Povedala som si že na maturitu prečítam aspoň jedno dielo z povinnej slovenskej lit. (svetovú čítam dobrovoľne, hlavne Remarque, ale slovenskú literatúru vážne nemusím) a nevesta hôľ ma zaujala najviac no profesorka vravela ž
ale z povinnej slovenskej som čítala dosť a fakt mám rada Timravu a aj Kukučínové poviedky sú super. neviem, čo je ešte v povinnej, ale isto by som sa pozrela aj na Feldekovu tvorbu a Mitanove či Tatarkove knihy, byť tebou
Mne sa Nevesta hôl nepáčila, zaspala som, aspoň ak je to to, čo myslím, pripomeň mi, to je to s tým vlkom, či not?
A skús Dom v stráni, s tou knihou som mala taký love/hate vzťah
naturizmus sám o sebe je o tom, že tam sú opisy prírody a dej je minimálny... veľa si musiš domýšľať.. ale je to pekné čítanie ak máš rada "omáčky".. ale odporúčam od Chrobáka Drak sa vracia.. ja som to mala teraz nedávno ako povinné čítanie (tie nečítam nikdy.. čítala som iba petra a luciu a na západe nič nové.. oba diela perfektné.. písala so. potom ich komparáciu..) no a myslela som si, źe to bude blud (ako skoro každe povinné čítanie) ale stiahla som si to do pdf a za hodinu a pol som mala tých 145 strán prečítaných a bolo to krásne tá nevesta to je troška.. hm celkovo na uvaźovanie a vyvodzovanie si.. ale ak ťa to zaujalo, tak skús
@mielikki Mne sa na jednej strane dom aj celkom páčil, nebolo to úplne zlé ale niektoré postavy (teda hlavne Katica) ma neskutočne iritovali Neviem si ale konkrétne spomenúť asi na žiadne nejaké slovenské dielo ktoré ma vyslovene bavilo čítať :/
ked chces nejaku starsiu slovensku klasiku tak namiesto svantnera napr. tri gastanove kone, to bola krasna knizka, pomerne kratka a tiez patri k lyrizovanej proze ako svantner alebo jégé- adam sangala mi pripadal celkom citatelny alebo spominane kukucinove poviedky (Dom by som veru ani ja moc neodporucala )
Áno čítal. Robil som si priebežne poznámky vtedy z toho...
A toto ma vždy zaujímalo prečo radšej niekto číta zahraničné a domáce vynecháva... však tak spoznáva svoju vlasť. :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale z povinnej slovenskej som čítala dosť a fakt mám rada Timravu a aj Kukučínové poviedky sú super. neviem, čo je ešte v povinnej, ale isto by som sa pozrela aj na Feldekovu tvorbu a Mitanove či Tatarkove knihy, byť tebou
Nevravím, že som to plne pochopila, ale ak máš rada opisy prírody a nevadí ti, že je tam pomerne málo deja, smelo do toho!
Alebo Chrobákovo Drak sa vracia.
A skús Dom v stráni, s tou knihou som mala taký love/hate vzťah
A na Dom som počúvala zatiaľ len dosť sťažnosti, zatiaľ som to neriskovala
ale je to zaujimave, mam rada tajomno
odporucam + nie je to moc hrube
A toto ma vždy zaujímalo prečo radšej niekto číta zahraničné a domáce vynecháva... však tak spoznáva svoju vlasť. :letim: