Niekto by si povedal, ze aky ma ta kocka super zivot, vsetko jej vychadza, musi byt super stastna, chodi na vychytenu vysoku skolu, ma pracu v odbore na pol uvazku, priatela ktory ju lubi, dobrych kamaratov, s ktorymi sa da fajn bavit...
Som v tom úplne stratený neviem čo napísať na toto. Snáď len že ak chceš tieto veci riešiť tak hlavne nie všetko naraz. Ale čo sa týka tej veci s priateľom tak mám pocit že si tak trochu nevyzrelá.
v designe sa dá aj samovzdelávať, na nete sa dajú nájsť tutorialy, knihy, kurzy... netvrdím, že je to isté, ale zas výhodou je, že na konci rozhoduje portfolio a ako dobre ovládaš grafické programy a nie titul. môžeš sa tomu začať venovať popri škole a zatiaľ ju aj dokončiť, načo premárniť ten čas, čo už si do nej dala?
bude to znieť hnusne, ale rozmýšľala si nad rozchodom? lebo toto vyzerá, ako by si s ním bola len z vďačnosti, alebo zo strachu, že už nenájdeš niekoho ďalšieho, čo bude na teba dobrý.
v @2 to máš najlepšie. Ale inak nechápem celkom prečo ten vzťah? Čo tak si skúsiť užiť trochu volnosti? Takto je to strašná pičovina, ublížiš chalanovy svojou blbosťou a ešte aj sebe ak niesi vypatlaná následnými výčitkami.
@freeman39 To napíše človek, ktorý tu kritizoval ženské v každej prkotine, lebo sú na neho až príliś vyzývavé
sorry ale si pica podla to co si napisala keby som mal taky zivot ako ty bol by som stastny ... ja nemam ani priatelku ani robotu ani kamaratov ani kokot ! tak bud rada ze mas to co mas
@karlotiskot ja si uvedomujem, ze mu ublizim a aj sebe, ale cim dalej je to pre mna tazsie odist od neho. Zacala som s nim chodit pre to, lebo som sa citila strasne sama v cudzom meste a mala som pocit, ze na mne nikomu nezalezi, nemam tam ziadnych priatelov. Potrebovala som z hlavy vytriet toho chalana, co mi ublizil, hoci uz bolo od toho co sme sa rozisli 1,5 roka, stale to nebolo ok. Terajsiemu priatelovi sa podarilo dostat byvaleho z hlavy, uz ho mozem aj v pohode stretnut a porozpravat sa. Uz ma to neboli. Ale proste neviem to ukoncit s nim to je problem a on je na mna viac a viac naviazany...
@frota345 Hmmm, tak to sa s ním môžeš rozísť po zásnubách, alebo po svadbe, či prvom dieťati... Tak ono sa to samozrejme časom zlepšovať nebude... Predpokladám, že sa teda ideš spoliehať na to, že jeden z vás spraví nejakú hlúposť a ukončí sa to samo... nie, neukončí a keď ku chalanovy nebudeš úprimná, bude ti ešte tri roky vyvolávať a vypisovať, že ťa ľubi a ako to chce skúšať znova. Tiež môžeš ísť skúsiť do baru a exnúť tam pár decákov a dúfať že spravíš dostatočnú kktinu aby si sa mu znechutila. Ale byť tým chlapcom, chcem poćuť to čo si napísala tu, proste pravdu, žiadne sračky o láske a o tom že to len nevyšlo, lebo ešte pri honení bude myslieť na to prečo to teda vlastne nevyšlo keď ste sa ľúbili
Inak začínam si myslieť že všetky dievčatá majú takéto komplikované myslenie. Ako z toho von? Prečítaj si čo si napísala Máš tam odpoveď na všetko. Vieš že máš všetko na dve veci a vieš že sa potrebuješ z toho všetkého uvoľniť. Tak na čo čakáš? Myslíš že môžeš takto pokračovať? Ja keby som pociťoval 1/2 z toho čo ty tak by som skončil na psychiatrii
mozno si hovoris ze nevies kreslit, ale otazka je, kolko tomu denne venujes?
zacni. trenuj. hodiny. dokonci bakalara a potom chod na dizajn. ved preboha je to tvoj zivot, si dospela, rodicia ti do toho nemaju co kecat, ze si ho ako ty chces. do smrti budes pracovat v tom odbore co vystudujes, preto si proste musis zvolit nieco co chces ty a nie tvoji rodicia.
s priatelom sa porozpravaj. musi sa dat nejako, aspon minimalne zmenit fyzicky vyzor a priblizit tvojmu idealu.
ty mas svoj alkohol a si z toho stastny jak prasa v zite, ona ma momentalne ten problem ze je unavena a prazdna, myslim si ze na tvojom mieste by jej bolo dost fajn
@frota345 a budes stastnejsia ked si najdes priatela ktory ta bude bit a urazat ta? ak ti len to chyba hned ta mozem preplieksat nech sa zobudsi z toho sna !!
Priblbly zensky mozog. Jedno ti viem povedat uz dopredu, aj ked urobis tie svoje super velke zmeny, ani vtedy nebudes happy. Mas zle zmyslanie, zmena pomoze iba na chvilu, potom zas zalozis forum, good luck
s tou školou som na tom rovnako, tiež som v bakalárskom ročníku, totálne ma to nebaví, v škole na nás kašlú, dokonca aj pracujem v tom odbore, nijak ma to nenapĺňa, len všetci do mňa hustia dokonči si bakalára a ja by som sa najradšej zbalil a vypadol odtiaľto čo najďalej...len keby bolo dostatok financií
to by bola úplná kravina teraz skončiť školu, však vydrž už aspon toho bakalára a daj si hoc i prihlášku na ten dizajn, ak si myslíš, že na to máš (resp. zistíš, či na to máš, keď ťa vezmú) ....ak budeš mať toho bakalára a nepodarí sa ti to s inou školou, stále sa môžeš vrátiť
čo sa toho vzťahu týka, rozíď sa s ním, čím skôr, tým lepšie (pre neho), resp. keď sa s ním o tom porozprávaš, možno budete mať pocit, že sa to dá nejako riešiť...ale ako tak čítam tvoj postoj k tomu, tak mám pocit, že skôr nie
čo sa tej práce týka, hm, máš 21, tak neviem, proste mám pocit, že každý musí niekde začať a nemôžeš asi hneď tam nastúpiť na neviem aké miesto, ktoré ťa bude baviť....a ako tak pozorujem svoje okolie, mám pocit, že práca, ktorá človeka baví sa stáva stále absurdnejším a absurdnejším pojmom
a btw. nemysli si, že ak pôjdeš študovať niečo, čo ťa baví robiť, bude to úplne super....ja som tak išla na VŠ a poviem ti teda, niekedy to bol pocit až na samovraždu
@yoy nie nebudem statsnejsia, agresivny priatel a priatel, ktory ma nepritahuje su 2 extremy. Ja potrebujem niekoho kto bude lubit mna a ja jeho, budeme sa vzajomne podporovat, vazit si jeden druheho, tolerovat a doverovat si ale na druhej strane tu bude aj sranda a prítazlivost. Nie len jedno alebo druhe. Ja nemyslim, ze chcem tak vela.
@hoperpohroma s rodicmi som sa rozpravala o tom, ze aby som aspon toho bakalara vystudovala, lenze je to velmi narocne a dost sa mi teraz nedari, lebo to nestiham. Pracujem popri skole na pol uvazku v jednej firme. Asi tam skoncim, aby som aspon tu skolu doklepla, lebo ta robota mi nic nedava. Poriadne spim iba cez vikend, cez tyzden na to nemam cas.
Velmi nemam cas na to aby som zacala kreslit, lebo ledva stiham skolu.
Priatel nie je skaredy, nemam problem s jeho vzhladom, proste tam nie je chemia, nevonia mi ako sa hovori, proste je to ako ked vidis pekneho chlapa ale nepritahuje ta. Takze tu nepomoze nic so zmenou vzhladu.
strasne problemy, kolko ludi je ne tom horsie a nenariekaju na nete...
@9 to je tak, ked rozchod riesis dalsim vztahom ako keby si nemohla by chvilu sama a prist na to, co vlastne chces. Chudak ten tvoj chalan...
rozid sa s nim, pozri si, ci sa neda studovat druhy stupen napr. ekonomicka informatika, take odbory existuju a doberies si ,,len'' tu informatiku, ale to uz sama musis vediet, ci na to mas...
@frota345 To s tým priateľom uplne chápem, ani mňa by niekto taký pravdepodobne nebavil, a školu, ak to už bolo napísané, na dizajn nepotrebuješ titul, skús sa učiť sama
A prajem ti veĺa šťastia, obdivujem ´ta, že nie si ešte na psychiatrii
@frota345 Ale k tomu priateľovi sa tvoj vzťah, či vášeň, už zrejme nikdy nevráti, naťahovaním strácaš svoj aj jeho čas, kedy by sa už mohol dostávať z teba a začať si niečo lepšie, perspektívnejšie. Raz to ukončiť budeš musieť, a tu je to čím skôr, tým lepšie ( podľa toho, čo píšeš ). Nemusí sa byť vo vzťahu s človekom iba pre to, že ti neurobil nič zlé. Hovoríš, že mu tým ublížiš, ale už si mu vlastne ublížila, iba on o tom ešte nevie. Neurobila si mu naschvál to, že ho neľúbiš, ale to, že mu napriek tomu dávaš nádej, už "naschvál" je ...
@mikki3012 nemyslim si, ze sa mam zle, ale problem je v tom, ze nemozem s tym vsetkym naraz seknut. Priatel sa da poriesit hned. Ale so skolou nemozem seknut hned. Ak seknem so skolou, tak musim ist robit. cize zas nebudem mat cas na nejaky ten kurz a ucit sa kreslit, na design beru v BA 30 ludi z toho 15 to maju zaplatene aby ich zobrali.
a preco neskusis VSVU? ved aj tam sa daju robit nausnice a ak mas talent, co predpokladam ze mas a aj vlohy, tak by si mohla skusit podat prihlasku suhlasim s tym, ze by si mala dokoncit bakalara, ved podla mna je to tazka skola, klobuk dole, ze si to dotiahla do bakalara ale zasa aby ti vysli 2 roky , co si sa tam natrapila nazmar, to asi tiez nie je dobre riesenie ... ´ja spim tiez tak podobne ako ty len cez vikendy, pretoze mam toho dost, ale ja som to stopla asi pred mesiacom, ved vlastne zdravie mi je prednejsie, ako kebyze mam zomriet na deficit spanku a ja by som ti odporucila THINK POSITIVE, ved nie je vsetko take hrozne ako sa zda.... a co sa tyka tej prace, asi je to narocne sklbit s tou skolou... tak napriklad, kebyze to stopnes, pokial dostudujes a potom po bakalarovi si najdes pracu? lebo vsetko sa stihat neda prajem ti veeeela stastia
@frota345 tak začni konečne žít !! Chce to zmenu a neboj sa jej Podľa mňa dokonči štúdium to by bola tvoja sprostosť keby si to vzdala pravé teraz , baví ta vyrábať doplnky? tak vyrábaj , urob si z toho kšeft , FB a iné stránky existujú stačí pofotiť a zavesiť na net .}nehovorím že to bude vynášať ale ak budeš spokojná tak to urob !! Nebaví ta robota? tak si nájdi druhu, kto povedal že musíš robiť presne to čo si vyštudovala , začni chodiť na kurzy kreslenia výplň si ten čas ktorý ta evidentne nenapĺňa . Začni kreatívne žít , vybehni si len tak do prírody a začni kresliť čo ta drží? Nič !!! A priateľ? sama si povedala si sním z donútenia , a to dokedy takto budeš hrať divadlo? Posli ho slušne kade ľahšie a nasávaj slobodu začni sa uberať iným smerom ako do teraz . Myslím že máš presne na to vek aby si to urobila nik ta nebude obmädzovat ak by aj náhodou vyser sa na nich más svoj život svoju hlavu len zahoď všetky predsudky a bez !!!! Neboj sa hlavne naber odvahu a urob to !!
1. maloktora skola ta bude naplnat, lebo ty sa mas samovzdelavat, a nie cakat, ze skola do teba vsetko naleje, zabavi ta a ukaze ti nebodaj smer, kam sa mas uberat..... preto ja nic neocakavam, a nestazujem sa
2.cakas akoze v 21 rokoch budes na nejakej superzabavnej, nebodaj veducej pozicii s peknym platom?..preber sa!...ak nemas znamosti, vzdy musis zacat od piky, a nemusis takuto pracu robit cely zivot
3. S tym priatelom je to klasika: debil ta pritahuje, dobry chlap nie..figu s tym urobis!...ak nezacnes premyslat nad vztahmi, ale dalej verit, ze vzrusenie= laska, tak vzdy ta budu pritahovat taki grazli, a budes chodit z extremu do extremu....laska, a vztahy nie su predsa o tom, ze sa nonstop neskutocne pritahujete, iskri to a pod. to je zamilovanost, a nadrzanost...takze bud sa uvedomis, co chces v zivote viac, alebo budes kurva, ze budes vo vztahu s dobrakom, a sexovat budes s grazlom
4. Ta chorlavost bude mat psychicku pricinu...zacni mysliet pozitivne, urovnaj si sama, co vlastne chces, a na tvojom mieste by som dokoncil aspon bakalara, a skusil najst si inu pracu...myslis si, ze v designe je kopa dobre platenych pracovnych ponuk, ci co?..a informatika ako nieco kreativne?WTF?...istym sposobom aj matematika, fyzika, chemia, vsetko vedecke je kreativne...ale je to ina kreativita ako umelecka ...vacsina informy je o matike, kde nebudes nic vytvarat, ale pchat do hlavy a snazit sa tomu pochopit.....a s tym priatelom sa aspon otvorene porozpravajte, a povec mu, nech je k tebe hnusny hajzel a sem-tam ta preplieska, ked ta to tak vzrusuje......
aspoň toho Bc. určite dokonči a potom uvidíš... teraz by ale bola škoda zahodiť tie 2 roky, nie? vzťah skonči pre dobro oboch, tomu čo ťa baví sa venuj vo voľnom čase a zdokonaľuj sa v tom. a nebuď taká egocentrická
@frota345 no prinajhorsom tu skolu nezvladnes a toho bakalara nedokoncis, svet sa nezruti.. mozno by si radsej mala seknut s tym studiom, pracovat na pol uvazku a pri tom kreslit.. ak si rozhodnuta ze sa chces tomu venovat tak musis tomu nieco obetovat, ale v konecnom dosledku sa ti to vyplati
obdobie tak nepekné, ale dôležité preto, aby si človek uvedomil, čo v živote nechce, aj keď okolie chce niečo iné a má úplne iné predstavy....presadiť si svoje stojí veľa síl a občas aj sĺz, ale to zvládneš,,,,,tak ako my všetci tí sfetovaní po uliciach a podobne to nezvládli len prosím ťa, netráp toho chlapca, on si to nezaslúži....veľa šťastia
Tak dokonci bakalara, popritom sa uc kreslit, priatela vz toho celeho vysupitaj a ked skoncis, tak zacni robit to, co chces. Stale v tom nevidim taky problem.
@hoperpohroma pochybujem ze by jej bolo na mojom mieste lepsie no a podla mna ma hrozne vysoke naroky !!! clovek sa musi trochu aj uskromnit inak nebude stastny nikdy
@acvd43xa7w to nema z mojim chlastanim nic spolocne ... ja som len napisal co si proste myslim
nevymýšľaj... školu dokonči, aspoň to bc.... tiež ma tá moja nemotivuje ale čo sa dá robiť... vo voľnom čase sa venuj tomu čo máš rada a reči rodičov si nevšímaj... vnímaj len to pozitívne a hlavne fakt že ťa to napĺňa... no a s priateľom to asi nemá veľmi zmysel, zbytočne mu ublížiš ak by si s ním zostávala dlhšie
1. od skoly cakam len titul, nic viac. samovzdelavam sa.
2. necakam ze budem na super pozicii, ale tu ide o to, ze nechcem pracovat ani len v tom odbore akom pracujem teraz.
3. praveze v nasom vztahu to neiskrilo ani na zaciatku ani teraz, o tom, co by sa mi pacilo som sa s nim rozpravala na rovinu a neprislo k vyraznemu zlepseniu. Tebe sa dobre hovori o tom, teba tvoja priatelka vzdy uspokoji, chcela by som ta vidiet, ci by si bol dlhodobo s takou, co by ti v sexe nesedela.
4. informatiku nechcem studovat ale graficky design.
@frota345 1. tak v com je problem?...ze si sa nezmierila s tym, ze skola je ti skoro na nic, ci co? ..ved ked si presla zakladku, strednu skolu, tak hadam aj bakalara dokopes nejako........
2. a co alebo kto ti brani pracovat v inom odbore?..a vlastne preco si zacala pracovat v niecom, co nemas rada?
3. potom kvoli comu si vobec sla do takeho vztahu?..ked nepomohlo sa porozpravat, tak to nema zmysel dalej natahovat..jasne, ze nie, s takou by som nebol ani kratkodobo ale zase neodkopol by som ju hned, ale snazil sa porozpravat a experimentovat, a ked by som zistil, ze to nikam nevedie, tak by som jej povedal zbohom
4. ved sama si napisala "mozno graficky dizajn alebo informatiku studovat." ci uz si sa rozhodla len pre ten graficky dizajn?...lebo aj nejaka grafika na informatickej fakulte je zvacsa viac o informe ako o grafike...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
2.vysmej rodičov ty.
3.ukonči vzťah.
4.korčuluj rýchlo.
a ak si fake, choď spať !
a v bakalarskom rocniku s tym seknut je kravina aj keby si studovala za kombajnistku
bude to znieť hnusne, ale rozmýšľala si nad rozchodom? lebo toto vyzerá, ako by si s ním bola len z vďačnosti, alebo zo strachu, že už nenájdeš niekoho ďalšieho, čo bude na teba dobrý.
@freeman39 To napíše človek, ktorý tu kritizoval ženské v každej prkotine, lebo sú na neho až príliś vyzývavé
Inak začínam si myslieť že všetky dievčatá majú takéto komplikované myslenie. Ako z toho von? Prečítaj si čo si napísala Máš tam odpoveď na všetko. Vieš že máš všetko na dve veci a vieš že sa potrebuješ z toho všetkého uvoľniť. Tak na čo čakáš? Myslíš že môžeš takto pokračovať? Ja keby som pociťoval 1/2 z toho čo ty tak by som skončil na psychiatrii
zacni. trenuj. hodiny. dokonci bakalara a potom chod na dizajn. ved preboha je to tvoj zivot, si dospela, rodicia ti do toho nemaju co kecat, ze si ho ako ty chces. do smrti budes pracovat v tom odbore co vystudujes, preto si proste musis zvolit nieco co chces ty a nie tvoji rodicia.
s priatelom sa porozpravaj. musi sa dat nejako, aspon minimalne zmenit fyzicky vyzor a priblizit tvojmu idealu.
drzim palce
ty mas svoj alkohol a si z toho stastny jak prasa v zite, ona ma momentalne ten problem ze je unavena a prazdna, myslim si ze na tvojom mieste by jej bolo dost fajn
Priatelovi vysvetli kde je problem.
Popripade si zacni hladat inu pracu.
A zmen myslenie. Ak budes verit tomu ze sa mas zle, tak zle mat budes.
čo sa toho vzťahu týka, rozíď sa s ním, čím skôr, tým lepšie (pre neho), resp. keď sa s ním o tom porozprávaš, možno budete mať pocit, že sa to dá nejako riešiť...ale ako tak čítam tvoj postoj k tomu, tak mám pocit, že skôr nie
čo sa tej práce týka, hm, máš 21, tak neviem, proste mám pocit, že každý musí niekde začať a nemôžeš asi hneď tam nastúpiť na neviem aké miesto, ktoré ťa bude baviť....a ako tak pozorujem svoje okolie, mám pocit, že práca, ktorá človeka baví sa stáva stále absurdnejším a absurdnejším pojmom
a btw. nemysli si, že ak pôjdeš študovať niečo, čo ťa baví robiť, bude to úplne super....ja som tak išla na VŠ a poviem ti teda, niekedy to bol pocit až na samovraždu
Velmi nemam cas na to aby som zacala kreslit, lebo ledva stiham skolu.
Priatel nie je skaredy, nemam problem s jeho vzhladom, proste tam nie je chemia, nevonia mi ako sa hovori, proste je to ako ked vidis pekneho chlapa ale nepritahuje ta. Takze tu nepomoze nic so zmenou vzhladu.
@9 to je tak, ked rozchod riesis dalsim vztahom ako keby si nemohla by chvilu sama a prist na to, co vlastne chces. Chudak ten tvoj chalan...
rozid sa s nim, pozri si, ci sa neda studovat druhy stupen napr. ekonomicka informatika, take odbory existuju a doberies si ,,len'' tu informatiku, ale to uz sama musis vediet, ci na to mas...
A prajem ti veĺa šťastia, obdivujem ´ta, že nie si ešte na psychiatrii
1. maloktora skola ta bude naplnat, lebo ty sa mas samovzdelavat, a nie cakat, ze skola do teba vsetko naleje, zabavi ta a ukaze ti nebodaj smer, kam sa mas uberat..... preto ja nic neocakavam, a nestazujem sa
2.cakas akoze v 21 rokoch budes na nejakej superzabavnej, nebodaj veducej pozicii s peknym platom?..preber sa!...ak nemas znamosti, vzdy musis zacat od piky, a nemusis takuto pracu robit cely zivot
3. S tym priatelom je to klasika: debil ta pritahuje, dobry chlap nie..figu s tym urobis!...ak nezacnes premyslat nad vztahmi, ale dalej verit, ze vzrusenie= laska, tak vzdy ta budu pritahovat taki grazli, a budes chodit z extremu do extremu....laska, a vztahy nie su predsa o tom, ze sa nonstop neskutocne pritahujete, iskri to a pod. to je zamilovanost, a nadrzanost...takze bud sa uvedomis, co chces v zivote viac, alebo budes kurva, ze budes vo vztahu s dobrakom, a sexovat budes s grazlom
4. Ta chorlavost bude mat psychicku pricinu...zacni mysliet pozitivne, urovnaj si sama, co vlastne chces, a na tvojom mieste by som dokoncil aspon bakalara, a skusil najst si inu pracu...myslis si, ze v designe je kopa dobre platenych pracovnych ponuk, ci co?..a informatika ako nieco kreativne?WTF?...istym sposobom aj matematika, fyzika, chemia, vsetko vedecke je kreativne...ale je to ina kreativita ako umelecka ...vacsina informy je o matike, kde nebudes nic vytvarat, ale pchat do hlavy a snazit sa tomu pochopit.....a s tym priatelom sa aspon otvorene porozpravajte, a povec mu, nech je k tebe hnusny hajzel a sem-tam ta preplieska, ked ta to tak vzrusuje......
@acvd43xa7w to nema z mojim chlastanim nic spolocne ... ja som len napisal co si proste myslim
Nikdy nenajdeš tu správnu cestu ak nepríjmeš Boha, s nim najdeš a získaš všetko..............filip
1. od skoly cakam len titul, nic viac. samovzdelavam sa.
2. necakam ze budem na super pozicii, ale tu ide o to, ze nechcem pracovat ani len v tom odbore akom pracujem teraz.
3. praveze v nasom vztahu to neiskrilo ani na zaciatku ani teraz, o tom, co by sa mi pacilo som sa s nim rozpravala na rovinu a neprislo k vyraznemu zlepseniu. Tebe sa dobre hovori o tom, teba tvoja priatelka vzdy uspokoji, chcela by som ta vidiet, ci by si bol dlhodobo s takou, co by ti v sexe nesedela.
4. informatiku nechcem studovat ale graficky design.
2. a co alebo kto ti brani pracovat v inom odbore?..a vlastne preco si zacala pracovat v niecom, co nemas rada?
3. potom kvoli comu si vobec sla do takeho vztahu?..ked nepomohlo sa porozpravat, tak to nema zmysel dalej natahovat..jasne, ze nie, s takou by som nebol ani kratkodobo ale zase neodkopol by som ju hned, ale snazil sa porozpravat a experimentovat, a ked by som zistil, ze to nikam nevedie, tak by som jej povedal zbohom
4. ved sama si napisala "mozno graficky dizajn alebo informatiku studovat." ci uz si sa rozhodla len pre ten graficky dizajn?...lebo aj nejaka grafika na informatickej fakulte je zvacsa viac o informe ako o grafike...