Neviem sa rozhodnúť...Hotelová alebo Obchodná akadémia..
Som deviatačka, učitelia na nás tlačia z každej strany a vkuse sa nás pýtajú na akú SŠ pôjdeme.. ja každému pre istotu hovorím vždy iné .. lebo neviem čo je na slovensku najlepšie.. v budúcnosti by som chcela podnikať s nejakým hotelom alebo nie
moja sestra chodi na hotelku a ma aj prax co je viac podla mna ako len sediet na zadku a ucit sa / aj ked ja som chodila na gymnazium / a ma popri skole aj ponuky chodit robit drinky na akcie a svadby takze si popritom vie aj zarobit kedze ma barmansky kurz... ja by som volila HA a nie OA ale to je na tebe
podla mna skor obchodna.. lebo to je na vyssej urovni. a nemate v skole psycholosku, ktorej by si toto povedala?? ona by ti urcite poradila. a HA máš 5 rokov aj s maturitou.. OA len 4.... ale tak zalezi od toho na aku vysoku.. ja neviem
@sonrienteniks - na gympel nie nie .. tam by ma možno ani nezobrali .. Inak ďakujem za každý jeden komentár, nad každým preuvažujem a uvidíme no ale bližšie to mám k tej obchodnej neviem prečo možno len to že to lepšie znie .. ale hotelová je dobrá na jazyky
@bilancia pretože ako je to už v niektorom vyššom komente spomenuté, hotelovka ti aspoň zabezpečí prax a počas školy môžeš dostať x ponúk na akcie.. a čo ti dá obchodná? kopec poznámok, miliónkrát precvičované učivo a účtovné osnovy a prax je za celé 4 roky dokopy možno mesiac... a keď sa nedajbože slečna po ukončení rozohodne, že vlastne ju ekonomika ani nezaujíma čo si môže s tou obchodnou? jedine trhnúť
toť môj názor, nejdem sa hádať,ale kľudne ma ukameňujte, vydržím veľa
HA.. máš máš tam tiež ekonomiku, učto, aj manažment a k tomu kopu praxe (ak sa pošťastí aj v zahraničí) a ponúk na robotu (mimoškolský zárobok ). Ale možno som len zaujatá, lebo tam chodím
určite hotelka! chodím tam teraz druhý rok a je to najlepšia škola aká môže byť proste to varenie miesto jedného dňa učenia v škole je mega, ani to nie je také zložité a určite je to záživnejšie ako obchodka
Tiež sa prikláňam k hotelovej nakoľko dostaneš prax o čo majú zamestnávatelia záujem v dnešnej dobe.Alebo môžeš pracovať sama nakoľko budeš mať prax z HA.
A v podstate o obchodnej akadémii máš povedané v komente @13.
HA, máš tam prax, barmánsky kurz. U z našej školy len kuchári a čašníci krásne zarábajú, lebo pracujú v hoteloch ako je Jasmin, Hilton, Bristol atd atd. Boli sme združená stredná škola (SOU a OA) a mala som cestovný ruch (OA) a môžem si s tým odborom akurát tak škrabať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@2
ja mam obchodnu akademiu. Myslis ,ze tam sa prax nerobi ? mali sme tam samozrejme aj prax, praca vo firme robenie podnikatelskeho planu a pod .
Ved prave na OA sa naucis o chode firmy, podnikani, manazmente, uctovnictve ....
toť môj názor, nejdem sa hádať,ale kľudne ma ukameňujte, vydržím veľa
A v podstate o obchodnej akadémii máš povedané v komente @13.