmi stretnutie..
stres, nervozita? ah.. zeby tym trpela vecsia cast obyvatelstva? riesenie? jednoducho, zobrat MP3jku, vybehnut a prejst sa niekde, do prirody, park, prechadzka, sadnut si niekde, zatvorit oci, a upokojit sa..
dalsou moznostou je sport, kde zapojis fyzicke telo a teda psychika oddychuje
pripadne zobrat hudobny nastroj, zacat na nom hrat.. gitara, klavir a ostatne "melodicke" nastroje... alebo sadnut za bicie a vybit si to zlo zo seba, a bude fajn
dalsou moznostou je aj napriklad vyvrieskanie, poplakanie, pripadne lahnut do postele a vyspat sa z toho.... alebo ist na nejake kludne miesto ako som spominal vyssie bud s blizkou osobou, osamote, alebo sa vybrat niekde do ineho mesta, sveta... pohodicka
chvilkove pomaha zapnut si nejaku mega melodicku hudbu, zatvorit oci, spravit obrovsky nadych, v duchu si povedat, mam dobru naladu, som stastny/a alebo nieco podobne... tak vydychnut a otvorit oci.... netreba vnimat hluky a bordel okolo to dost znervoznuje tiez ludi..
peace!
existujú konkrétne techniky ako zvládnuť stres pred štátnicami. Vychádzajú z toho, že stres vzniká kvôli pocitu nevyhnutnosti aby sa situácia vyvinula podľa tvojích predstáv. No nemôžeš ju kontrolovať a bojíš sa, že sa vyvinie zle. Tieto tri body sú všetko, čo treba na odbúranie stresu.
Najzákladnejšia technika je ČO NAJHORŠIE SA MôŽE STAŤ?
Predstav si, že sa stane to najhoršie: Vytiahneš si najťažšiu tému zo všetkých. Zamrzneš a vypadne to aj to málo, čo si vedel. Nespravíš štátnice. Znechutená komisia ťa pošle preč.
A teraz sa spýtaj sám seba: Čo najhoršie sa môže stať, ak tie štátnice nespravím? Čo by sa stalo? Naozaj by som zomrel? Budem hladovať, žiť pod mostom, zamrznem cez zimu? Je škola moja jediná šanca? Už nikdy nenájdem dobrú prácu? Rozhodne NIE.
Nebude to jednoduché, ale prežiješ. Tvoj život NEBUDE zničený. Chvíľu by si sa cítil mizerne, skúčene, stratene. No časom to prebolí. Máš aspoň jeden opravný termín – jednu novú šancu. Niekedy i dve. Takže nič nie je stratené. Prípadne sa vrátiš domov, pôjdeš bývať s kamošom a budeš za čas pracoval v robote, ktorá ťa nebaví. Ale prežiješ.
Uvedomenie, že prežiješ aj keby si štátnice nespravil prináša zmierenie s negatívnym výsledkom. Nech to dopadne akokoľvek, ty pôjdeš ďalej – k lepšiemu. Preto prestaneš byť nervózny a vystresovaný.
Takže čo také najhoršie sa môže stať???
Ďalších 8 ukľudňujúcich techník ako zvládnuť stres pred štátnicami je tu:
» bezbolestneucenie.sk/ako-zvladnut-st...
S týmito technikami zvládneš štátnice v kľude, bez nervov a paniky.