prosím vás nepoznáte nieakú stranku alebo test ako si vybrať vš?
lebo teda nechcem isť na tie somariny kde len titul dostanem a potom úrad práce...a proste mam nervy lebo neviem kam mám ísť.... rozmýšlala som o medicíne ale chcem mať a
@ress myslím si, že chémia nie je jediná, čomu treba rozumieť ak niekto chce ísť na medicínu... chémia sa dá naučiť a medicína je hlavne o biochémii... na medinu treba hlavne pevné nervy, zanietenie, znalosť prírodovedných predmetov ako je aj fyzika či matika, nie len biola a chémia a určite vôľa sa veľa veľa učiť... lebo dostať sa na medicínu je tá jednoduchšia vec, zotrvať tam dokonca, to je už horšie
@lentilka97 my tu nemôžeme vedieť čo ťa baví, zaujíma, čo by si možno chcela robiť... je veľa rôznych vysokých škôl kam sa dá ísť...
a k tým nervom: hlavne si treba veriť... ak si sa učila, venovala si tomu čas, určite niečo vieš... keď vidíš pred sebou písomku nezľakni sa, veď to vieš, tak prečo stresovať? a čo sa stane ak náhodou dostaneš nejakú horšiu známku? nič... svet sa nezrúti... netreba to brať tak tragicky... odkedy mám takýto prístup mám oveľa lepšie známky a ak sa náhodou vyskytne horšia (3 alebo tak) tak si to opravím
a prosím ťa... ak ťa vyvolajú na nejakom predmete odpovedať a neučila si sa, tak sa zdvihni, choď k tej tabuli a nestresuj a niečo hovor... niečo čo si pamätáš z predchádzajúcej hodiny, lebo ja osobne som sa presvedčila, že ak učiteľ vidí, že máš snahu niečo povedať, tak ťa nechce potopiť ale dá ti jednoduché úlohy stačí si veriť
Dobré rozhodnutie, medicína je fajn, daj si nejakú poistku, ale snaž sa a keď budeš všetko vedieť tak sa nebudeš musieť prečo báť na teste. Ten strach je väčšinou len na škodu, bývalý spolužiak si v strese na príjímačkách posunul riadok v odpoveďovej mriežke a doplatil na to. Proste urob pre to maximum a choď na skúšku s tým, že si pre to urobila všetko, potom sa nemusíš ničoho báť. (dobrá rada od človeka, ktorý pred skúškou nespí a pri odpovedi sa mu trasú kolená Treba si veriť that´s all.
@ress a myslíš si, že na farmácii nepotrebuješ chémiu? na farmácii je jej viac ako na medicíne, tam je všetko, analytika, organika, biochémia, fyzikálka všetko možné aj nemožné...
Farmácia bola návrh na ten jej "záložný plán". Keď si to prečítaš ešte raz, tak som nikde nepovedala nič o tom, že tam chémiu netreba. Písala som, že keby som ja (JA!) rozumela chémii, tak neváham a idem (JA!) na medicínu.
@lentilka97 Ty sama najlepšie vieš, čo ťa baví a o čo sa zaujímaš. Pokiaľ ťa najviac láka medicína, tak to skús. Ak si za tým pôjdeš a budeš všetko pre to robiť, aj stres opadne ...testy ťa môže len zbytočne zle ovplyvniť a skúsiš niečo, čo ťa baviť nebude.
trubka91 áno mna medicína veľmi láka ja sa dokážem učiť aj hodiny ale nesmiem mať nervy,a proste teraz som na gympli a máme chemikárku a ona mi strašne strašne nesadla a ja ked už ju vidím mám také nervy aj teraz sme písali z posratych vzorcov aj ja kravo nedala som na jedna skoro ma vystrelo ona mi nesadla a mám pocit že nič z chémie neviem.....a z toho mám nervy že len dúfam že nám ju zmenia búduci rok lebo sa nedostanem na medicínu s jej chémiou ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@lentilka97 my tu nemôžeme vedieť čo ťa baví, zaujíma, čo by si možno chcela robiť... je veľa rôznych vysokých škôl kam sa dá ísť...
a k tým nervom: hlavne si treba veriť... ak si sa učila, venovala si tomu čas, určite niečo vieš... keď vidíš pred sebou písomku nezľakni sa, veď to vieš, tak prečo stresovať? a čo sa stane ak náhodou dostaneš nejakú horšiu známku? nič... svet sa nezrúti... netreba to brať tak tragicky... odkedy mám takýto prístup mám oveľa lepšie známky a ak sa náhodou vyskytne horšia (3 alebo tak) tak si to opravím
a prosím ťa... ak ťa vyvolajú na nejakom predmete odpovedať a neučila si sa, tak sa zdvihni, choď k tej tabuli a nestresuj a niečo hovor... niečo čo si pamätáš z predchádzajúcej hodiny, lebo ja osobne som sa presvedčila, že ak učiteľ vidí, že máš snahu niečo povedať, tak ťa nechce potopiť ale dá ti jednoduché úlohy stačí si veriť
Farmácia bola návrh na ten jej "záložný plán". Keď si to prečítaš ešte raz, tak som nikde nepovedala nič o tom, že tam chémiu netreba. Písala som, že keby som ja (JA!) rozumela chémii, tak neváham a idem (JA!) na medicínu.